به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، عباس ذاکریان عصر امروز در جلسه شورای ترافیک که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: شهر قم یکی از نخستین شهرهای کشور بوده که مقدمات ابتدایی طرح جامع حمل بار در آن در حال انجام و اجرایی است.
وی با اشاره به برخی از مؤلفههای طرح جامع حمل بار در شهر قم افزود: مسائلی از قبیل مترو و باراندازهای باری در طرح جامع حمل بار شهر قم در نظر دیدهشده است، مشترک بودن محور تردد خودروهای سبک و خودروهای باری سبب افزایش سوانح راهنمایی و رانندگی بهویژه تصادفات منجر به فوت در قم شده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان برخی از آثار مثبت اجرای طرح جامع حمل بار در قم عنوان کرد: طرح جامع حمل بار سیاست اقتصادی برای عدم حضور خودروهایی بوده که ورود آنها به شهر ضرورتی نداشته و صرفاً سبب بیشتر شدن گرههای ترافیکی و سوانح راهنمایی و رانندگی میشود.
ذاکریان با اشاره به سیاست آرامسازی و حذف عبور خودروهای شخصی و تاکسی از محورهای منتهی به حرم مطهر ابراز کرد: آرامسازی در محدوده هسته مرکزی امری ضروری است چراکه بیشترین حجم تردد و عبور و مرور در معابر و خیابانهای منتهی به حرم مطهر صورت میگیرد و آمار تصادفات نیز در این معابر بسیار بالا است.
وی بیان کرد: تبدیلشدن خیابانهای منتهی به حرم مطهر به پیاده راه برای آرامسازی هسته مرکزی و محدوده حرم مطهر سیاست و رویکرد مهمی بوده که در چهار خیابان منتهی به حرم مطهر اجرا خواهد شد که در حال حاضر در دو خیابان فاز نخست آن اجرایی شده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به نتایج مثبت اجرای طرح پیاده راه ارم و بلوار بهار گفت: در حال حاضر پیاده راه ارم و پیاده راه بلوار بهار در یکفاز اجرا و بهصورت نسبی آرامش را به هسته مرکزی شهر برگردانده است.
ذاکریان تصریح کرد: متصل شدن خیابان انقلاب و عمار یاسر به پیاده راه ارم به سمت چهارراه شهدا رویکرد مهم شهرداری قم در آرامسازی اطراف حرم مطهر و هسته مرکزی شهر بوده که نیازمند برچیده شدت گیتهای بازرسی در طول مسیر و همکاری نهادهای شهری و انتظامی است.
وضعیت آشفته ترافیکی خیابان آذر ساماندهی میشود
وی عنوان کرد: برای کاهش حجم ترافیک در سهراه بازار، خیابان ارم و ابتدای خیابان انقلاب طرحهای ترافیکی جدیدی در دستور کار بوده که بهزودی برای اجرا ابلاغ میشود، گره خوردن تاکسیها، اتوبوسها و عبور و مرور پیادهها در حال حاضر مهمترین مشکل و معضل خیابان آذر است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم اضافه کرد: شهرداری تلاش میکند طرحی را در شهر قم اجرا که کند ساکنان شمال و غرب شهر برای عبور و مرور بیجهت وارد هسته مرکزی شهر نشده و بهصورت رینگی از رینگهای شمالی و غربی شهر به مسیر خود ادامه بدهند.
وی با تأکید بر ضرورت ساماندهی خیابان آذر تصریح کرد: برای بهبود وضعیت ترافیکی و شلوغی خیابان آذر چارهای جز ساماندهی این خیابان نیست، در هر ساعت بیش از 300 تاکسی و 50 دستگاه اتوبوس به همراه وسایل نقلیه انبوه دیگر از دو لاین کمعرض خیابان آذر عبور میکند که بههیچوجه با ظرفیتهای این خیابان سازگار نیست.