به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، این خودرو با نسل دوم خود (1981-1970) در میان ایرانیان بسیار مشهور و محبوب است اما نسل اول، سوم و چهارم آن حضور چندان پررنگی در کشور نداشته و از این رو کمتر شناخته شده است. خودرو مورد بررسی این مقاله نمونهای از نسل چهارم کامارو (2002-1993) است که آخرین نسل دوره کلاسیک کامارو به حساب میآید و از بسیاری جهات از جمله سبک طراحی، ویژگیهای فنی و تجهیزات الکتریکی روز نمونه نادر و خاصی به حساب میآید. حال تصور کنید که این خودرو به پکیج Z28 به عنوان یکی از برترین پکیجهای ارتقای فنی کامارو مجهز است.
گرگ در لباس گرگ!
کاماروی مورد بررسی یکی از نایابترینهای این برند در کشور بهشمار میرود؛ یک Z28 نسل چهارم تولید سال 1997 که بعد از 18 سال با کارکرد 86 هزار کیلومتر در سلامت کامل به سر میبرد و برای یک تست و آزمایش فنی، آمادگی و شرایط لازم را دارد. یک کامارو آنقدر زیبا و جذاب است که نیازی به تعریفهای اضافه و مبالغه ندارد، حتی وقتی درحال حرکت است احتیاجی به بلندکردن صدای اگزوزش برای جلب توجه همچون بسیاری از خودروهای اسپرت دیگر ندارد؛ چراکه نسل چهارم با طراحی منحصربهفرد، سنتشکنانه و آیندهنگرانه دوران خود حتی اگر در یک گوشه از خیابان پارک شده باشد، کاملا چشم هر رهگذری را به خود خیره خواهد کرد. از دور که در حال نزدیکشدن به این Z28 نقرهای بودیم، شور و شوق خاص عابرین پیاده هنگام تماشای آن را زیر نظر داشتیم که برای خود ما نیز جالب بود. به لطف ارتفاع 1.3 متری، این کامارو بزرگتر از ابعاد واقعیاش بهنظر میرسد. البته ابعاد کلی بدنه مخصوص این عضلانی آمریکایی است تا تمایزش را از دیگر کوپههای موجود آشکار کند. از لحاظ ظاهری تمامی مشخصات یک عضلانی همچون کاپوتکشیده و صندوق عقب کوچک را دارد. آینههای بغل با دو برجستگی نسبتا بزرگ از انتهای گلگیر همراهی شدهاند که شبیه فیگور بازوهای یک ورزشکار پرورشاندام است و با رنگ مشکی متالیک، تریم خاص و یکدستی با کل سقف، شیشه عقب و ستون سقف تشکیل دادهاند. البته تمامی نوشتههای Z28، دستگیره در و قسمت بالای سپرجلو که کف خروجی نور چراغهای جلوست را به این تریم مشکی افزودهاند. لوگوی پرچم عمودی 3 رنگ ویژه کامارو روی نوک سپر یا همان دماغه که در این مدل بهصورت یکتکه ساخته شده است، دیده میشود.
دو رماِیر (Raim Air شکاف روی کاپوت برای ورود هوای خنک به محفظه پیشرانه) باریک برانتهای درِ موتور، 2 چراغ مستطیلشکل در هر طرف که تا انتهای سپرجلو در زیر کاپوت مخفی شدهاند و همچنین 2 پروژکتور مستطیلی در میانه سپر که فقط مخصوص مدلهای Z28 است، قسمت جلوی این کامارو را تشکیل دادهاند. اما عقب خودرو طبق اصول طراحی کامارو ساده و مفهومی است. 6 حرف کامارو با فونت نسبتا درشت روی سینی عقب میان 2 چراغ نمایان است. در گوشه سمت راست، لوگوی توخالی شورولت به همراه نوشته Z28 قرار دارد. بال عقب در کاماروهای نسل چهارم طبق روال خودروهای دهه 90 است. خمیدگی شیشه عقب واقعا زیباست و جالب آنکه شیشه عقب به همراه صندوق عقب بالا میرود. با نمایش رینگهای 5 پر 18 اینچ آلومینیومی همرنگ بدنه، طراحی کلی شورولت کامارو نمایان میشود.
کودک درون!
به داخل کابین میرسیم. خبری از آن طراحیهای خاص و افراطی دهه 70 نیست. حتی طرح رودریها و داشبورد ساده است و کل کابین به یک رنگ تزیین شده است. دقت مونتاژ خوب است و کیفیت لوازم بهکار رفته بهتر از خود مونتاژ است. صندلیهای تمام چرم مشکی جلوهای خاص به کابین بخشیدهاند و راحتی قابل قبولی برای سرنشینان به همراه دارند. با تاشدن پشتی صندلی جلو میتوان بهراحتی در صندلی عقب جای گرفت ولی اگر درشتاندام باشید، کمی کارتان مشکل خواهد شد البته در خودرویی با فرمت سرنشینان 2+2 این موضوع کاملا طبیعی است. در وسط فرمان لوگوی شورولت به رنگ طلایی خودنمایی میکند. همچنین وجود 2 ایربگ به امنیت فکری و جانی سرنشینان در داخل کابین یک ماسلکار دهه 90 میافزاید. در این مدل به مناسبت «سیامین» سالگرد تولید کامارو عبارت «Anniversary Edition Z/28» نوشته شده است.
گرگ بیدار میشود
از لحاظ فنی روی کاغذ آمار و ارقام خوبی برای یک تست پرهیجان در اختیار داریم. با باز کردن درِ بسیار کشیده این کوپه آمریکایی متوجه طویل بودن آن خواهید شد، با نشستن روی صندلی راننده حس متفاوتی منتقل میشود که از دانش و آگاهی ما از نام کامارو و هر آن چیزی است که در کاپوت قرار گرفته است. مطابق اصول تولید، در این سال موتور V8 فول انژکتور 5.7 لیتری LT1 روی مدل Z28 کوپه مورد تست نصب شده است. این پیشرانه قادر به تولید 285 اسب بخار قدرت در دور موتور5200 دور بردقیقه و 455 نیوتنمتر گشتاور در دور موتور 4000 دور بر دقیقه است. با چرخاندن استارت که همانند تمامی مدلهای کامارو روی گلویی فرمان است، این نیروگاه عظیم شروع به کار میکند. خبری از سمفونی دلنشین پیشرانههای دهه 70 نیست که دلیل آن اعمال قوانین فدرال برای استفاده از سیستمهای کاهنده میزان آلایندگی است ولی باز این سمفونی برای سال تولید یعنی 1997 بسیار اسپرت و عضلانی است. با بستن کمربند و قراردادن شیفتر روی DRIVE شروع به حرکت میکنیم. یکی از بهترین گیربکسهای تولید آن زمان با کد 4L60E الکترونیکی 4 سرعته OVER DRIVE به صورت سفارشی روی این کامارو نصب شده است. با کمی فشار به پدال گاز این ماسلکار وحشیتر هم میشود. با وجود رینگ سایز 18 اینچ و فاصله 2568 میلیمتری بین دو محور، گذر از ناهمواریها نرم و راحت است. همچنین به کمک سیستم تعلیق ارتقایافته در این مدل، فرمانپذیری خوب و هیجانانگیز و هندلینگ در مقایسه با قیمت و سال تولید قابل تحسین است. مهمتر از هر چیز حس خوب یک اسپرت عضلانی است که با لذت تمام به راننده و سرنشینان منتقل میشود. مجموعه هماهنگ ضرایب گیربکس و دیفرانسیل در ترکیب با وزن 1570 کیلوگرمی این ماسل شورولت قادر است درعرض 5.9 ثانیه از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت و در نهایت به سرعت 254 کیلومتر در ساعت برسد. جالب اینجاست که دستیابی به سرعت 100 در دنده یک امکانپذیر است که این ویژگی در هیچ خودرو همکلاس اروپایی همدوره مشاهده نمیشود. با ورود به دنده 2 و رسیدن به ناحیه مجاز دور موتور به سرعت 170 کیلومتر میرسیم. به کمک ترمزهای دیسکی در هر چهار چرخ و سیستم ترمز ABS خودرو بهراحتی قابل کنترل است. به طوری که هیچ گونه احساس عدم تعادل یا انحراف دماغه خودرو به سرنشین دست نمیدهد. نمونهای از ویدئوهای این شتابگیری مهیج با همین کامارو، درفضای مجازی موجود است. اجرای هرگونه حرکت نمایشی با این کامارو دور از ذهن نیست.
درآخر از جناب آقای ایمان ذاکریان جهت هماهنگیهای لازم برای ملاقات با کامارو نسل چهارم و همچنین مالک خوش ذوق این شورولت کاماروی زیبا جناب آقای ارسلان یزدانی فرد که وقت و خودروی خود را در اختیارمان گذاشتند، نهایت تشکر و قدردانی را داریم.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.