به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایلنا، "حسین مقدم" مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهرداری تهران" در خصوص میزان مراجعه به مراکز معاینه فنی در هفته های اخیر گفت: بعد از آنکه پلیس راهور فرصتی به شهروندان داد مبنی بر اینکه تا سوم خرداد امکان دریافت معاینه فنی را دارند، شاهد ازدحام در مراکز بودیم که از چند روز پیش از 15 اردیبهشت ماه شروع و تا سوم خرداد ادامه یافت.
او با بیان اینکه در طی این مدت روزانه در حدود 9 هزار مراجعه داشتیم، گفت: اما مراجعات در حال حاضر به حد نرمال رسیده است و روزانه در حدود 5 هزار و 200 دستگاه به مراکز مراجعه فنی مراجعه می کنند و تقریبا شرایط عادی را می گذرانیم.
مقدم با بیان اینکه اکنون در هیچ یک از مراکز صف خودرویی وجود ندارد، گفت: تنها در دو مرکز که واحد سیار تک خطه هستند، در برخی از ساعات پیک شاهد تجمع در حدود 5 یا 6 خودرو هستیم، که این مسئله نیز به واسطه محدودیت پذیرش این واحدها کاملا طبیعی است.
او درخصوص امکان مراجعه با استفاده از نوبت دهی آنلاین به مراکز معاینه فنی گفت: در حال حاضر مراجعه با تعیین وقت قبلی و استفاده از سامانه نوبت دهی در هشت مرکز معاینه فنی بیهقی-سراج-الغدیر-شقایق-نیایش- آبشناسان-دماوند-چمران که متعلق به شهرداری تهران است امکان پذیر است.ضمنا سه مرکز دماوند و چمران و شقایق در ساعاتی از بعد از ظهر صرفا مراجعات را به صورت نوبت دهی پذیرش می کنند و مراجع حضوری نمی پذیرند.
مقدم با بیان اینکه این اقدام پیش مقدمه جا انداختن نوبت دهی آنلاین در تهران است تا شهروندان بتوانند با استفاده از این سامانه در طی سال با مدیریت زمان بدون مشکل و در زمان کوتاهی نسبت به اخذ معاینه فنی اقدام کنند، گفت: بخشی از ظرفیت سه مرکز دماوند-شقایق-چمران را به طور پایلوت برای نوبت دهی اختصاص دادیم و در صورت استقبال این اقدام را به سایر مراکز انتقال دهیم.
مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهرداری تهران با بیان اینکه اگر 70 درصد از ظرفیت نوبت دهی تعیین شده در مراکز تکمیل شود بدون تردید این شیوه به سایر مراکز نیز گسترش خواهد یافت، گفت: اجرای این کار نیازمند همکاری مردم است.شیوه متداول کنونی و ایستادن در صف باید تغییر کند.سیاست ستاد به نحوی است که جهت به حداقل رساندن مدت معطلی شهروندان در مراکز مردم را تشویق به استفاده از سامانه نوبت دهی آنلاین برای استفاده از خدمات معاینه فنی بنماید.
مقدم گفت: با هماهنگی سازمان فاوای شهرداری تهران مقرر شد لینک نوبت دهی آنلاین مراکز معاینه فنی در سایت تهران من نیز اضافه شود، چرا که تقریبا شهروندان تهرانی این اپلیکیشن را می شناسند و از آن برای ورود به منطقه کاهش آلودگی هوا استفاده می کنند و می توانند این خدمات را نیز در این سایت به صورت تجمیع شده استفاده کنند. در آینده نزدیک با توجه به قراردادی که بین ما و فاوا بسته شده است این کار انجام خواهد شد.
او درخصوص استقبال مردم از سیستم نوبت دهی آنلاین گفت: زمانی که ازدحام در مراکز بیشتر می شود تقاضا افزایش پیدا می کند و استفاده از ظرفیت نوبت دهی به 60 درصد می رسد و متاسفانه 40 درصد از ظرفیت ایجاد شده در سامانه نوبت دهی خالی می ماند. زمانی که مراکز خلوت می شود این تقاضا حتی به صفر هم می رسد و هنوز این مساله بین مردم خیلی جا نیفتاده است.
مقدم گفت: امیدواریم با اطلاع رسانی درست شهروندان بیشتر از این امکان استفاده کنند تا هم شاهد افزایش ازدحام در مراکز نباشیم و هم با خیال راحت بتوانند از چند روز قبل رزرو را انجام داده و در کوتاه ترین زمان معاینه فنی را انجام دهند.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به تعداد خودروهای موجود در تهران آیا مراکز معاینه فنی شهر تهران ظرفیت لازم را دارند، گفت: بله، در حال حاضر شهر تهران از بضاعت 56 خط معاینه فنی در 17 مرکز معاینه فنی ثابت و 8 واحد سیار تک خطه برخوردار است و روزانه ظرفیت پذیرش 10 هزار خودرو را دارد. برای دو میلیون دستگاه خودرو در تهران انجام معاینه فنی برنامه ریزی شده و تعداد خطوط برای این امر کافی است.
مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهرداری تهران در خصوص توسعه سیستم نوبت دهی آنلاین افزود: باید شهروندان نیز نسبت به نوبت دهی آنلاین اقبال داشته باشند. به دنبال آن هستیم که بخشی از ظرفیت را به نوبت دهی انلاین اختصاص دهیم، چرا که برخی تمایل دارند به صورت سنتی در مراکز حضور یابند. اگر بخش قابل توجهی از این ظرفیت اشغال شد، می توانیم نوبت دهی را گسترش دهیم و به تدریج به سمت امکان پذیرش تنها از طریق نوبت دهی و به حداقل رساندن زمان حضور در مراکز پیش رویم.