به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، چالش ما حمل بارهای سنگین شهری، همراه با کابینی لوکس و با ترمزهای چهارچرخ دیسکی و بودجهای برابر با60 هزار دلار است. تازهوارد جمع ما با ظاهری آراسته و کابینی لوکس همچنین به همراه یک نوآوری بسیار خلاقانه حسابی برای نبرد آماده شده است.
فورد F150 با استفاده از ترکیب آلیاژی جدید برای بدنه، انقلابی را در صنعت وانتهای آمریکایی به پا کرده است. دوج رم 1500 با کاهش وزنی باورنکردنی و کاهش مصرف سوخت 10 درصدی در پیشرانههای V6 و 20درصدی در پیشرانههای V8 پا به میدان گذاشته است تا همچون نیاکان خود در این مقایسه نیز خوش بدرخشد. اما ساموراییها با معرفی تویوتا تاندرا رسما با وانتهای آمریکایی اعلام جنگ کردهاند.
باید دید تاندرا که در 5 تیپ SR و SR5، لیمیتد، پلاتینیوم و 1974 ادیشن راهی بازار میشود، میتواند ضربه سختی به رقبا وارد کند یا خیر؟ آخرین جنگجوی ما با موتوری 6.2 لیتری وارد میدان میشود و آن وانتی نیست جز شورولت سیلورادو که با 420 اسب بخار، قویترین وانت ما در این تست خواهد بود.
شمشیر کُند ساموراییها:
تاندرا در جغرافیا به ناحیهای گفته میشود که در آنجا میانگین دمای گرمترین ماهِ سال، میان صفر و 10درجه بالای صفر است و زمستان آن خیلی طولانی و سرد و تابستان، خیلی کوتاه است. رانندگی با این ماشین نیز به ما ثابت کرد که بیجهت این نام را برای وانت تاندرا انتخاب نکردهاند.
پلاتینیوم انتخابی ما با اینکه نسخه فول این وانت ژاپنی است، اما به شدت از بحران هویت رنج میبرد. سود تویوتا به این وانت بستگی ندارد و انگار صرفا ساخته شده است برای اعلام جنگ با وانتهای آمریکایی!
سال گذشته تنها 100 هزار دستگاه از آن به فروش رفت. به نظرشما مردم در مورد کسی که در تگزاس از بین وانتهای آمریکایی، وانت تاندرا را برمیگزیند، چه فکری میکنند؟
16سال از فروش اولین تاندرا توسط تویوتا میگذرد، ولی تاندرای زیر پای کارشناسان ما مانند جوانی بیتجربه و دستپاچه عمل میکند. تاندرا برای سال 2014 کاملا تغیر نسل داد و تمامی قطعاتش دوباره مهندسی شدند؛ از جمله شاسی و موتور V8 آن با حجم 5.7 لیتر که توان تولید 381 اسب بخار را دارد، به همراه سیستم تزریق مستقیم سوخت و 32 سوپاپ برای تنفس بهتر. موتور غولپیکر 8 سیلندر تویوتا بسیار ضعیفتر از موتور 6سیلندر توربوشارژ F150 عمل میکند؛ به نحوی که وقتی F150 مشغول پیادهروی است تاندرا میدود، ولی باز هم به وانت فورد نمیرسد.
اگر قصد خرید آن را دارید، بدانید که سواری خشک در حالی که محورها در زیر ماشین میرقصند تا تعادل ماشین را حفظ کنند و شاسیای که گریه میکند و بینهایت چشم انتظار مهندسی دوباره است، چیزهایی هستند که بعد از خرید گلوی شما را فشار میدهند و میخواهند شما را خفه کنند. تاندرا با توان یدککشی 4.5 تن یقینا همه ما را ناامید کرد، هر چند این موتور انگار بدنه خود وانت را به زور میکشد!
طراحی ظاهری این ماشین چنگی به دل نمیزند و نظر کارشناسان ما را به هیچوجه جلب نمیکند؛ هر چند انبوه نوارهای کرومی به تقلید از وانتهای آمریکایی در جلویِ وانت پلاتینیومِ ما خودنمایی میکند.
با نگاه به درون کابین، پلاستیکهای فراوان و بیکیفیت به چشم میخورد، چرم صندلیها پرز بیش از اندازه دارد و قدیمی به نظر میرسد.
صندلیها بهراحتی جابهجا میشود و به لطف شیشه جلو بزرگ و طراحی مناسب ستونهای کابین دید بسیار عالی از اطراف داریم و پارککردن با آن آسان است. سیستم ناوبری و مانیتور 3.5 اینچی آن منسوخ شده و از گوشیهای هوشمند امروزی فرار میکند. شیشههای عقب برقی هستند و چون وانت انتخابی ما از نوع
CrewMax است، فضای پای عقب به طرز باورنکردنی حماسی است.
به طور کلی رانندگی با آن در برابر سایر وانتهای آمریکایی مزه حقارت و کوچکی میدهد و راننده را بسیار تشنه و عصبانی میکند. سیستم جدید Smart Stop یا SST نیز بهصورت استاندارد روی تاندرا قرار گرفته است.
وظیفه این سیستم کاهش قدرت تولیدی موتور برای توقف هر چه سریعتر خودرو بوده و تنها زمانی فعال میشود که راننده پدال ترمز و گاز را همزمان فشار دهد. اما اینکه چرا رانندهای باید پدال گاز و ترمز را همزمان فشار دهد تا تویوتا برای این واکنش عجیب و غریب یک سیستم ایمنی ابداع کند، هنوز معلوم نیست!
تاندرا پرستیژ برنده شدن ندارد؛ مشتهای آمریکاییها محکمترند.
قوچ خوشتراش:
وانت غولپیکر و قوچ نشانRAM با آن هِیمنه و اُبهت مردانه در لیست پرفروشترین خودروهای سال ایالات متحده با فروش 212716 چهارم شد و در لیست ما در جایگاه سوم قرار گرفت.
نگاه خشمگین RAM همراه با امواج زیبای روی بدنه و پوزه جلو آمده در کنار موتور 5.7 لیتری HEMI همگی نشان از گرد و خاک حسابی دوج خواهند داشت. بزرگترین قابلیت این وانت آمریکایی کمک فنرهای بادی آن بوده که قابل تنظیم است و بهراحتی میتواند 693 کیلوگرم بار را حمل کند، بدون آنکه تغییری در ارتفاع آن مشاهده کنیم و این وجه تمایز بین RAM و سایر شرکتکنندههاست.
ضعیفترینِ گروه وانتهای آمریکایی، 71 کیلوگرم از تویوتا تاندرایِ پلاتینیوم کمتر بار حمل میکند، ولی میتواند تا 4.5تن بار را یدک بکشد که بیش از 100 کیلوگرم از آخرین توان تاندرا برای یدککشی بیشتر است.
RAM سنگینترین شرکتکننده ماست و به همین علت در تست شتاب در تمامی سرعتها، در آخر جدول جای گرفت و همچنین با دیسکهای ترمز 13.2 اینچی در جلو و 13.9 اینچی در عقب با فاصله توقف 60 متر از تندی 112 کیلومتر بر ساعت ضعیفترین عملکرد را در بین وانتهای انتخابی ما داشت.
چاقترین پسر ما در این گروه با سیستم تعلیق بادی سواری نرمی را ارائه میدهد ولی در شهر و مخصوصا ترافیک طول میکشد تا راننده به فرمانپذیری آن عادت کند.
RAM با قیمت پایه 54 هزار دلار ارزانترین وانت آمریکایی گروه است. این وانت خوشسیما قادر است تا در سرعتهای مختلف ارتفاع خود را به صورت اتوماتیک کاهش داده و در نتیجه موجب کاهش سوخت و بهبود ضریب آیرودینامیک خودرو شود. موتورهای HEMI در کنار مزیتهای خود به خاطر طراحی متفاوت، فاقد سیستم تزریق مستقیم سوخت هستند. همچنین برای هر سیلندر نهایتا میتوان 2 سوپاپ در نظر گرفت و در برابر موتورهایی که برای هر سیلندر 4سوپاپ دارند، دارای تنفس کمتری است. به هر روی موتورِ HEMI این وانت قادر است 495 اسب بخار قدرت به همراه 410 نیوتن متر گشتاور تولید کند و در نهایت این قوچ غولپیکر را به تندی 170 کیلومتر بر ساعت برساند که در این راه گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آن نیز به خوبی با آن هماهنگ است. کنسول وسط بسیار بزرگ و جادار است و راننده و سرنشین میتواند در جلوی خود لیوانهای نوشیدنی را قرار بدهند. داج برای وانت خود سیستمهای صوتی و سرگرمی جالب با کاربری آسانی تدارک دیده است. مواد به کار رفته درون کابین راضیکننده به نظر میرسد و این قدمی رو به جلو برای کرایسلر است. صندلیهای جلو بسیار راحت هستند و فضای پای برای سرنشینان عقب به اندازه کافی است و در مبلمان RAM احساس خستگی نمیکنید.
RAM هیچ بحران هویتی ندارد و اساس آن استایل دورانگو و داج چارجر معرفی شده در سال 1998 است. RAM کابینی به لوکسی سیلورادو ندارد و رانندگی با آن مانند F150 هیجانی نیست، اما همچنان کلاس و پرستیژ خود را دارد. RAM 1500 دارای 100 هزار مایل یا 60 ماه وارانتی برای هرگونه مشکل پیشرانه است.
ورزشکار فول سایز آمریکایی:
هر چند در سال گذشته نیز سیلورادو کاملا جدید بود، اما امروز با تجهیزات بیشتر و با پیشرانه V8 جدید پا به عرصه نبرد گذاشته است. از لحاظ ظاهری سیلورادو 2015 تغییرات بسیار کمی را به خود دیده و شمایل آن مانند نسلهای قبلش است. علاوه بر طراحی ظاهری قدیمی، مهندسی شاسی آن نیز قدیمی است و شکوه و جلال خاصی ندارد. کابین آن حس کلاسیکی را به راننده القا میکند ولی در عین سادگی، مملو از اعتماد به نفس است. با آن همه نوآوری و بدنه آلومینیومی که F150 دارد، سیلورادو با موتور 6.2 لیتری تنها 81 کیلوگرم از فورد سنگینتر بوده و وزن پایین آن یکی از برتریهای آن به شمار میآید. سیلورادو در کنار وانتهای ما باید روی پنجه بایستد چراکه تقریبا حدود 2 اینچ از همه آنها کوتاهتر است. ابعاد آن از بقیه وانتها کوچکتر بوده و در نتیجه پارککردن با آن نیز از همه آسانتر است. سواری آن از RAM و F150 خشکتر است ولی با این حال، آن حس رانندگی را که در سیلورادو تجربه کردیم، در وانتهای دیگر احساس نکردیم و همین موضوع باعث مسرت و خوشحالی کارشناسان ما بود. طراحی کابین مربعیشکل آن برای علاقهمندان به رانندگی نرم و با ابهت با وانتهای غولپیکر، دارای تناقض است و خیلی نظر ما را جلب نکرد. سیلورادوی انتخابی ما به یک موتور 8 سیلندر Vشکل EcoTec3 با حجم 6.2لیتر به سیستم متغیرِ باز و بسته شدن سوپاپها مجهز است که توانایی تولید 420 اسب بخار و 460 نیوتن متر گشتاور دارد که در همراهی با یک گیربکس 8 سرعته ساخت GM توقع داشتیم حسابی در تست ما عرض اندام کند. با همه این تفاسیر از قویترین عضو گروه ما که موتور آن با شورولت کوروت همسان است و همگان انتظار داشتند که موشک گروه باشد، در تست سرعتهای مختلف از موتور V6 اکوبوست فورد F150 شکست خورد. تست سرعت به وضوح تفاوت در تکنولوژیهای ساخت پیشرانه و بیرون کشیدن اسب بخارهای بیشتر در کنار کاهش حجم موتور را نمایان کرد و اگر موتور 6.2 لیتری سیلورادو از موتور 3.5 عملکرد بهتری داشت، یقینا میتوانست تاج پیروزی را بر سر بگذارد چرا که به عقیده کارشناسان ما، عملکرد سیستم ناوبری و مانیتور 8 اینچی هوشمند آن توانایی رقابت تنگاتنگی را با F150 داشتند و از بعضی جهات نیز بهتر بودند. طراحی داشبورد آن بسیار ساده و آسان است و تمامی کلیدهای روی آن بزرگ طراحی شدهاند تا بتوان بهراحتی به آنها دسترسی داشت. مبلمان راحت سیلورادو یکی از راحتترین صندلیهای دنیاست و با تنظیم در 5 جهت متفاوت میتواند بهترین لذت سواری را به شما تقدیم کند. فاصله بین مقام اول و دوم بسیار کم است. سیلورادو ماشینی کمنقص است که ساده بودن از اولویتهای طراحی آن است. سیلورادو با آغوشی باز از راننده و مسافرین پذیرایی میکند و هیچ وقت موجب پشیمانی راننده خود نخواهد شد. بزرگترین مزیت آن این است که همانند گذشتگان خود است و نقطه ضعف آن هم سواری سفت و کم بودن بازده موتور نسبت رغیب همیشگی خود یعنی فورد F150 است.
وانت شماره یک دنیا:
با نگاهی به بازار پررونق خرید و فروش ماشینهای صفر و کارکرده ایالات متحده تا حدودی متوجه پیروز این نبرد خواهید شد. مثل سال گذشته فورد F150 با فروش 357180 دستگاه، رقیبهایی چون تویوتا کرولا، موستانگ، هوندا آکورد و ... را زمین زده و بهتنهایی به بالای جدول تکیه زده است. فورد برای بدنه F150 خود پنلهای آلومینیومی با گرید نظامی تدارک دیده که همین امر باعث شده است تا 350 کیلوگرم از مدل قبلی سبکتر شود و گام بلندی را برای استانداردهای سختگیرانه محیط زیستی ایالات متحده و کاهش آلایندگی بردارد. فورد توانسته با بهکارگیری آلومینیومهای بازیافتی از سرتاسر آمریکا برای هر دستگاه 372 دلار صرفهجویی کند که این رقم در سال به بیش از 80میلیون دلار میرسد. هر دستگاه وانت فورد به طور تقریبی 141 کیلوگرم آلومینیوم مصرف میکند و همین امر مسئولان فورد را بر آن داشت تا با یک تیر دو نشان بزنند؛ هم کارخانه Alcoa را مجبور به سرمایهگذاری 575 میلیون دلاری برای تامین آلومینیوم کردند و هم توانستند از قیمت تمام شده ماشینهای خود بکاهند.
فورد F150 انتخابی ما مانند تویوتا تاندرا، با تریم پلاتینیوم بوده و انتخاب موتور V6 اکوبوست توربوشارژ آن باعث افزایش قیمت 400 دلاری آن شده است. در نگاه اول جذابیت جلوپنجره بزرگ کرومی F150 شما را ناخودآگاه جذب میکند و کارشناسان ما نیز بر این باور هستند که F150 از نظر زیبایی از سایر رقبا برتر است. طراحی بیرونی آن بسیار پرابهت و مردانه است، چراغهای LED جلو حالتی مانند F دارند و چراغهای عقب نیز به همین شکل هستند.
درِ کابین را باز میکنیم. همه چیز در این غول آمریکایی بزرگ به نظر میرسد. صندلیها بسیار بزرگ بوده و به خوبی بدن را دربرمیگیرند. داشبورد بسیار گسترده و حجیم است و یک مانیتور 8 اینچی تاچ اسکرین در وسط آن خودنمایی میکند. سیستم سرگرمی و سیستم My Ford همراه با دوربین دید عقب، کنترل ترمز تریلر، دوربین 360 درجه و سیستم صوتی با قدرت بالا از امکاناتی هستند که در کابین آن خواهید یافت. اما آنطور که ما از تریم پلاتینیوم توقع داریم نیست و کم و کاستیهایی دارد. کابین بسیار خوب عایقبندی شده و صدای موتور و تایرها بسیار کم شنیده میشود، هر چند صدای توربوهای آن بسیار طنینانداز است.
فورد تمامی ملزومات آهنی F150 را با آلومینیوم جایگزین کرده و قابل ذکر است که کیفیت آلومینیوم به کار رفته در کابین نیز به شکلی نیست که شهرت کمپانی را به خطر بیندازد. نرمی فنرهای عقب مانند RAM نیست ولی به خشکی سیلورادو هم نیست.
با اینکه ما اندکی بیشفرمانی را در F150 تجربه کردیم اما در کل تعادل و کیفیت آن برای رانندگی شهری بسیار رضایتبخش است. گیربکس 6 سرعته اتوماتیک آن با موتور توربوشارژ شده 365 اسب بخاری به خوبی جفت و جور شده است و 420 نیوتنمتر گشتاور آن در دور موتور 1200 دور در دقیقه در دسترس خواهد بود. آپشن پیشرانه اکوبوست وضعیت بینابینی دارد؛ از طرفی ظرفیت یدککشی بالاتری نسبت به V6ها دارد و از طرف دیگری از قابلیتهای موتور V8 سیلورادو برخوردار نیست. با اینکه غول 60 هزار دلاری ما مانند سیلورادو نرم و بیصداست و اندازه 2 عدد فورد فیستا هم وزن دارد اما انگار هنوز به اندازه کافی سبک نشده و راننده بیشتر تشنه گاز دادن است.
جمعبندی:
همانطور که مشاهده کردید پیشرانه V6 توربوشارژ اکوبوست فورد فراتر از تصور ما ظاهر شد. وزن کم آن کمک شایانی به بازده بیشتر آن کرده و با توان یدککشی بالا و حمل بار بیشتر، تاج قهرمانی را بر سر نهاده است. سیلورادوی انتخابی ما نیاز به یک تجدید قوا از سوی کمپانی مادر دارد؛ اختلاف این وانت با رتبه اول بسیار اندک بود و کابین لوکس آن دل هر دوستدار خودرویی را میبرد. RAM انتخابی ما نیز خیلی چنگی به دل نزد ولی بعد از مدتی رانندگی با آن بسیار لذتبخش خواهد بود و اگر در گروهی بود که رقیبانش همه آسیایی بودند، یقینا پیروز میدان بود. تاندرای پلاتینیوم، بسیار ما را از وانتهای جانسخت سامورایی ناامید کرد و به نوعی انگار تویوتا آن را برای سرگرمی ساخته است؛ هر چند در خارج از آمریکا انتخاب خوبی به نظر میرسد و حداقل برای خودنمایی و کارهای سبک مناسب است.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.