به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از صداوسیما، محمدرضا آل سارا با بیان اینکه 4 کارخانه تولید روغن موتور در کشور فعال است افزود: در گذشته با کمبود روغن موتور مواجه بودیم، اما اکنون تولید کنندگان به حدی تولید را افزایش داده اند که دیگر نه تنها در این بخش مشکلی وجود ندارد بلکه تولیدکنندگان راه صادرات را هم در پیش گرفته اند و این افزایش تولید باعث شده قیمت این کالا در بازار متعادل شود.
رئیس اتحادیه صنف لاستیک، فیلتر و تعویض روغن تهران، افزایش تولید روغن موتور تقلبی را از معضلات این صنف دانست و گفت: تولید روغن موتورهای تقلبی باعث شده هم تعمیرکار و هم مصرف کننده دچار مشکل شوند به طوری که استفاده از این روغنهای تقلبی باعث خرابی قطعات خودرو شده است؛ متاسفانه با وجود افزایش نظارت ها، اما همچنان این کالای تقلبی در بازار به وفور پیدا میشود و مصرف کنندگان را دچار مشکل کرده است؛ تنها راه تشخیص روغن موتور اصل از تقلبی، داشتن برچسب شناسه کالاست.
وی همچنین با اشاره به تولید لاستیک گفت: تولید لاستیک خودروهای سواری در کشور بیش از نیاز بازار است که بنا شده بخشی از تولید صادر شود؛ اکنون 10 کارخانه تولید لاستیک در کشور فعال است که این واحدها 85 درصد نیاز بازار را تامین میکنند و 15 درصد لاسیتک وارداتی هم مربوط به خودروهای سنگین از جمله کامیون و اتوبوس است.
به گفته آل سارا، هم اکنون لاستیک در بازار به دلیل تولید بیش از نیاز، کمتر از قیمت مصوب به فروش میرسد.
بر اساس اعلامیه جدید اتاق اصناف ایران، طرح مبارزه با قاچاق و تولید روغن موتور تقلبی، در چند مرحله در حال اجراست؛ در نخستین مرحله این طرح مقرر شد که از 15 مهر با فروش هر گونه روغن موتور بدون شناسه کالا برخورد شود. طبق اطلاعیه اتاق اصناف، در صورت مشاهده روغنهای بدون شناسه، حکم قاچاق برای واحد صنفی متخلف، در نظر گرفته میشود.