آلودگی هوا«۱۰۲۰»
کیفیت هوای تهران در هفته گذشته چگونه بود؟
عصر خودرو : ارزیابی هفتگی شاخص کیفیت هوای تهران حاکی از آن است که در هفته گذشته (۳۰ خرداد تا ۵ تیر) پایتخت ۴ روز شرایط ناسالم برای گروههای حساس و ۳ روز سالم از نظر کیفیت هوا را پشت سر گذاشته است.
يکشنبه ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا در گزارش هفتگی خود از وضعیت هوای تهران اعلام کرد: بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از 10 و 2.5 میکرون ( PM10 وPM2.5) اندازهگیری شده در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران و پارامترهای هواشناسی مربوط به روزهای 30 خرداد تا 5 تیر نشان میدهد که اگر چه باد نسبت به هفتههای پیشین از سرعت پایینتری برخوردار بوده است، اما جهت آن در چگونگی شاخص کیفیت هوا موثر بوده و در بعضی روزها موجب پاکسازی هوای تهران و در روزهای دیگری موجب ورود گرد و غبار شده است.
مریم نادری، مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا، در این باره گفت: «بررسی وضعیت گلبادها نشان میدهد در هفته گذشته بادی که در تهران وزیده از سرعت نسبتاً متوسطی برخوردار بوده و جهت متغیری داشته است. برای مثال در اکثر ساعات روز شنبه و یکشنبه سرعت باد بین 3 تا 4 متر بر ثانیه متغیر بوده و شرایط مطلوبی از نظر کیفیت هوا در این دو روز به وجود آورده است؛ البته در برخی ساعات افزایش لحظههای سرعت باد به بیش از 5 متر بر ثانیه نیز به کاهش غلظت آلایندهها کمک کرده است.»
وی ادامه داد: «روزهای دوشنبه و سهشنبه اگرچه سرعت باد نسبت به دو روز قبل تغییر چندانی نداشته است، اما دوشنبه جهت غالب جنوبغربی و جنوبشرقی و سهشنبه با جهت متغیر بین شمالغرب تا جنوبشرق باعث انتقال و تجمع آلایندهها در سطح شهر شده و شرایط ناسالم برای گروههای حساس را به وجود آورده است.»
به گفته نادری، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز سرعت باد بین 3 تا 4 متر بر ثانیه متغیر بوده و جهت غالب آن جنوبشرقی بوده و تجمع آلایندهها در سطح شهر باعث شده است که شرایط ناسالم برای گروههای حساس را در پی داشته باشد. روز جمعه نیز جریان باد از تمام جهات باعث پراکنش آلایندهها شده و شرایط سالمی از نظر شاخص کیفیت هوا به وجود آمده است.
اطلاعات غلظت آلایندهها بر اساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.