به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از میزان، داوود سعادتینژاد با بیان اینکه در ابتدا کارخانههای تولیدکننده لاستیک متقاضی افزایش 80 درصدی قیمت لاستیک بودند گفت: تولیدکنندهها با توجه به تامین مواد اولیه تولید، خواستار افزایش قیمتی بودند که تفاوت زیادی با قیمتهای بازار آزاد نداشته باشد، اما سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با این تقاضا مخالف کرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک با بیان اینکه در نهایت پیشنهاد افزایش 50 درصدی لاستیک مطرح شد افزود: با توجه به صحبتهای انجام شده احتمالا این اصلاح قیمت از آذر ماه ابلاغ میشود اما اگر این افزایش قیمت با توزیع مناسب لاستیک در واحدهای فروش صورت نگیرد، بازار همچنان دو نرخی باقی خواهد ماند و به تعادل نخواهد رسید.
به گفته سعادتینژاد، در حال حاضر کارخانههای تولید لاستیک، محصولات خود را به صورت سبدی و تنها در اختیار نمایندگیهای خود قرار میدهند و سایر فروشندگان نه سهمیهای دارند و نه از محل دیگری تغذیه میشوند و این باعث شده تا بازار لاستیک 2 نرخی شود.
وی با بیان اینکه سیستم توزیع نامناسب لاستیک در بین فروشندگان باعث شده است تا عمده فروشان به خرده فروش تبدیل شوند و خرده فروشان از بازار حذف شوند تصریح کرد: ما امیدواریم در کنار این اصلاح قیمتها، کارخانهها با یک بصیرت توزیع لاستیک را بین همه اعضاء اتحادیه انجام دهند تا همه واحدهای صنفی ما بتوانند عرضه لاستیک را به مشتری داشته باشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک در ادامه گفتوگو با بیان اینکه در حال حاضر تولید وضعیت خوبی دارد تصریح کرد: بیشترین تقاضای لاستیک را برای لاستیک خودروهای پژو 405، پراید و سمند است و لاستیکهای سایز رینگ 16، 17 و 18 کممصرف و متقاضی کمتری دارند.
وی ادامه داد: بیشترین اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار آزاد هم مربوط به لاستیک پرایدی است که نرخ دولتی آن بین 545 هزار تومان تا 555 هزار تومان است در حالیکه در بازار آزاد تا 850 هزار تومان نیز بهفروش میرسد و برای سایر لاستیکها اختلاف قیمت چندانی وجود ندارد.
بنا به توضیحات سعادتینژاد از 2 هزار و 200 عضو اتحادیه تنها 300 نفر دارای امتیاز نمایندگی کارخانجات تولید کننده لاستیک هستند که در حال حاضر لاستیک سهمیهای را دریافت میکنند و مابقی اعضاء در تهیه لاستیک و کالای خود دچار مشکل هستند.