به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایلنا، داود کشاورزیان در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل و اهداری با اشاره به سهم قابل توجه صنعت حمل و نقل در تولید ناخالص ملی اظهار داشت: متاسفانه هرچند که حمل و نقل در رشد اقتصادی بسیار موثر است اما شاهد کاهش میزان استفاده مردم از حمل و نقل عمومی هستیم.
وی افزود: سالانه چیزی حدود 6 الی 7 درصد سهم حمل و نقل عمومی کاهش پیدا میکند وعلت آن افزایش خودرو در کشور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حالیکه سالانه بیش از یکمیلیون خودرو پلاک میشود سوخت بسیار ارزان هم در کشور هم در حال ارزان است بنابراین انگیزهای برای استفاده از حمل و نقل عمومی باقی میماند که نتیجه آن این حجم ترافیک روزانه است .
وی تاکید کرد: روزانه 100 هزار خودرو به تهران و از تهران خارج میشوند که میتوان بخشی از این ترددها را از طریق حملونقل عمومی و از طریق ریال انجام داد اما در حال حاضر سهم حملونقل عمومی از ترددها در حال کاهش است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیاست دولت کاهش قیمت حملونقل عمومی باید باشد، گفت: برای افزایش سهم حمل و نقل عمومی باید تعرفه ها مالیاتها و قیمتهای تمام شده عمومی را کاهش داد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت اتوبوس 900 میلیون تومان است که تنها 40 درصد این قیمت را دولت به متقاضیان تسهیلات میدهد و 60 درصد باقی را سرمایهگذار باید بپردازد اما در هیچ حوزه سرمایهگذاری سرمایهگذار این مبلغ سرمایه گذاری را انجام نمیدهد.
وی با اشاره به پیامدهای منفی کاهش سهم حمل و نقل عمومی گفت: هر اتوبوسی که حذف شود به جای آن 12 خودرو سواری به ناوگان خودروهای سواری اضافه میشود این درحالی است که اتوبوسها در 100 کیلومتر 35 لیتر مصرف میکنند که با حذف این ناوگان و ورود خودروهای سواری این عدد به 100 لیتر می رسد .
کشاورزیان همچنین با اشاره به لزوم برندسازی در شرکتهای حملونقلی گفت: در حال حاضر 1700 شرکت حمل و نقلی وجود دارد که باید در این مجموعه برندسازی انجام شود و اتوبوسها و رانندگان و شرکتها تحت یک نام یک برند فعالیت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر برند سازی انجام نشود امکان ارزیابی شرکتها وجود ندارد .
وی تاکید کرد: تا پایان سال آینده پس از انجام طرح برندسازی شرکتها رتبهبندی میشوند و این رتبه بندیها اعلام عمومی خواهند شد.