به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از رادیو اقتصاد، شهرام آدم نژاد معاون برنامهریزی سازمان راهداری گفت: ایران کشور وسیعی بوده و بیشترین میزان حمل و نقل کالا و مسافر از طریق جادههای آن انجام می شود. در کشور حدود 985 میلیون نفر از طریق جادهها تردد میکنند که نیمی از این جابهجاییها به وسیله حمل و نقل عمومی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: تجهیزات جی. پی. اس بر روی اتوبوسهای حمل و نقل عمومی نصب شده تا مدیریت و نظارت بهتری در راستای ایمنی، آسایش و جابهجایی اعمال شود که برای تحقق آن به دادههای ثبتی و مکانیزه از طریق ناوگان حمل و نقل نیاز است. نصب این تجهیزات با هدف ایمنی و توزیع سوخت طبق میزان پیمایش انجام شده است.
معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: در ناوگان حمل و نقل بار نیز سالانه 500 میلیون تن بار از سوی حمل و نقل جاده ای جابهجا میشود به طوری که 320 هزار انواع کامیون این بار را در سراسر کشور جابهجا میکنند که برای تحقق ایمنی، مدیریت تردد، نظام توزیع کالا و غیره به یک سری دادههای منسجم، منظم و قابل دسترس نیاز است.
وی با بیان اینکه تجهیزات جی. پی. اس بر روی ناوگان حمل ونقل بار نیز نصب خواهد شد، اظهار داشت: همه ناوگان عمومی خواستار فعالیت در حوزه جاده ای، ملزم به نصب این تجهیزات هستند.
آدم نژاد با بیان اینکه طبق مصوبه هیئت وزیران بخشی از هزینه های اجرای طرح نصب جی. پی. اس بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای از سوی شرکت نفت تأمین می شود، گفت: هم اکنون برای جذب منابع با شرکت نفت رایزنی صورت گرفته است.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای تأکید کرد: از زمانی که سیستم توزیع سوخت بر اساس پیمایش اعمال می شود روزانه نزدیک به هشت میلیون لیتر مصرف سوخت در کشور کاهش یافته است.
آدم نژاد با تأکید بر اینکه بر ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای مسافر از گذشته با استفاده از سیستم مدیریت مدت زمان پیمایش، نظارت می شد، تصریح کرد: در ناوگان حمل و نقل کالا نظارتی بر مدت زمان سفر رانندگی وجود نداشت به طوری که در این ناوگان باید حداکثر 9 ساعت رانندگی انجام شود که با اجرای طرح نصب جی. پی. اس نظارت بر مدت رانندگی امکان پذیر شد.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در بخش توزیع سوخت بر اساس میزان پیمایش، سوخت تخصیص می یابد که این مهم نقش موثری در کاهش قاچاق سوخت دارد.
وی گفت: امسال نصب تجهیزات جی. پی اس بر روی نفتکش ها و ناوگان حمل مواد خطرناک با اولویت آغاز خواهد شد و انتظار می رود تا پایان سال جاری این طرح به طور کامل اجرا شود.
آدم نژاد افزود: از سال 97 نصب تجهیزات جی. پی. اس بر روی تمامی ناوگان حمل و نقل کالا در کشور آغاز میشود و این در حالی است که در صورت عدم نصب این تجهیزات، سوخت یارانهای به متقاضیان تعلق نمیگیرد.