به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، علی پیرحسینلو در مورد وضعیت ترافیک روزهای پنجشنبه در محدوده طرح ترافیک در پی حذف اجرای این طرح در این روز، گفت: بر اساس مطالعات پیشین طرح ترافیک مقرر شده بود که به جای یک روز در هفته توقف اجرای طرح، برای دو روز در هفته طرح ترافیک اجرا نشود تا مردم بتوانند در پایان هفته بدون پرداخت هزینه در محدوده طرح ترافیک تردد کنند و به پیگیری خرید یا کارهای شخصیاشان بپردازند.
وی با بیان اینکه بعد از اجرای این طرح در روزهای پنجشنبه، با وجود رضایت برخی شهروندان و به خصوص کسبه محلههای مرکزی شهر، ترافیک در ساعات پیش از ظهر به شدت افزایش یافته و این مسئله موجب نارضایتی برخی ساکنان محدوده شده است، گفت: بررسیها نشان داده است که به ویژه در ساعت 11 و 12 صبح ترافیک در این محدوده به اوج خود میرسد، به گونهای که در مواردی طول صف ترافیک خودروها به 50 درصد قبل نیز افزایش مییابد؛ اما این روند از بعدازظهر کاهش مییابد و حتی ترافیک نسبتاً سبکتر از روزهای پنجشنبه سال قبل شده است.
پیر حسینلو با بیان اینکه در مجموع شاهد آن هستیم که به طور متوسط حدود 30 درصد حجم ترافیک در محدوده طرح ترافیک در روزهای پنجشنبه نسبت به روزهای مشابه سال قبل که طرح ترافیک برقرار بود، افزایش یافته است، افزود: این حجم ترافیک در مجموع به نفع شهر و هوای پایتخت نیست. با این حال به دلیل رونقی که به کسب و کار واقع در محدوده طرح داده است، کاسبان و مشتریان از این موضوع راضی هستند؛ هرچند این شرایط باعث نارضایتی ساکنان محدوده شده است که به دلیل افزایش ترافیک معابر محل زندگی خود، از عدم اجرای طرح ترافیک در روزهای پنجشنبه گلایهمند هستند.
مشاور اجتماعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه مثل بسیاری از طرحهای فراگیر شهری و ترافیکی، در این مورد هم ذینفعان مختلف اعم از ساکنان، مراجعان و شاغلان در محدوده نظرات متفاوتی در مورد اجرا یا عدم اجرای این طرح دارند، گفت: در پروژههای کلان سیاستگذاری شهری، گاهی ذینفعان رویکرد مختلفی دارند و باید در این زمینه به جمعبندی در خصوص منافع عمومی شهر و شهروندان و رضایت و نظر موافق اکثریت برسیم. اینجا هم در یک طرف ترافیک بیشتر را داریم و در یک طرف رایگان بودن تردد را داریم.
پیر حسینلو سپس با بیان یک پیشنهاد در این باره گفت: من تصور میکنم هر دو گزینه اجرا یا عدم اجرای طرح در روز پنجشنبه، آزمون خود را پس دادهاند و نتیجه بهکارگیری هر روش نیز مشخص شده است. هرکدام نکات مثبت و منفی روشنی نیز دارند. از این رو پیشنهاد میکنم با نظرسنجی از عموم مردم اعم از ساکنان، مراجعان، کسبه و مشتریان بازار و حتی دیگر شهروندانی که خودروی شخصی استفاده نمیکنند اما در ترافیک ظهر روزهای پنجشنبه میمانند، در مورد نحوه اجرای طرح ترافیک در روزهای پنجشنبه، تصمیم اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: البته با توجه به تغییراتی که از سال آینده در محدوده زوج و فرد ایجاد میشود، قرار بر این است که در روزهای پنجشنبه طرح ترافیک همچنان وجود نداشته باشد اما تردد در محدوده دوم در روزهای پنجشنبه مشمول کسر از 20 روز استحقاقی در هر فصل و پس از آن پرداخت عوارض محدوده آلودگی هوا (زوج و فرد سابق) باشد. این روش احتمالاً بخشی از مشکل ترافیک روزهای پنجشنبه را حل خواهد کرد، اما به هرحال اختلاف نظر شهروندان درباره اینکه برای روزهای پنجشنبه، بودن طرح ترافیک بهتر است یا نبودن آن؟، باقی خواهد ماند و من معتقدم بهترین راه تعیین تکلیف درباره اینگونه مباحث کلان شهر، نظرخواهی مستقیم از عموم شهروندان است.