درباره بیمه شخص ثالث بیشتر بدانیم؛

قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

عصر خودرو- در میان انواع طرح‌های بیمه‌ای که از جانب شرکت‌های مختلف ارائه می‌شوند، بیمه شخص ثالث همچنان پرمخاطب‌ترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار ایران، اجباری بودن این بیمه است. به‌صورتی‌که اگر وسیله نقلیه‌ای تحت این پوشش نباشد، بعضاً عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت که به آن خواهیم پرداخت.

سه شنبه ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰:۰۰

قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از بیمه مرکزی، در پوشش بیمه شخص ثالث، شخص اول مالک وسیله نقلیه یا بیمه‌گزار، شخص ثانی شرکت بیمه یا بیمه‌گر و شخص ثالث فرد زیان‌دیده غیر از راننده مقصر در حادثه هستند. در ادامه به قوانین مربوط به بیمه شخص ثالث می پردازیم.

بخش نخست ـ کلیات

ماده 1 ـ اصطلاحات به کار برده شده در این قانون، دارای معانی به شرح زیر است:

الف ـ خسارت بدنی: هر نوع دیه یا ارش ناشی از هر نوع صدمه به بدن مانند شکستگی ، نقص و ازکارافتادگی عضو اعم از جزئی یا کلی ـ موقت یا دائم، دیه فوت و هزینه معالجه با رعایت ماده ( 35) این قانون به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون

ب ـ خسارت مالی: زیانهایی که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون به اموال شخص ثالث وارد شود.

پ ـ حوادث: هرگونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه موضوع بند (ث) این ماده و محمولات آنها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیرمترقبه

ت ـ شخص ثالث: هر شخصی است که به سبب حوادث موضوع این قانون دچار خسارت بدنی و یا مالی شود به استثنای راننده مسبب حادثه

ث ـ وسیله نقلیه: وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی شهری و بین شهری و واگن متصل یا غیرمتصل به آن و یدک و کفی (تریلر) متصل به آنها

ج ـ صندوق: صندوق تأمین خسارت های بدنی

چ ـ بیمه مرکزی: بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

ح ـ راهنمایی و رانندگی: پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

 

ماده 2 ـ کلیه دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مکلفند وسایل نقلیه خود را در قبال خسارت بدنی و مالی که در اثر حوادث وسایل نقلیه مذکور به اشخاص ثالث وارد می شود حداقل به مقدار مندرج در ماده ( 8) این قانون نزد شرکت بیمه ای که مجوز فعالیت در این رشته را از بیمه مرکزی داشته باشد، بیمه کنند.

تبصره 1 ـ دارنده از نظر این قانون اعم از مالک و یا متصرف وسیله نقلیه است و هر کدام که بیمه نامه موضوع این ماده را تحصیل کند تکلیف از دیگری ساقط می شود.

تبصره 2 ـ مسؤولیت دارنده وسیله نقلیه در تحصیل بیمه نامه موضوع این قانون مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است نمی باشد. در هر حال خسارت واردشده از محل بیمه نامه وسیله نقلیه مسبب حادثه پرداخت می گردد.

ماده 3 ـ دارنده وسیله نقلیه مکلف است برای پوشش خسارت های بدنی واردشده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیرحرام، بیمه حوادث اخذ کند؛ مبنای محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و یا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزینه معالجه آن می باشد. سازمان پزشکی قانونی مکلف است با درخواست راننده مسبب حادثه یا شرکت بیمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدنی واردشده را تعیین و اعلام کند. آیین نامه اجرائی و حق بیمه مربوط به این بیمه نامه به پیشنهاد بیمه مرکزی پس از تصویب شورای عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می رسد.

ماده 4 ـ در صورت وقوع حادثه و ایجاد خسارت بدنی یا مالی برای شخص ثالث:

الف ـ در صورتی که وسیله نقلیه مسبب حادثه، دارای بیمه نامه موضوع این قانون باشد، جبران خسارت های واردشده در حدود مقررات این قانون بر عهده بیمه گر است. در صورت نیاز به طرح دعوی در خصوص مطالبه خسارت، زیان دیده یا قائم مقام وی دعوی را علیه بیمه گر و مسبب حادثه طرح می کند. این حکم، نافی مسئولیت های کیفری راننده مسبب حادثه نیست.

ب ـ در صورتی که وسیله نقلیه، فاقد بیمه نامه موضوع این قانون یا مشمول یکی از موارد مندرج در ماده ( 21) این قانون باشد، خسارت های بدنی وارده توسط صندوق با رعایت ماده ( 25) این قانون جبران می شود. در صورت نیاز به طرح دعوی در این خصوص، زیان دیده یا قائم مقام وی دعوی را علیه راننده مسبب حادثه و صندوق طرح می کند.

پ ـ در صورتی که خودرو، فاقد بیمه نامه موضوع این قانون بوده و وسیله نقلیه با اذن مالک در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گرفته باشد، در صورتی که مالک، شخص حقوقی باشد، به جزای نقدی معادل بیست درصد( 20%) و در صورتی که مالک شخص حقیقی باشد به جزای نقدی معادل ده درصد( 10%) مجموع خسارات بدنی واردشده محکوم می شود. مبلغ مذکور به حساب درآمدهای اختصاصی صندوق نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود و با پیش بینی در بودجه های سالانه، صددرصد( 100%) آن به صندوق اختصاص می یابد.

ماده 5 ـ شرکت سهامی بیمه ایران مکلف است طبق مقررات این قانون و آیین نامه های مربوط به آن، با دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون قرارداد بیمه منعقد کند. سایر شرکتهای بیمه متقاضی فعالیت در رشته بیمه شخص ثالث می توانند پس از اخذ مجوز از بیمه مرکزی اقدام به فروش بیمه نامه شخص ثالث کنند. بیمه مرکزی موظف است براساس آیین نامه اجرایی که به پیشنهاد بیمه مرکزی و تأیید شورای عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می رسد، برای شرکتهای متقاضی، مجوز فعالیت در رشته شخص ثالث صادر کند. در آیین نامه اجرائی موضوع این ماده مواردی از قبیل حداقل توانگری مالی شرکت بیمه، سابقه مناسب پرداخت خسارت، داشتن نیروی انسانی و ظرفیت های لازم برای صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت باید مد نظر قرار گیرد. شرکتهایی که مجوز فعالیت در این رشته بیمه ای را از بیمه مرکزی دریافت می کنند، موظفند طبق مقررات این قانون و آیین نامه های مربوط به آن، با کلیه دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون قرارداد بیمه منعقد کنند. ادامه فعالیت در رشته شخص ثالث برای شرکتهایی که در زمان تصویب این قانون در رشته بیمه شخص ثالث فعال هستند، منوط به اخذ مجوز از بیمه مرکزی ظرف مدت دوسال از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون می باشد.

ماده 6 ـ از تاریخ انتقال مالکیت وسیله نقلیه، کلیه حقوق و تعهدات ناشی از قرارداد بیمه موضوع این قانون به انتقال گیرنده منتقل می شود و انتقال گیرنده تا پایان مدت قرارداد بیمه، بیمه گذار محسوب می شود.

تبصره ـ کلیه تخفیفاتی که به واسطه «نداشتن حوادث منجر به خسارت» در قرارداد بیمه موضوع این قانون اعمال شده باشد، متعلق به انتقال دهنده است. انتقال دهنده می تواند تخفیفات مذکور را به وسیله نقلیه دیگر از همان نوع، که متعلق به او یا متعلق به همسر، والدین یا اولاد بلاواسطه وی باشد، منتقل کند. آیین نامه اجرائی این تبصره به پیشنهاد بیمه مرکزی و تأیید شورای عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می رسد.

ماده 7 ـ دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی که از خارج وارد ایران می شوند در صورتی که خارج از کشور وسیله نقلیه خود را در مقابل خساراتی که بر اثر حوادث ناشی از آن به موجب بیمه نامه ای که از طرف بیمه مرکزی معتبر شناخته می شود بیمه نکرده باشند، مکلفند هنگام ورود به مرز ایران وسیله نقلیه خود را در قبال خسارت های بدنی و مالی که در اثر حوادث نقلیه مزبور یا محمولات آنها به اشخاص ثالث وارد می شود حداقل به میزان مندرج در ماده( 8) این قانون بیمه کنند.

همچنین دارندگان وسیله نقلیه ایرانی که از کشور خارج می شوند موظفند هنگام خروج با پرداخت حق بیمه مربوط، وسیله نقلیه خود را در مقابل خساراتی که بر اثر حوادث نقلیه مذکور در خارج از کشور به اشخاص ثالث ایرانی وارد شود حداقل به میزان مندرج در ماده ( 8) این قانون و نیز بیمه حوادث راننده موضوع ماده ( 3) این قانون بیمه کنند. در غیر این صورت از تردد وسایل مزبور توسط مراجع ذی ربط جلوگیری می شود.

 

بخش دوم ـ حقوق و تعهدات بیمه گر و بیمه گذار

ماده 8 ـ حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت بدنی معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماههای حرام با رعایت تبصره ماده ( 9) این قانون است و در هر حال بیمه گذار موظف به اخذ الحاقیه نمی باشد. همچنین حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت مالی معادل دو و نیم درصد ( 5 /2%) تعهدات بدنی است. بیمه گذار می تواند برای جبران خسارت های مالی بیش از حداقل مزبور، در زمان صدور بیمه نامه یا پس از آن، بیمه تکمیلی تحصیل کند.

تبصره 1 ـ در صورتی که بیمه گذار در خصوص خسارت های مالی تقاضای پوشش بیمه ای بیش از سقف مندرج در این ماده را داشته باشد بیمه گر مکلف به انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی با بیمه گذار می باشد. حق بیمه در این مورد در چهارچوب ضوابط کلی که توسط بیمه مرکزی اعلام می شود، توسط بیمه گر تعیین می گردد.

تبصره 2 ـ در صورت بروز حادثه، بیمه گر مکلف است کلیه خسارات واردشده را مطابق این قانون پرداخت کند و مواد ( 12) و ( 13) قانون بیمه مصوب 7 /2 /1316 در این مورد اعمال نمی شود.

تبصره 3 ـ خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود.

تبصره 4 ـ منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه درصد ( 50%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص می شود، باشد.

تبصره 5 ـ ارزیابان خسارات موضوع ماده ( 39) و کارشناسان ارزیاب خسارت شرکتهای بیمه و کارشناسان رسمی دادگستری در هنگام برآورد خسارت، موظفند مطابق این ماده اعلام نظر کنند.

ماده 9 ـ بیمه گر ملزم به جبران خسارت های واردشده به اشخاص ثالث مطابق مقررات این قانون است.

تبصره ـ در صورتی که در یک حادثه، مسؤول آن به پرداخت بیش از یک دیه به هر یک از زیان دیدگان محکوم شود، بیمه گر مکلف به پرداخت کل خسارات بدنی است، اعم از اینکه مبلغ مازاد بر دیه، کمتر از یک دیه کامل یا بیشتر از آن باشد.

 

ماده 10 ـ بیمه گر مکلف است در ایفاء تعهدات مندرج در این قانون خسارت وارده به زیان دیدگان را بدون لحاظ جنسیت و دین تا سقف تعهدات بیمه نامه پرداخت کند. مراجع قضائی موظفند در انشای حکم پرداخت دیه، مبلغ مازاد بر دیه موضوع این ماده را به عنوان بیمه حوادث درج کنند.

ماده 11 ـ درج هرگونه شرط در بیمه نامه که برای بیمه گذار یا زیان دیده مزایای کمتر از مزایای مندرج در این قانون مقرر کند، یا درج شرط تعلیق تعهدات بیمه گر در قرارداد به هر نحوی، باطل و بلااثر است. بطلان شرط سبب بطلان بیمه نامه نمی شود. همچنین اخذ هرگونه رضایتنامه از زیان دیده توسط بیمه گر و صندوق مبنی بر رضایت به پرداخت خسارت کمتر از مزایای مندرج در این قانون ممنوع است و چنین رضایتنامه ای بلااثر است.

ماده 12 ـ تعهد ریالی بیمه گر در قبال زیان دیدگان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه، برابر حاصل ضرب ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در سقف تعهدات بدنی بیمه نامه با رعایت تبصره ماده ( 9) و ماده ( 13) این قانون است.

در مواردی که به علت عدم رعایت ظرفیت مجاز وسیله نقلیه، مجموع خسارات بدنی زیان دیدگان وسیله نقلیه مقصر حادثه بیش از سقف مذکور باشد مبلغ خسارت مورد تعهد بیمه گر به نسبت خسارت وارده به هر یک از زیان دیدگان بین آنان تسهیم می گردد و مابه التفاوت خسارت بدنی هر یک از زیان دیدگان توسط صندوق تأمین خسارت های بدنی وفق مقررات مربوط پرداخت و مطابق مقررات این قانون از مسبب حادثه بازیافت می شود.

میزان ظرفیت مجاز وسایل نقلیه با توجه به نوع و کاربری آنها به موجب آیین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و بیمه مرکزی تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

در هر صورت تعداد جنین و اطفال زیر دوسال داخل وسیله نقلیه به ظرفیت مجاز خودرو اضافه می شود.

تبصره ـ تعهد ریالی بیمه گر در قبال زیان دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه ده برابر سقف تعهدات بدنی بیمه نامه با رعایت تبصره ماده ( 9) و ماده ( 13) این قانون می باشد. در مواردی که مجموع خسارات بدنی زیان دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه بیش از سقف مذکور باشد مبلغ خسارت مورد تعهد بیمه گر به نسبت خسارت واردشده به هر یک از زیان دیدگان بین آنان تسهیم می گردد و مابه التفاوت خسارت بدنی هر یک از زیان دیدگان توسط صندوق تأمین خسارت های بدنی وفق مقررات مربوط پرداخت می شود.

 

ماده 13 ـ بیمه گر یا صندوق حسب مورد مکلفند خسارت بدنی تعلق گرفته به شخص ثالث را به قیمت یوم الاداء و با رعایت این قانون و سایر قوانین و مقررات مربوط پرداخت کنند. بیمه گر، در صورتی که خسارت بدنی که به زیان دیده پرداخت نموده بیشتر از تعهد وی مندرج در ماده ( 8) این قانون باشد، می تواند نسبت به مازاد پرداختی، به صندوق رجوع یا در صورت موافقت صندوق در حسابهای فیمابین منظور کند مشروط بر اینکه افزایش مبلغ قابل پرداخت بابت دیه منتسب به تأخیر بیمه گر نباشد.

تبصره ـ در صورتی که خسارت بدنی زیان دیده بیشتر از تعهد شرکت بیمه مندرج در ماده ( 8) این قانون باشد، شرکت بیمه مکلف است، بلافاصله مراتب مذکور و کلیه مستندات پرونده مربوط را از طریق سامانه الکترونیک موضوع ماده ( 55) به صندوق و بیمه مرکزی اطلاع دهد.

ماده 14 ـ در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه، ‏علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز باشد، بیمه گر مکلف است خسارت زیان دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می تواند به شرح زیر برای بازیافت به مسبب حادثه مراجعه کند:

الف ـ در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه: معادل دو و نیم درصد ( 5/2%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

ب ـ در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه: معادل پنج درصد( 5%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

پ ـ در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه نامه: معادل ده درصد( 10%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

تبصره ـ مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثه ساز به موجب ماده ( 7) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 8 /12 /1389 تعیین می شود.

ماده 15 ـ در موارد زیر بیمه گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان دیده را پرداخت کند و پس از آن می تواند به قائم مقامی زیان دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:

الف ـ اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی

ب ـ رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه که به تأیید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.

پ ـ در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.

ت ـ در صورتی که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.

تبصره 1 ـ در صورت وجود اختلاف میان بیمه گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائی صالح صورت خواهد گرفت.

تبصره 2 ـ در مواردی که طبق این قانون بیمه گر حق رجوع به مسبب حادثه یا قائم مقام قانونی وی را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوی بیمه گر در حکم اسناد لازم الاجراء است و از طریق دوایر اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل مطالبه و وصول می باشد.

تبصره 3 ـ در صورتی که حادثه در حین آموزش رانندگی توسط مراکز مجاز یا آزمون اخذ گواهینامه رخ دهد، خسارت پرداخت شده به وسیله شرکت بیمه از آموزش گیرنده یا آزمون دهنده قابل بازیافت نخواهد بود و حسب مورد آموزش دهنده یا آزمون گیرنده، راننده محسوب می شود.

ماده 16 ـ چنانچه به حکم مرجع قضایی اثبات شود، عواملی نظیر نقص راه، نبودن یا نقص علائم رانندگی و نقص تجهیزات مربوط یا عیب ذاتی وسیله نقلیه، یا ایجاد مانع توسط دستگاههای اجرایی یا هر شخص حقیقی یا حقوقی دیگر در وقوع حادثه مؤثر بوده است، بیمه گر و صندوق پس از پرداخت خسارت زیان دیده می تواند برای بازیافت به نسبت درجه تقصیر که درصد آن در حکم دادگاه مشخص می شود به مسببان ذی ربط مراجعه کند.

دستگاههای ذی ربط مجازند مسؤولیت کارکنان خویش را در قبال مسؤولیت های موضوع این ماده از محل اعتبارات جاری و تملک دارایی های سرمایه ای تحت اختیار، بیمه کنند.

تبصره ـ در صورتی که حسب نظریه افسران موضوع ماده ( 17) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، نقص راه، وسیله نقلیه یا عامل انسانی مؤثر در بروز تصادف اعلام شود در صورت اعتراض ذی نفع، موضوع حسب مورد به کارشناس یا هیأت کارشناسان رسمی مستقل در امور مرتبط با موضوع از قبیل راه و مهندسی ترافیک، مکانیک و تصادفات با نظر دادگاه ارجاع می شود.

ماده 17 ـ موارد زیر از شمول بیمه موضوع این قانون خارج است:

الف ـ خسارت وارده به وسیله نقلیه مسبب حادثه و محمولات آن

ب ـ خسارت مستقیم و یا غیرمستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو

پ ـ جریمه یا جزای نقدی

ت ـ اثبات قصد زیان دیده در ایراد صدمه به خود مانند خودکشی، اسقاط جنین و نظایر آن و نیز اثبات هر نوع خدعه و تبانی نزد مراجع قضائی

تبصره ـ در صورتی که در موارد بندهای (الف) و (ب) اختلافی وجود داشته باشد، معترض می تواند به مرجع قضائی صالح رجوع کند.

ماده 18 ـ آیین نامه مربوط به تعیین سقف حق بیمه موضوع این قانون و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن توسط بیمه مرکزی تهیه می شود و پس از تأیید شورای عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می رسد.

در آیین نامه مذکور باید عوامل زیر مدنظر قرار گیرد:

الف ـ ویژگی های وسیله نقلیه از قبیل نوع کاربری، سال ساخت و وضعیت ایمنی آن

ب ـ سوابق رانندگی و بیمه ای دارنده شامل نمرات منفی و تخلفات ثبت شده توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موضوع قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، خسارت های پرداختی توسط بیمه گر یا صندوق، بابت حوادث منتسب به وی

پ ـ رایج بودن استفاده از وسیله نقلیه برای اقشار متوسط و ضعیف شامل موتورسیکلت و خودروهای سواری ارزان قیمت

در آیین نامه موضوع این ماده باید ملاحظات اجتماعی در تعیین حق بیمه وسایل نقلیه پرکاربرد اقشار متوسط و ضعیف جامعه مدنظر قرار گیرد.

تبصره 1 ـ بیمه مرکزی موظف است با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر تا پایان برنامه پنجساله ششم توسعه، امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی های «راننده» فراهم شود. تا آن زمان، سوابق رانندگی و بیمه ای شخصی که پلاک وسیله نقلیه به نام اوست و خسارت های پرداختی بابت حوادث منتسب به وی ملاک عمل است.

تبصره 2 ـ در آیین نامه موضوع این ماده نحوه تخفیف یا افزایش در حق بیمه به صورت پلکانی و متناظر به تفکیک در مورد خسارات مالی و بدنی تعیین می شود.

تبصره 3 ـ نرخنامه حق بیمه موضوع این قانون در ابتدای هر سال با رعایت آیین نامه مصوب هیأت وزیران به وسیله بیمه مرکزی محاسبه و پس از تأیید شورای عالی بیمه، ابلاغ می شود. در جلسات شورای عالی بیمه برای تعیین نرخنامه موضوع این تبصره دبیر کل اتحادیه(سندیکای) بیمه گران و دو نفر صاحب نظر به انتخاب اتحادیه(سندیکای) بیمه گران ایران با حق رأی شرکت می کنند. همچنین رئیس کل بیمه مرکزی در جلسات مذکور حق رأی دارد.

تبصره 4 ـ شرکتهای بیمه می توانند تا دو و نیم درصد ( 5/ 2%) کمتر از نرخهای مصوب شورای عالی بیمه را ملاک عمل خود قرار دهند. اعمال تخفیف بیشتر از دو و نیم درصد ( 5/ 2%) توسط شرکتهای بیمه، منوط به کسب مجوز از بیمه مرکزی است. بیمه مرکزی در اعطای این مجوز باید توانگری مالی شرکت و شرایط عمومی بازار و حفظ رقابت پذیری شرکتهای بیمه را مدنظر قرار دهد. همچنین شرکتهای بیمه می توانند در صورت ارائه خدمات ویژه به مشتریان، با تأیید بیمه مرکزی تا دو و نیم درصد ( 5/ 2%) بیش از قیمتهای تعیین شده توسط بیمه مرکزی، از بیمه گذار دریافت کنند.

تبصره 5 ـ شرکتهای بیمه موظفند در چهارچوب ضوابط مربوط نسبت به اعطای تخفیف به رانندگانی که دوره های آموزشی رانندگی ایمن و کم خطر را سپری نموده و موفق به اخذ گواهینامه مربوط شده اند، اقدام کنند. آیین نامه مربوط به این تبصره به پیشنهاد بیمه مرکزی و نیروی انتظامی به تصویب هیأت وزیران می رسد.

ماده 19 ـ هرگونه قصور یا تقصیر بیمه گر یا نماینده وی در صدور بیمه نامه موضوع این قانون رافع مسؤولیت بیمه گر نیست.

ماده 20 ـ پوشش های بیمه موضوع این قانون محدود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران است مگر آنکه در بیمه نامه به نحو دیگری توافق شده باشد.

 

بخش سوم ـ حقوق و تعهدات صندوق

ماده 21 ـ به منظور حمایت از زیان دیدگان حوادث ناشی از وسایل نقلیه، خسارت های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضای بیمه نامه، بطلان قرارداد بیمه، شناخته نشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه، کسری پوشش بیمه نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه یا تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمه گر موضوع ماده ( 22) این قانون، قابل پرداخت نباشد، یا به طور کلی خسارت های بدنی که خارج از تعهدات قانونی بیمه گر مطابق مقررات این قانون است به استثنای موارد مصرح در ماده ( 17) ، توسط صندوق مستقلی به نام «صندوق تأمین خسارت های بدنی» جبران می شود.

تبصره 1 ـ میزان تعهدات صندوق برای جبران خسارت های بدنی معادل مبلغ مقرر در ماده ( 8) با رعایت تبصره ماده ( 9) و مواد ( 10) و ( 13) این قانون است.

تبصره 2 ـ تشخیص موارد خارج از تعهد بیمه گر مطابق مقررات این قانون، بر عهده شورای عالی بیمه است.

تبصره 3 ـ صندوق مکلف است هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد خود را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کند.

ماده 22 ـ در صورت تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه در رشته بیمه شخص ثالث و ناتوانی آن از پرداخت خسارت به زیان دیدگان، به تشخیص بیمه مرکزی یا شورای عالی بیمه، یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی آن به وسیله دادگاه صالح، صندوق، خسارات بدنی که به موجب صدور بیمه نامه های موضوع این قانون به عهده بیمه گر است را پرداخته، پس از آن به قائم مقامی زیان دیدگان به بیمه گر مراجعه می کند.

تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است نسبت به صدور حکم انتقال اموال و دارایی های بیمه گر مذکور تا میزان مبالغ پرداختی و خسارات وارده به صندوق اقدام کند.

تبصره 2 ـ در صورت تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه، پرداخت خسارات مالی که برعهده شرکت بیمه مذکور است مشمول ماده ( 44) قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری مصوب 30 /3 /1350 خواهد بود.

ماده 23 ـ درصورتی که زیان دیده، جز در موارد بیمه اختیاری، تمام یا بخشی از خسارت بدنی واردشده را از مراجع دیگری مانند سازمان بیمه های اجتماعی یا سازمان بیمه کارمندان دولت یا صندوق های ویژه جبران خسارت دریافت کند، نسبت به همان میزان حق مراجعه به صندوق را ندارد. سازمان ها و صندوق های ویژه مذکور حق مراجعه به صندوق و استرداد خسارت پرداخت شده به اشخاص ثالث را ندارند و مکلفند اطلاعات مربوط را در اختیار صندوق قرار دهند. در هر حال در صورتی که زیان دیده علاوه بر دریافت خسارت از سازمان ها و صندوق های ویژه مذکور از صندوق نیز خسارتی دریافت کند، صندوق حق استرداد دارد.

ماده 24 ـ منابع مالی صندوق به شرح زیر است:

الف ـ هشت درصد( 8%) از حق بیمه اجباری موضوع این قانون بر مبنای نرخنامه مذکور در تبصره ( 3) ماده ( 18) این قانون

ب ـ مبلغی معادل حداکثر یک سال حق بیمه اجباری که از دارندگان وسیله نقلیه ای که از انجام بیمه موضوع این قانون خودداری کنند وصول می شود.

میزان مبلغ مذکور، نحوه وصول، تخفیف، تقسیط و بخشودگی آن به پیشنهاد بیمه مرکزی به تصویب مجمع عمومی صندوق می رسد.

پ ـ مبالغ بازیافتی از مسببان حوادث، دارندگان وسایل نقلیه، بیمه گران و سایر اشخاصی که صندوق پس از جبران خسارت زیان دیدگان مطابق مقررات این قانون حسب مورد دریافت می کند.

ت ـ درآمد حاصل از سرمایه گذاری وجوه صندوق با رعایت ماده ( 27) این قانون

ث ـ بیست درصد( 20%) از جریمه های وصولی راهنمایی و رانندگی در کل کشور

ج ـ بیست درصد( 20%) از کل هزینه های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضائیه و تعزیرات حکومتی

چ ـ جریمه های موضوع بند (پ) ماده ( 4) ، ماده ( 44) و بند (ت) ماده ( 57) این قانون

ح ـ کمکهای اعطائی ازسوی اشخاص حقیقی یا حقوقی

تبصره 1 ـ مدیر صندوق و هیأت نظارت مکلفند هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد بند (پ) را به اعضای مجمع عمومی صندوق اعلام کنند.

تبصره 2 ـ کلیه درآمدهای منابع موضوع بندهای (ث) و (ج) به محض تحقق به حساب درآمدهای اختصاصی صندوق نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود و صددرصد ( 100%) آن به صندوق اختصاص می یابد.

تبصره 3 ـ در صورت کمبود منابع مالی صندوق، دولت موظف است در بودجه سنواتی سال بعد کسری منابع صندوق را تأمین کند.

تبصره 4 ـ درآمدهای صندوق مشمول مالیات به نرخ صفر بوده و از هرگونه عوارض معاف است. همچنین صندوق از پرداخت هزینه های دادرسی و اوراق و حق الاجراء معاف می باشد.

تبصره 5 ـ صندوق می تواند با تصویب مجمع عمومی مربوط، حداکثر تا دودرصد( 2%) از منابع مالی خود را جهت تعمیم امر بیمه، گسترش فرهنگ بیمه، ترغیب رانندگان فاقد بیمه نامه شخص ثالث به اخذ بیمه نامه و پیشگیری از زیانهای ناشی از حوادث رانندگی از طریق عقد قرارداد با وزارتخانه ها و دستگاههای اجرائی ذی ربط از قبیل سازمان صدا و سیما، وزارتخانه های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان اختصاص دهد.

تبصره 6 ـ در آرای غیابی برای بازیافت خسارات موضوع بند (پ) این ماده، صندوق می تواند بدون سپردن تأمین یا تضمین موضوع تبصره ( 2) ماده ( 306) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 21/ 1 /1379 نسبت به تقاضای اجرای احکام غیابی اقدام کند.

تبصره 7 ـ دولت می تواند در بودجه های سنواتی بخشی از درآمدهای ناشی از فروش حاملهای انرژی را به صندوق اختصاص دهد. در صورت تصویب به تناسب سهم صندوق از محل فروش بیمه نامه موضوع بند (الف) این ماده کاهش پیدا می کند.

ماده 25 ـ صندوق مکلف است بدون اخذ تضمین از زیان دیده یا مسبب زیان، خسارت زیان دیده را پرداخت نموده و پس از آن مکلف است به شرح زیر به قائم مقامی زیان دیده از طریق مراجع قانونی وجوه پرداخت شده را بازیافت کند:

الف ـ در صورتی که پرداخت خسارت به سبب نداشتن، انقضاء یا بطلان بیمه نامه باشد به مسبب حادثه رجوع می کند.

ب ـ در صورتی که پرداخت خسارت به سبب تعلیق یا لغو پروانه یا توقف یا ورشکستگی بیمه گر موضوع ماده ( 22) این قانون باشد به بیمه گر و مدیران آن رجوع می کند.

پ ـ در صورتی که پرداخت خسارت به سبب شناخته نشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه باشد، پس از شناخته شدن آن حسب مورد به مسبب حادثه یا بیمه گر وی رجوع می کند.

ت ـ در صورتی که پرداخت خسارت به سبب خارج از ظرفیت بودن سرنشینان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه باشد به مسبب حادثه رجوع می کند.

تبصره 1 ـ در موارد زیر صندوق نمی تواند برای بازیافت به مسبب حادثه رجوع کند:

1 ـ در موارد جبران کسری پوشش بیمه نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه (پرداخت خسارت به استناد ماده ( 13) این قانون)

2 ـ تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمه گر موضوع ماده ( 22) این قانون

3 ـ در مواردی که زیان دیدگان خارج از وسیله نقلیه بیش از سقف تعهدات بیمه گر موضوع تبصره ماده ( 12) این قانون باشند.

4 ـ در مواردی که صندوق به موجب قانون معادل دیه مرد مسلمان را به زیان دیده یا قائم مقام قانونی وی پرداخت می کند برای بازپرداخت مابه التفاوت دیه شرعی با دیه مرد مسلمان

تبصره 2 ـ صندوق مجاز است با درنظرگرفتن شرایط و وضعیت وقوع حادثه، علت نداشتن بیمه نامه، سوابق بیمه ای مسبب حادثه، وضعیت مالی و معیشتی مسبب حادثه و سایر اوضاع و احوال مؤثر در وقوع حادثه نسبت به تقسیط یا تخفیف در بازیافت خسارت از مسبب حادثه اقدام کند. نحوه بازیافت از مسبب حادثه با رعایت مقررات راجع به نحوه اجرای محکومیت های مالی و میزان بازیافت مطابق آیین نامه ای است که بنا به پیشنهاد هیأت نظارت صندوق و مجمع عمومی صندوق به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد.

ماده 26 ـ اسناد مربوط به مطالبات و پرداخت های خسارت صندوق در حکم اسناد لازم الاجراء است و از طریق دوایر اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک قابل مطالبه و وصول می باشد.

ماده 27 ـ صندوق مجاز است موجودی نقدی مازاد خود را نزد بانکهای دولتی سپرده گذاری و یا اوراق بهادار بدون خطر (ریسک) خریداری کند مشروط بر آنکه سرمایه گذاری های مذکور به نحوی برنامه ریزی شود که همواره امکان انجام تعهدات صندوق وجود داشته باشد.

ماده 28 ـ صندوق، نهاد عمومی غیردولتی است و چگونگی اداره آن براساس اساسنامه ای است که با رعایت موارد زیر و به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی تهیه می شود و ظرف مهلت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد:

الف ـ ارکان صندوق عبارتند از: مجمع عمومی، هیأت نظارت، مدیر صندوق و حسابرس

ب ـ اعضای مجمع عمومی صندوق عبارت از وزرای امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس مجمع، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و صنعت، معدن و تجارت، دادستان کل کشور (بدون حق رأی) و رئیس کل بیمه مرکزی است. مجمع عمومی صندوق حداقل یک بار در سال تشکیل می شود. مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده نیز به تقاضای هر یک از اعضاء به دعوت رئیس مجمع تشکیل می شود.

یکی از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به پیشنهاد کمیسیون مذکور و تصویب مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی در جلسات مجمع شرکت می کند. مدیر صندوق بدون حق رأی دبیر مجمع عمومی است.

پ ـ اعضای هیأت نظارت صندوق عبارت از نمایندگان وزرای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دادگستری، دادستان کل کشور(بدون حق رأی)، بیمه مرکزی و اتحادیه(سندیکای) بیمه گران ایران است. اعضای هیأت نظارت غیر از مدیر صندوق به صورت غیرموظف خواهند بود؛

تبصره ـ نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در هیأت نظارت، مدیر صندوق است که دبیر هیأت نظارت نیز خواهد بود. مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند بدون حق رأی در جلسات هیأت نظارت شرکت می کند.

ت ـ مدیر صندوق به پیشنهاد رئیس کل بیمه مرکزی و تصویب مجمع عمومی انتخاب و با حکم رئیس مجمع عمومی برای مدت چهار سال منصوب می شود. انتخاب مجدد مدیر صندوق برای یک دوره بلامانع است. مجمع عمومی می تواند نسبت به عزل مدیر صندوق قبل از پایان مدت مذکور اتخاذ تصمیم کند.

ث ـ مرکز اصلی صندوق، تهران است. در صورت لزوم با تصویب مجمع عمومی می تواند در مراکز استان ها شعبه ایجاد یا نمایندگی اعطاء کند. اقامه دعوی علیه صندوق در محل استقرار شعب صندوق نیز ممکن است.

وظایف و اختیارات مجمع عمومی، هیأت نظارت و مدیر صندوق و نیز نحوه انتخاب و وظایف و اختیارات حسابرس به موجب اساسنامه مصوب هیأت وزیران تعیین می شود.

ماده 29 ـ کلیه اختلافات بین صندوق و شرکتهای بیمه که ممکن است در اجرای این قانون به وجود آید به وسیله هیأتی مرکب از دو نفر حقوقدان آشنا با حقوق بیمه به انتخاب وزیر دادگستری و سه متخصص بیمه به انتخاب بیمه مرکزی، صندوق و اتحادیه (سندیکای) بیمه گران هر کدام یک نفر حل و فصل می شود. ملاک تصمیم گیری، رأی اکثریت اعضای هیأت است و رأی صادرشده لازم الاجراء می باشد. هریک از طرفین می تواند ظرف مدت بیست روز از ابلاغ رأی در مرجع قضائی ذی صلاح اقامه دعوی کند.

ماده 30 ـ اشخاص ثالث زیان دیده حق دارند با ارائه مدارک لازم برای دریافت خسارت به طور مستقیم حسب مورد به شرکت بیمه مربوط و یا صندوق تأمین خسارت های بدنی مراجعه کنند. همچنین مسبب حادثه می تواند با ارائه مدارک لازم جهت تشکیل پرونده پرداخت خسارت به زیان دیده حسب مورد به بیمه گر یا صندوق مراجعه کند.

آیین نامه اجرائی این ماده توسط بیمه مرکزی تهیه می شود و به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.

 

بخش چهارم ـ پرداخت خسارت

ماده 31 ـ بیمه گر و صندوق حسب مورد مکلفند حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز، خسارت متعلقه را پرداخت کنند.

ماده 32 ـ در حوادث منجر به خسارت بدنی، زیان دیده، اولیای دم یا وراث قانونی موظفند پس از قطعی شدن مبلغ خسارت برای تکمیل مدارک به منظور دریافت خسارت، به بیمه گر مراجعه کنند. بیمه گر مکلف است حداکثر ظرف مدت بیست روز از تاریخ قطعی شدن مبلغ خسارت، مبلغ خسارت را به زیان دیده پرداخت و در صورت عدم مراجعه وی در مهلت مذکور نزد صندوق تودیع و قبض واریز را به مرجع قضائی مربوط تحویل دهد. در این صورت تعهد بیمه گر و مسبب حادثه، ایفاءشده تلقی می شود. صندوق مکلف است بلافاصله پس از درخواست زیان دیده مبلغ مذکور را عیناً به وی پرداخت نماید.

تبصره 1 ـ در مواردی که صندوق مطابق مقررات این قانون رأساً مکلف به پرداخت خسارت بدنی است، پس از قطعی شدن مبلغ خسارت چنانچه زیان دیده یا قائم مقام وی، تا بیست روز پس از ابلاغ اظهارنامه رسمی به وی برای دریافت خسارت به صندوق مراجعه نکند، مبلغ مذکور به عنوان امانت نزد صندوق باقی مانده و در زمان مراجعه زیان دیده یا قائم مقام قانونی وی عیناً پرداخت می شود.

تبصره 2 ـ در مواردی که رأی صادرشده از دادگاه بدوی، صرفاً از جنبه عمومی مورد تجدیدنظرخواهی قرارگرفته باشد، زیان دیده یا وراث قانونی و بیمه گر یا صندوق باید طبق مفاد این ماده اقدام کنند.

تبصره 3 ـ ملاک قطعی شدن میزان خسارت موضوع این ماده، قطعیت حکم دادگاه است.

ماده 33 ـ چنانچه بیمه گر یا صندوق به رغم کامل بودن مدارک، تکلیف مقرر در ماده ( 31) این قانون را انجام ندهند و در پرداخت خسارت تأخیر کنند و یا بیمه گر تکلیف مقرر در ماده ( 32) این قانون را انجام ندهد، به پرداخت جریمه ای معادل نیم در هزار به ازای هر روز تأخیر در حق زیان دیده یا قائم مقام وی محکوم می شود.

ماده 34 ـ در حوادث رانندگی منجر به خسارت بدنی غیر از فوت، در صورت مطالبه زیان دیده، پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و یا کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن موضوع تبصره ( 2) ماده ( 2) قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی مصوب 6 /7/ 1384 ( در خصوص حوادث مربوط به قطارهای شهری و بین شهری) و پزشکی قانونی، بیمه گر وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا صندوق، حسب مورد مکلفند بلافاصله حداقل پنجاه درصد( 50%) از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان دیده پرداخت کرده و باقی مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه با رعایت مواد ( 31) و ( 32) این قانون بپردازند.

ماده 35 ـ هزینه های معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه در صورتی که مشمول قانون دیگری نباشد، با لحاظ ماده ( 30) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ( 2) حسب مورد برعهده بیمه گر مربوط یا صندوق است.

ماده 36 ـ در حوادث منجر به فوت، در صورت مطالبه اولیای دم یا قائم مقام متوفی یا درخواست مسبب حادثه بدون نیاز به رأی مراجع قضائی، پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی، کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن موضوع تبصره ( 2) ماده ( 2) قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی (در خصوص حوادث مربوط به قطارهای شهری و بین شهری) یا پلیس راه و در صورت لزوم گزارش سایر مقامات انتظامی و پزشکی قانونی بیمه گر وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا صندوق حسب مورد می توانند خسارت بدنی را به ورثه قانونی متوفی با رعایت ماده ( 31) این قانون بپردازند.

در صورت عدم مطالبه نیز، بیمه گر می تواند بدون نیاز به رأی مرجع قضائی خسارت بدنی را مطابق ماده ( 32) این قانون به صندوق تودیع کند.

تبصره ـ چنانچه علی رغم وجود گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و یا کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن (موضوع تبصره ( 2) ماده ( 2) قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی) و نظر نهائی پزشکی قانونی، شرکت بیمه پرداخت خسارات بدنی را موکول به رأی دادگاه کند، پس از صدور رأی مکلف به پرداخت خسارات بدنی به قیمت یوم الاداء بوده و نمی تواند بابت مابه التفاوت خسارت پرداختی و میزان تعهد وی (موضوع ماده ( 13) این قانون) به صندوق رجوع کند.

ماده 37 ـ بیمه گر، صندوق یا مسبب حادثه به میزان درصد دیه ای که به زیان دیده پرداخت شده یا مطابق ماده ( 32) این قانون و تبصره آن به صندوق تودیع شده است، بریءالذمه هستند.

ماده 38 ـ هرگاه پس از اینکه بیمه گر یا صندوق به موجب این قانون خسارتی را پرداخت کند و به موجب حکم قطعی، برای پرداخت تمام یا بخشی از خسارت مسؤول شناخته نشوند، بیمه گر یا صندوق می تواند به همان میزان به محکومٌ علیه حکم قطعی، رجوع کند.

ماده 39 ـ در حوادث رانندگی منجر به خسارت مالی، پرداخت خسارت به صورت نقدی و با توافق زیان دیده و شرکت بیمه مربوط صورت می گیرد. در صورت عدم توافق طرفین در خصوص میزان خسارت قابل پرداخت، شرکت بیمه موظف است در صورت تقاضای زیان دیده، وسیله نقلیه خسارت دیده را در تعمیرگاه مجاز و یا تعمیرگاهی که مورد قبول زیان دیده باشد تعمیر نموده و هزینه های تعمیر را تا سقف تعهدات مالی مندرج در بیمه نامه مذکور پرداخت کند.

تبصره ـ در صورتی که اختلاف از طریق مذکور حل و فصل نشود، موضوع به یک ارزیاب خسارت (دارای مجوز ارزیابی خسارت از بیمه مرکزی) به انتخاب و هزینه زیان دیده ارجاع می شود. هریک از طرفین ظرف مدت بیست روز از تاریخ اعلام نظر کتبی ارزیاب می توانند در مرجع صالح، اقامه دعوی کنند. در صورت عدم طرح دعوی توسط طرفین در مهلت مقرر نظر ارزیاب خسارت، قطعی و لازم الاجراء است. هزینه ارزیابی خسارت براساس تعرفه ای است که در ابتدای هر سال توسط بیمه مرکزی پیشنهاد و به تصویب شورای عالی بیمه می رسد. بیمه مرکزی موظف است در صدور مجوز ارزیابی خسارت به گونه ای عمل کند که در تمام شهرستان ها متناسب با نیاز آن شهرستان، ارزیاب خسارت وجود داشته باشد.

ماده 40 ـ شرکتهای بیمه مکلفند خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی موضوع این قانون را در مواردی که وسایل نقلیه مسبب و زیان دیده در زمان حادثه دارای بیمه نامه معتبر بوده و بین طرفین حادثه اختلافی وجود نداشته باشد، حداکثر تا سقف تعهدات مالی مندرج در ماده ( 8) این قانون بدون اخذ گزارش مقامات انتظامی پرداخت کنند.

 

بخش پنجم ـ تکالیف سایر نهادها و دستگاههای مرتبط

ماده 41 ـ به منظور ساماندهی امور مربوط به حوادث رانندگی، دولت مکلف است «سامانه جامع حوادث رانندگی» را مطابق مقررات این قانون با مشارکت همه دستگاههای ذی ربط ایجاد و نسبت به روزآمد کردن و تحلیل مستمر داده های آن اقدام کند.

نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (مراکز فوریت های پزشکی (اورژانس) و بیمارستان ها)، سازمان پزشکی قانونی و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موظفند اطلاعات مربوط به سوانح رانندگی را فوراً در سامانه مذکور ثبت کنند.

قوه قضائیه نیز مکلف است اطلاعات مربوط به آرای قضائی راجع به حوادث رانندگی را در سامانه مذکور قرار دهد.

دولت موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، سامانه مزبور را راه اندازی و دسترسی برخط (آنلاین) به آن را برای کلیه واحدهای نیروی انتظامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شرکتهای بیمه، صندوق و واحدهای قضائی فراهم کند.

تبصره ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است همزمان با تعویض پلاک وسیله نقلیه، مشخصات مالک جدید را در «سامانه جامع حوادث رانندگی» درج کند. همچنین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز مکلف است اسناد تنظیم شده در خصوص وسایل نقلیه مانند نقل و انتقال، وکالت و رهن را در سامانه مذکور درج کند.

ماده 42 ـ حرکت وسایل نقلیه موتوری زمینی بدون داشتن بیمه نامه موضوع این قانون ممنوع است. کلیه دارندگان وسایل مزبور مکلفند سند حاکی از انعقاد قرارداد بیمه را هنگام رانندگی همراه داشته باشند و در صورت درخواست مأموران راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه ارائه کنند. مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه موظفند از طرق مقتضی مانند دوربین های نظارت ترافیکی ضمن شناسایی وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه نسبت به اعمال جریمه های مربوط اقدام کنند. همچنین مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه موظفند در صورت احراز فقدان بیمه نامه، وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه موضوع این قانون را تا هنگام ارائه بیمه نامه مربوط در محل مطمئنی متوقف کنند. آیین نامه مربوط به نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث ظرف مدت سه ماه پس از تصویب این قانون توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و دادگستری و بیمه مرکزی تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

تبصره ـ نیروی انتظامی مکلف است هر شش ماه یک بار گزارش اجرای این ماده را به دادستانی کل کشور، بیمه مرکزی و کمیسیون های قضائی و حقوقی، اقتصادی، اجتماعی و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

ماده 43 ـ بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه موظفند ترتیبی اتخاذ کنند که با استفاده از ابزار مناسب، امکان شناسایی وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه موضوع این قانون برای پلیس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه فراهم شود.

ماده 44 ـ دادن بار یا مسافر و یا ارائه هرگونه خدمات به دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه شخص ثالث معتبر، از سوی شرکتها و م‍ؤسسات حمل و نقل بار و مسافر درون شهری و برون شهری ممنوع است. نظارت بر حسن اجرای این ماده برعهده وزارتخانه های کشور و راه وشهرسازی می باشد تا حسب مورد، شرکتها و مؤسسات متخلف را به مراجع مذکور در تبصره ( 1) ماده( 31) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی معرفی نمایند.

در صورت احراز تخلف شرکتها و مؤسسات مذکور توسط مراجع یادشده، پروانه فعالیت آنان از یک ماه تا یک سال معلق و در صورت تکرار تخلف یادشده برای بار چهارم به صورت دائم لغو می شود.

بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است امکان احراز اصالت بیمه نامه از طریق سامانه های الکترونیکی را به صورت برخط برای وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور فراهم کند.

تبصره ـ اعتراض به هرنوع تصمیمات مراجع دولتی موضوع تبصره ( 1) ماده( 31) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود.

ماده 45 ـ ارائه هرگونه خدمات به وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه و رفع توقیف از آنها، توسط راهنمایی و رانندگی، دفاتر اسناد رسمی و سازمان ها و نهادهای مرتبط با امر حمل و نقل از قبیل تعویض پلاک وسیله نقلیه، تنظیم اسناد رسمی معاملات وسایل مذکور ممنوع می باشد. عدم اجرای تکالیف فوق، حسب مورد تخلف اداری یا انتظامی محسوب می شود.

تبصره ـ انتقال وسایل نقلیه اسقاطی به مراجع و نهادهای ذی ربط و نیز انتقال وسایل نقلیه مشمول خسارت بیمه بدنه به بیمه گر مربوط، از حکم این ماده مستثنی است.

ماده 46 ـ عقد هرگونه قرارداد حمل و نقل بار یا مسافر از سوی دستگاههای اجرائی و مؤسسات دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و مراکز آموزشی و کلیه اشخاص حقوقی در مواردی که به موجب قوانین و مقررات مربوطه مجاز می باشد با دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه شخص ثالث معتبر، ممنوع است. عدم اجرای تکلیف فوق، حسب مورد تخلف اداری یا انتظامی محسوب می شود.

ماده 47 ـ نیروی انتظامی مکلف است ظرف مدت یک سال از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون، کلیه واحدهای ثابت و سیار راهنمایی و رانندگی و پلیس راه را به ابزار لازم برای استعلام برخط وضعیت بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه، تجهیز و سامانه مورد نیاز را طراحی یا تکمیل کند.

ماده 48 ـ ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است از صدور هرگونه کارت سوخت و تخصیص اولیه سهمیه یا ادامه آن برای وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه خودداری کند.

تبصره ـ بیمه مرکزی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند اطلاعات مربوط به وسایل نقلیه مذکور را به صورت برخط در اختیار ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت قرار دهند.

ماده 49 ـ مراجع قضائی مکلفند در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی، در صورت وجود بیمه نامه معتبر و مکفی و احراز اصالت آن، صرفاً متناسب با جنبه عمومی جرم برای راننده مسبب حادثه قرار تأمین صادر کنند.

تبصره ـ عدم اجرای این ماده مستوجب مجازات انتظامی درجه سه موضوع ماده ( 13) قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 17/7/1390 برای متخلف است. بیمه مرکزی مکلف است با رعایت مفاد ماده ( 56) این قانون اطلاعات مربوط به بیمه نامه و بیمه گذاران را به نحوی در اختیار قوه قضائیه قرار دهد که امکان دسترسی مراجع قضائی برای بررسی اصالت بیمه نامه وجود داشته باشد.

ماده 50 ـ کلیه مراجع قانونی رسیدگی به دعاوی مرتبط با حوادث رانندگی از قبیل دادسرا و دادگاههای رسیدگی کننده به دعاوی ناشی از حوادث موضوع این قانون مکلفند صندوق یا شرکت بیمه مربوط را در مواردی که صندوق یا شرکت بیمه، طرف دعوی نباشند از طرح دعوی علیه مسبب حادثه مطلع نموده، زمان تشکیل جلسات دادگاه را رسماً به آنان اطلاع دهند. همچنین دادگاه مکلف است پس از صدور رأی، نسخه ای از رأی صادرشده را به آنها ابلاغ کند. در این موارد، بیمه گر یا صندوق می توانند با رعایت مقررات قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به خسارات بدنی و مالی در دعوی واردشده یا پس از صدور رأی قطعی مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی اعتراض ثالث کنند.

تبصره 1 ـ اعتراض ثالث شرکت بیمه یا صندوق مانع از اجرای حکم نیست.

تبصره 2 ـ عدم اعلام مراتب طرح دعاوی مرتبط با حوادث رانندگی موضوع این قانون حسب مورد به بیمه گر مربوط یا صندوق یا عدم ابلاغ رأی به آنها مستوجب مجازات انتظامی درجه سه موضوع ماده ( 13) قانون نظارت بر رفتار قضات است.

ماده 51 ـ طرح دعوای واهی موضوع تبصره ماده ( 109) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) در دعاوی راجع به حوادث رانندگی توسط صندوق یا بیمه گر ـ اعم از اینکه به صورت ورود ثالث یا اعتراض ثالث یا تجدیدنظرخواهی باشد ـ در صورتی که منجر به تأخیر در پرداخت خسارت شود، مشمول ماده ( 33) این قانون می شود.

ماده 52 ـ قوه قضائیه مکلف است تا پایان پانزدهم اسفند هر سال میزان ریالی دیه موضوع ماده ( 549) قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/1392 را تعیین و برای اجراء از ابتدای سال بعد اعلام کند.

ماده 53 ـ ادارات راهنمایی و رانندگی و پلیس راه حسب مورد مکلفند علاوه بر ثبت جزئیات حادثه در «سامانه جامع حوادث رانندگی»، نسخه ای از آن را به زیان دیده و مسبب حادثه تسلیم نموده، رسید دریافت نمایند.

عدم اجرای تکلیف مذکور مستوجب مجازات مقرر برای لغو دستور موضوع ماده ( 38) قانون جرائم نیروهای مسلح مصوب 9/10/1382 است.

ماده 54 ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون ترتیبی اتخاذ کند که امکان دسترسی به بانکهای اطلاعاتی آن نیرو در ارتباط با موضوعات مورد نیاز از قبیل مشخصات وسایل نقلیه و دارندگان آنها و گواهینامه های صادرشده و همچنین سوابق تخلفات و تصادفات رانندگان، از طریق سامانه های الکترونیکی به صورت برخط برای مراجع قضائی، صندوق و بیمه مرکزی فراهم شود. اخذ گواهینامه نیازمند کارت پایان خدمت و معافیت سربازی نیست.

ماده 55 ـ شرکتهای بیمه مجاز به فعالیت در رشته بیمه موضوع این قانون مکلفند ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون با استفاده از سامانه های الکترونیکی امکان دسترسی به کلیه اطلاعات مورد نیاز بیمه مرکزی در رابطه با بیمه نامه های صادرشده و خسارت های مربوط به آنها را به صورت برخط برای بیمه مرکزی فراهم کنند.

ماده 56 ـ بیمه مرکزی مکلف است ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون ترتیبی اتخاذ کند که امکان دسترسی به اطلاعات مذکور در مواد ( 54) و ( 55) این قانون برای کلیه مراجع قضائی، شرکتهای بیمه ذی ربط، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و صندوق فراهم شود.

ماده 57 ـ بیمه مرکزی بر حسن اجرای این قانون نظارت نموده و در صورت قصور یا تخلف هر یک از شرکتهای بیمه در اجرای قانون، اقدامات زیر را به عمل می آورد. اعمال موارد زیر متناسب با نوع قصور یا تخلف و تعدد و تکرار آن به موجب آیین نامه ای است که به پیشنهاد بیمه مرکزی و تأیید شورای عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می رسد:

الف ـ توبیخ کتبی مدیران شرکت بیمه

ب ـ سلب صلاحیت حرفه ای مسؤول فنی یا مدیر یا معاون فنی یا مدیرعامل یا هیأت مدیره شرکت بیمه، برای حداکثر پنج سال با تأیید شورای عالی بیمه

پ ـ سلب صلاحیت افراد موضوع بند(ب) به طور دائم با تأیید شورای عالی بیمه

ت ـ محکوم نمودن شرکت بیمه به پرداخت جریمه نقدی حداکثر تا مبلغ بیست برابر حداقل تعهدات بدنی موضوع ماده( 8) این قانون در زمان پرداخت

ث ـ تعلیق فعالیت شرکت بیمه در یک یا چند رشته بیمه برای حداکثر یک سال با تأیید شورای عالی بیمه

ج ـ لغو پروانه فعالیت در یک یا چند رشته بیمه به طور دائم با تأیید شورای عالی بیمه

تبصره 1 ـ در مورد بندهای(ت)، (ث) و (ج) این ماده، بیمه مرکزی نظر مشورتی و تخصصی اتحادیه بیمه گران ایران را قبل از اتخاذ تصمیم، اخذ می کند. چنانچه اتحادیه ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت نامه بیمه مرکزی، کتباً نظر خود را اعلام نکند بیمه مرکزی رأساً اقدام می کند.

تبصره 2 ـ در صورت سلب صلاحیت اکثریت هیأت مدیره شرکت بیمه حسب اعلام بیمه مرکزی، بیمه مرکزی با تأیید شورای عالی بیمه می تواند برای اداره امور شرکت فرد واجد شرایطی را به عنوان سرپرست شرکت بیمه تا زمان تعیین و تأیید اعضای جدید هیأت مدیره منصوب کند. صاحبان سهام شرکت بیمه(مجمع) موظفند حداکثر ظرف مدت یک ماه اعضای هیأت مدیره جدید خود را معرفی کنند تا پس از تأیید توسط بیمه مرکزی جایگزین اعضای قبلی سلب صلاحیت شده شوند و براساس قانون تجارت شرکت را اداره کنند. سرپرست جدید منصوب تا زمان جایگزینی اعضای هیأت مدیره جدید دارای اختیارات هیأت مدیره شرکت است و مسئولیت کلیه اقدامات او برعهده بیمه مرکزی است. حقوق و مزایای سرپرست منصوب تا تعیین مدیرعامل که حداکثر سه ماه می­باشد توسط بیمه مرکزی پیشنهاد و پس از تصویب مجمع شرکت به سرپرست منصوب پرداخت می شود.

تبصره 3 ـ جریمه موضوع بند (ت) این ماده به حساب اختصاصی صندوق نزد خزانه داری کل واریز و با پیش بینی در بودجه های سنواتی به صندوق مذکور تخصیص داده می شود. عدم پرداخت جریمه از سوی شرکت بیمه در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه عمومی است.

تبصره 4 ـ نحوه وصول، تخفیف و یا بخشودگی جریمه موضوع بند (ت) این ماده به موجب آیین نامه ای است که ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به پیشنهاد بیمه مرکزی پس از تأیید شورای عالی بیمه به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد.

تبصره 5 ـ رسیدگی به اعتراض شرکتهای بیمه در خصوص تصمیم بیمه مرکزی یا شورای عالی بیمه مبنی بر اعمال مجازات های مندرج در این ماده (به جز بند«الف») برعهده کمیسیونی متشکل از یک نفر قاضی دادگستری با انتخاب رئیس قوه قضائیه (به عنوان رئیس کمیسیون)، نماینده بیمه مرکزی و یک نفر نماینده اتحادیه (سندیکای) بیمه گران می باشد. تصمیم گیری کمیسیون مذکور با اکثریت آرای اعضاء، لازم الاجراء و ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ حسب مورد قابل اعتراض در مرجع قضائی ذی صلاح است. دبیرخانه این کمیسیون در بیمه مرکزی مستقر می باشد.

ماده 58 ـ بیمه مرکزی مکلف است مطابق مقررات مربوط بر اجرای تعهدات شرکتهای بیمه و نحوه محاسبه ذخایر آنها در رشته بیمه شخص ثالث نظارت نموده و از کفایت ذخایر مذکور جهت ایفای تعهدات آتی شرکتهای بیمه اطمینان حاصل کند.

شرکتهای بیمه مکلفند ذخایرتأییدشده از سوی بیمه مرکزی را در دفاتر و صورتهای مالی خود، مطابق دستورالعمل بیمه مرکزی ثبت کنند.

 

بخش ششم ـ مقررات کیفری

ماده 59 ـ عدم پرداخت حقوق قانونی صندوق از سوی بیمه گر یا نمایندگی آنان، مصرف درآمدهای صندوق در غیر از موارد مصرح قانونی و همچنین عدم اجرای تکالیف مقرر در مواد ( 45) و ( 46) و ( 48) این قانون علاوه بر تخلف اداری یا انتظامی در حکم دخل و تصرف در وجوه عمومی است.

ماده 60 ـ فروش هر نوع بیمه نامه یا مبادرت به عملیات بیمه گری یا نمایندگی بیمه بدون مجوز قانونی، در حکم کلاهبرداری است و مرتکب علاوه بر مجازات کلاهبرداری، ضامن جبران خسارت وارده حسب مورد به زیان دیده یا صندوق به نرخ روز جبران می باشد.

ماده 61 ـ هرکس با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، به حبس تعزیری درجه شش و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می شود. شروع به جرم مندرج در این ماده علاوه بر مجازات مقرر برای شروع به جرم در قانون مجازات اسلامی، مستوجب جزای نقدی درجه پنج می باشد.

ماده 62 ـ هرگاه شخصی برخلاف واقع خود را به عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند به مجازات حبس درجه هفت محکوم می شود؛ راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد به مجازات مذکور محکوم می شود.

ماده 63 ـ در صورتی که مسؤولیت مسبب حادثه مشمول تعهدات بیمه گر باشد، جز در موارد مصرح در ماده ( 15) این قانون، مقررات مربوط به نحوه اجرای محکومیت های مالی در خصوص وی قابل اجراء نیست.

بخش هفتم ـ مقررات نهائی

ماده 64 ـ کلیه آیین نامه های اجرائی این قانون جز در مواردی که به نحو دیگری مقرر شده است، ظرف مدت یک سال از تاریخ ابلاغ آن توسط بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه تهیه می شود و پس از تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می رسد. مادامی که آیین نامه های مذکور، تهیه و تصویب نشده است، آیین نامه های اجرائی موجود، در حدودی که مغایر این قانون نباشد معتبر است.

ماده 65 ـ بیمه نامه های صادره پیش از لازم الاجراء شدن این قانون مشمول قانون زمان صدور خود هستند لکن در هر حال احکام بندهای (الف) و (ب) ماده ( 4) ، مواد ( 11) ، ( 19) ، ( 22) ، ( 25) ، ( 30) و ماده ( 32) و تبصره های آن، مواد ( 36) ، ( 37) ، ( 38) ، ( 49) ، ( 50) و ( 60) در مورد بیمه نامه هایی که هنوز خسارات تحت پوشش آنها پرداخت نشده نیز لازم الرعایه است.

ماده 66 ـ از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون، «قانون اصلاح قانون بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب 1387» نسخ می شود. هرگونه نسخ یا اصلاح مواد این قانون باید صریحاً در قوانین بعدی قید شود.

برچسب ها

بیمه شخص ثالثبیمه خودروبیمه مرکزی
مطالب مرتبط بیشتر
آمادگی کمیسیون اقتصادی برای حل مشکل بیمه خودرو‌های گران قیمت بخشودگی جرایم وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث جلوگیری از صدور کارت سوخت وسایل نقلیه فاقد بیمه‌ تدوین و ابلاغ دستورالعمل افت قیمت خودرو به کجا رسید؟ کروکی برخط به شکل کامل در کشور اجرایی می‌شود ۱۶ تیر آخرین فرصت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه سهم ۷۴ درصدی خودرو از بازار بیمه سالانه ۶۰۰ هزار خودرو برای معاینه فنی ‌و بیمه شخص ثالث توقیف می‌شوند بدون پرداخت جریمه، بیمه شخص ثالث را تمدید کنید جزئیات الزام بیمه‌ها به پرداخت خسارت اُفت قیمت اعلام شد افت قیمت وسایل نقلیه موتوری مشمول بیمه شخص ثالث شد بخشودگی کامل جرایم وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث ارسال ۳۵۰ هزار کروکی برخط از سمت پلیس به بیمه مرکزی سهمیه سوخت ۳۰۰ هزار وانت بار فاقد بیمه شخص ثالث قطع می‌شود صدور ۲۸ میلیون بیمه‌نامه شخص ثالت در سال گذشته پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه با جدیت بیشتر قطع شود ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث جبران اُفت قیمت خودرو‌های تصادفی به کجا رسید؟ نداشتن برگه معاینه فنی در فرآیند پرداخت خسارت از سوی شرکت‌های بیمه مانع محسوب نمی‌شود نرخ جدید بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۱۴۰۳+جدول دارا بودن بیمه نامه و معاینه فنی شرط ورود خودروها به کیش هزینه‌های بیمه خودرو رکورد ۴۷ ساله را زد نرخ دیه سال ۱۴۰۳ اعلام شد نرخ بیمه شخص ثالث ۳۵.۵ درصد افزایش یافت نتایج اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه تلاش بیمه مرکزی برای رفع تعلیق کارت سبز صدور تخفیفی و اقساطی بیمه‌نامه شخص ثالث و بدنه خودرو برای بازنشستگان پوشش های بیمه ای برای تردد خودروها به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان ارائه می شود اصلاح قانون بیمه شخص ثالث درباره خودرو‌های نامتعارف به کجا رسید؟ کروکی آنلاین تا پایان سال به صورت کامل اجرایی می‌شود ارائه هرگونه خدمت به وسیله نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث ممنوع است خودروها و موتورها فاقد بیمه شخص ثالث به لیست خاکستری می‌روند مشوق دولت برای ترغیب موتورسواران به خرید بیمه شخص ثالث تخفیف ویژه برای بیمه موتورسیکلت‌ها سهمیه بنزین خودروها و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه شخص ثالث قطع می‌شود صدور بیمه‌نامه کمتر از یک‌ سال برای موتورسیکلت ممنوع شد صفر تا صد طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث سهمیه سوخت ناوگانی که بیمه شخص ثالث نداشته باشند قطع می‌شود تخصیص سهمیه سوخت به تاکسی‌های دارای بیمه‌نامه شخص ثالث کروکی‌ آنلاین به‌زودی محقق می‌شود بخشودگی ۱۰۰درصدی جرایم بیمه شخص ثالث از فردا به‌شرط خرید بیمه‌نامه یک‌ساله ۹۰ درصد موتورسواران فاقد بیمه هستند بیمه شخص ثالث نیاز به بازنگری دارد پیشنهاد بخشودگی مشروط جرایم شخص ثالث موتورسیکلت از ۱۳ آذر استاندارد ملی خدمات بیمه خودرو تدوین شد عزم جدی برای رفع تعلیق کارت سبز آغاز شد ارائه تخفیف ۲۰ درصدی برای صدور بیمه نامه یک ساله شخص ثالث موتور شرکت های ارائه دهنده بیمه موضوع افت قیمت خودرو را لحاظ کنند کارت سوخت خودروهای بدون بیمه باطل می‌شود وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث سهمیه سوخت نمی‌گیرند امکان استعلام برخط سوابق وسایل نقلیه موتوری برای دستگاه‌های اجرایی فراهم شد شرط صدور بیمه شخص ثالث اصلاح شود ابلاغ بخشنامه بخشودگی ۱۷ روزه جرایم بیمه شخص ثالث لزوم دارا بودن بیمه شخص ثالث برای خودروهای نفت‌گاز سوز موافقت خاندوزی با ۱۷ روز بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث ۱۷روز بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث همزمان با اربعین و هفته دولت ضرورت داشتن الحاقیه بیمه شخص ثالث برای عبور زائران اربعین از مرزها پاسخ بیمه مرکزی به درخواست لغو شرط صدور بیمه شخص ثالث نامه‌ به وزیر اقتصاد برای لغو محدودیت جدید بیمه شخص ثالث قطع سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث درخواست صندوق تامین برای یکپارچه‌سازی اطلاعات خسارت‌های پرداختی اتصال عوارض الکترونیکی به سامانه صدور بیمه شخص ثالث صدور‌ و تمدید بیمه نامه شخص ثالث از امروز مشروط شد مشکلات شرط جدید صدور بیمه‌نامه شخص ثالث تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث، منوط به پرداخت عوارض آزادراهی خودرو شد صدور بیمه‌نامه شخص ثالث مشروط به تسویه عوارضی آزادراه‌ ‌می‌شود شماره گذاری و صدور پلاک موتور سیکلت های صفر منوط به صدور بیمه نامه شخص ثالث خرید بیمه با اقساط روزانه، اقدام توسعه ای «آپ» در حوزه خودرو اسامی ۱۰ بدهکار عمده شبکه فروش بیمه تکلیف خودروی متواری در تصادفات چه می‌شود؟ ابلاغ سهم عوارض شرکت های بیمه از محل حق بیمه رشته ثالث بیمه شخص ثالث؛ حامی زیاندیدگان تصادفات رانندگی بیمه همچنان از تصادفات حمایت می‌کند سخنگوی بیمه مرکزی برکنار شد توضیحات رئیس کل بیمه مرکزی پیرامون مطالبات صنعت بیمه از خودروسازان چرا مجلس قانون بیمه شخص ثالث را اصلاح نمی‌کند؟ درخواست بیمه مرکزی در مورد قانون بیمه خودروهای نامتعارف اعلام شد تاثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها بر نرخ بیمه مجلس اصلاحیه قانون بیمه شخص ثالث را بررسی کند قانون بیمه خودروهای نامتعارف تخفیف بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک قبل از سفر تکلیف خودتان را با بیمه خودرو مشخص کنید حق بیمه پایه سالیانه انواع وسایل نقلیه مشخص شد تعرفه حق بیمه شخص ثالث مشخص شد آیا ملاک خودروی غیرمتعارف تغییر می‌کند؟ کدام رانندگان اعمال قانون مى شوند؟ کروکی آنلاین نیمه شعبان افتتاح می شود جدول تعرفه حق بیمه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه ریلی جرایم «نداشتن بیمه شخص ثالث از ۱۵ بهمن تا ۱۹ اسفند» همه وسایل نقلیه زمینی بخشیده شد قبل از انتقال و خرید بیمه شخص ثالث این نکات را بدانید پیشنهاد بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث به وزیر اقتصاد کروکی آنلاین چه زمانی به بهره برداری می‌رسد؟ تمدید آنلاین بیمه شخص ثالث چقدر زمان میبره؟ تقاضای اعمال ماده ۲۳۴ در حوزه بیمه شخص ثالث بررسی شد هشدار قوه قضاییه نسبت به نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری فردا؛ آخرین مهلت بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث جرایم وسایل نقلیه موتوری فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث بخشیده می شود جرائم بیمه شخص ثالث همه‌ وسایل نقلیه تا پایان آذر ماه بخشیده شد سرانجام کروکی آنلاین به کجا رسید؟ تخفیف اختصاصی و مستمر برای بیمه موتورسیکلت‌ها شرکت بیمه ملزم به پرداخت خسارت وارده به راننده حادثه دیده شد حق‌بیمه شخص ثالث چقدر زیاد شده است؟ کروکی آنلاین در سطح کشور اجرایی می‌شود پرداخت ۲۳ هزار میلیارد تومان خسارت برای تصادفات پوشش بیمه شخص ثالث محدود به ایران است جزئیات پرداخت آنلاین خسارت تصادف زیر ۲۰ میلیون تومان پرداخت خسارت در تصادفات زیر ۲۰ میلیون تومان بدون کروکی جریمه‌ فقدان بیمه‌نامه شخص ثالث از ۲۹ مرداد تا ۱۱ شهریور بخشیده شد اپلیکیشن مشترک بیمه و پلیس رونمایی می شود خودروی ۳۰۰ میلیون تومانی دیگر لوکس حساب نمی‌شود جرایم وسایل نقلیه موتوری فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث بخشیده می شود بیمه موظف به پرداخت افت قیمت خودرو در تصادفات همکاری باشگاه مشتریان کرمان موتور و بیمه سامان برای صدور بیمه پیمایشی انتقال تخفیف بیمه به افراد درجه یک خانواده بیمه‌نامه دارندگان گواهینامه منقضی‌شده همچنان معتبر است انقلاب در بیمه خودرو بیمه ها ۲٫۵برابر درآمدهای نفتی خسارت رانندگی دادند بیمه شدن یک میلیون خودرو در صورت قانون گذاری بروز در صنعت بیمه جدول حق بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه در سال جاری سقف تعهدات بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۱ دستخوش چه تغییراتی بوده است؟ اختلاف حق بیمه شخص ثالث را بدهید تعرفه حق بیمه شخص ثالث اعلام شد بیمه نامه های صادر شده قبل ۲۹ اسفند نیاز به الحاقیه ندارند راهنمای نیسان وانت زامیاد؛ خودروی قدیمی و خوش اقبال در ایران مراقب متخلفان باشید؛ الحاقیه برای بیمه خودرو ممنوع است! نرخ بیمه شخص ثالث تغییر نمی‌کند نرخ بیمه شخص ثالث فعلا بر اساس سال گذشته محاسبه می شود طرح مجلس برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس شرط اجرایی شدن کروکی الکترونیک در کشور مشخصات ایمنی و فنی تارا+ جدول امکانات این ستاره ایران خودرو( دی ۱۴۰۰) جدیدترین جزئیات نحوه سنجش خودرو نامتعارف و پرداخت خسارت ۲۳.۵ میلیون خودرو، بیمه شخص ثالث دارند مهلت ۲۰ روزه بخشودگی جرائم نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث گواهینامه بین المللی: لذت رانندگی در جاده‌های دنیا تخفیف بیمه شخص ثالث خودور با تعویض پلاک حذف نمی‌شود موافقت مجلس با کلیات لایحه اصلاح قانون بیمه شخص ثالث بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث مشروط به خرید بیمه یکساله است شرط بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری تأثیر جریمه های سرعت بر هزینه های بیمه خودرو پایان شهریور آخرین فرصت بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث بخشودگی جرایم بیمه‌ای وسایل نقلیه موتورسیکلت و ماشین آلات کشاورزی اگر در تصادف راننده گواهینامه نداشته باشد بیمه خسارت پرداخت می کند؟ چرا هزینه بیمه محصولات تسلا این قدر بالا است ابهامات سقف پرداخت خسارت خودرو شرکت‌های بیمه مکلف به پرداخت خسارات حوادث رانندگی فارغ از قیمت خودرو شدند پرداخت خسارت توسط شرکت بیمه بدون کروکی پلیس بررسی عامل مهارت راننده در حوادث رانندگی صدور بیمه‌ نامه‌های خودرو با شرایط اقساطی ویژه ایثارگران افزایش ۳۷ درصدی بیمه شخص ثالث منطقی نیست تغییرات بیمه شخص ثالث نسبت خسارت به حق بیمه شخص ثالث بیشتر شد تخفیف‌ بیمه شخص ثالث، قابل انتقال به خودروی دیگر است افزایش مراجعه برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث در نوروز ۱۴۰۰ نرخ بیمه شخص ثالث چقدر گران شد؟ چه مواردی از شمول بیمه شخص ثالث خارج است؟ تخفیف بیمه شخص ثالث را انتقال بدهیم یا خیر؟ نرخ بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰ اعلام شد+ جدول حق بیمه نرخ بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۱۴۰۰ ضریب نفوذ پایین بیمه شخص ثالث درمیان مالکان موتورسیکلت افزایش ۳۷ درصدی حق بیمه شخص ثالث خودروها در سال ۱۴۰۰ شورای عالی بیمه فردا در مورد نرخ بیمه شخص ثالث تصمیم می‌گیرد تعیین نرخ دیه برای سال ۱۴۰۰ در دستور کار قوه قضاییه پیشنهاد عجیب راننده‌ برای جبران خسارت؛ بیت کوین می‌دهم! شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در زمان خرید خودرو جدید شرکت‌های بیمه مکلف به پرداخت ماهانه ۴ هزار میلیارد ریال به خزانه شدند عدم انطباق مشخصات راننده وبیمه گذار مانع دریافت خسارت نیست راننده محوری، نسخه شفابخش رشته بیمه‌ای شخص ثالث خروج خودروهای لوکس از یک زیان بیمه ای! حدود ۲۰درصد از موتور سیکلت‌های کشور بیمه هستند جریمه افراد فاقد بیمه نامه شخص ثالث مشخص شد آغاز بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث از چهارشنبه بخشودگی ۱۰۰ درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث+بخشنامه ۲۳ میلیون خودرو در کشور بیمه شخص ثالث دارند صاحبان خودرو بیمه نامه‌های الکترونیکی دریافت می‌کنند مهلت بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث موتورسیکلت تا پایان سال سقف پرداخت بیمه شخص ثالث خودور‌های لوکس نیازمند بازنگری است آغاز طرح بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث موتورسیکلت‌ها تمدید مهلت استفاده از بخشودگی جرایم بیمه‌ای موتورسیکلت ها بیمه ها چقدر خسارت تصادف را می پردازند؟ نرخ خودرو‌های نامتعارف در سال ۹۹ آوار رشد قیمت خودرو بر بازار بیمه لزوم احراز هویت برای دریافت بیمه شخص ثالث از آذر امسال پرداخت یکسان خسارت بیمه به خودرو میلیاردی و ۲۲۰ میلیونی اطلاعیه مهم بانک مرکزی در خصوص بیمه خودرو جریمه روزانه دیرکرد بیمه شخص ثالث ۹۹+جدول قیمت بخشنامه جدید بیمه مرکزی در خصوص افزایش ارزش وسیله نقلیه دعوت از موتورسواران برای استفاده از بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث موتورسیکلت‌ها تا آخر شهریور ‌ شدت پرداخت خسارات در بیمه اتومبیل در دوران کرونا افزایش یافت ضریب خسارت بیمه شخص ثالث به ۱۰۳ درصد رسید ضرورت ساماندهی ۹ میلیون دستگاه موتورسیکلت فاقد بیمه‌نامه دریافت ۳۰ هزار میلیاردتومان حق بیمه شخص‌ثالث در سال‌ ۹۹ آیین رونمایی از اعلام خسارت الکترونیکی ثالث بیمه ایران بیمه شخص ثالث الکترونیکی شد تنقیح مصوبات بیمه شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه زمینی مصائب حذف فیزیکی بیمه‌نامه‌ها برای صنعت بیمه نسخه فیزیکی بیمه نامه شخص ثالث حذف شد بخشنامه‌ای که هزاران شاغل صنعت بیمه را نگران کرد ابهامات حذف برگه فیزیکی بیمه شخص ثالث + پاسخ بیمه مرکزی اطلاعیه بیمه مرکزی در خصوص حذف فیزیکی بیمه‌نامه‌های شخص ثالث آثار و پیامدهای شیوع بیماری کرونا بر بیمه اتومبیل امکان دسترسی الکترونیکی بیمه‌گذاران به اطلاعات بیمه شخص‌ثالث عربستان به خاطر کرونا بیمه شخص ثالث خودروها را ۲ ماه تمدید کرد فروش بیمه‌نامه شخص ثالث در ۱۲ قسط خلاف قانون است یک سرویس دوره‌ای ساده، چند؟ سهم علی‌الحساب شرکت‌های بیمه از عوارض پرداختی بیمه شخص ثالث مشخص شد تعرفه ارزیابی خسارات بیمه شخص ثالث اعلام شد ۲میلیون بیمه شخص ثالث تمدید خودکار شد صدور بیش از دو میلیون بیمه‌نامه شخص ثالث به طور برخط تمدید الکترونیکی بیمه‌نامه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو حمایت از اقشار ضعیف با حق بیمه پایین خودروهای ارزان‌قیمت چرا حق بیمه شخص ثالث خودروها متفاوت است ؟ دلیل متغیر بودن حق بیمه شخص ثالث چیست؟ مهلت موتورسیکلت‌سواران برای خرید بیمه شخص ثالث تا پایان فروردین بیمه گذاران شخص ثالث نگران دریافت نکردن کد یکتا نباشند جزئیات عملکرد پرداختی صنعت بیمه در سال ۹۸ نیازی به حضور فیزیکی شبکه فروش صنعت بیمه در دفاتر نیست خدمات غیرحضوری بیمه ایران برای دارندگان خودرو ۱۱۴ ریال خسارت به ازای هر ۱۰۰ ریال حق بیمه ثالث پرداخت می‌شود دلایل رشد ۲۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث از نگاه بیمه مرکزی جزییات حق بیمه شخص ثالث خودروها در سال ۹۹ نرخ حق بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۹۹ حق بیمه شخص ثالث ۲۵درصد افزایش یافت بیمه شخص ثالث آنلاین شد کاهش تلفات ۱۷ هزار نفری حوادث رانندگی با راننده محورشدن بیمه آغاز بخشودگی جرایم بیمه‌ای شخص ثالث آغاز بخشودگی صد در صدی جرایم بیمه شخص ثالث در بیمه آسیا جزییات آغاز بخشودگی جرایم بیمه شخص‌ثالث از امروز آغاز بخشودگی جرائم ۱۰۰ درصدی بیمه شخص ثالث از فردا بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث از ابتدای بهمن ماه جریمه دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث بخشیده شد + سند جریمه دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث بخشیده شد شرکت‌های بیمه تنها برای نقدینگی ثالث می‌فروشند ابطال کارت سوخت خودرو‌های فاقد بیمه شخص ثالث پس از دومین اخطار پوشش افت قیمت خودرو در بیمه‌نامه‌های بیمه ملت وضعیت پوشش بیمه‌ای در صنعت خودرو بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ همچنان خودرو محور است! رونمایی از سیستم بیمه‌گری الکترونیک اتومبیل اصلاح دو بند از دستورالعمل نحوه تعیین خسارت بیمه شخص ثالث مبانی تعیین حق بیمه شخص ثالث مبتنی بر اصول فنی و مقرراتی است فرمول تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث خسارات اعتراضات بنزینی پرداخت می‌شود ۱۰ میلیون خودرو و موتورسیلکت فاقد بیمه‌نامه هستند تعیین حق بیمه شخص ثالث براساس ریسک‌های گذشته جزئیات جدید از بیمه نامه خودرو‌های بالای ۱۸۰ میلیون تومان کارشناسی خسارت اتومبیل در بیمه ایران دیجیتالی شد ۸ نکته کلیدی درباره اجرای طرح راننده‌محور شدن بیمه شخص ثالث ۵ نکته که قبل از خرید بیمه بدنه باید بدانید افزایش قیمت بیمه شخص ثالث با راننده محور شدن + جزئیات بیمه شخص ثالث راننده محور از ابتدای سال آینده اجرایی می‌شود میزان «خسارت متناظر وارده به گران‌ترین خودروی متعارف» چیست ؟ بیمه شاخص ثالث، راننده‌محور می‌شود سقف بیمه شخص ثالث ۱۸۰ میلیون تومان است ریسک صدور بیمه‌نامه خودرو کاهش یافت فرمول محاسبات خسارت تصادفات اصلاح شد فعالیت شرکت کارگزاری رسمی بیمه سایپا از سر گرفته شد تصادف ساختگی برای کلاهبرداری از بیمه جزییات راننده محور شدن بیمه شخص ثالث سایه بیمه پس از افزایش قیمت خودروها تا چه میزان اَمن است؟ مشکل بیمه نامه‌ خودروسازی سایپا رفع شد راننده‌محور شدن بیمه‌نامه‌های شخص‌ثالث تا ۲ سال دیگر یک سوم وسایل نقلیه کشور بیمه شخص ثالث ندارند! آماده پرداخت سهم صنعت بیمه در کاهش تلفات جاده‌ای هستیم فروش و تمدید الکترونیکی بیمه نامه شخص ثالث درباره نرخ بیمه شخص ثالث خودروها چه می دانید؟ حذف ۱۰ درصدحق بیمه شخص ثالث رانندگان تاکسی درون شهری آیا بیمه همه میزان دیه رادر تصادفات پرداخت می‌کند؟ جزییات حذف ۱۰ درصد اضافه بیمه شخص ثالث تاکسی‌ها ۲۰ درصد تصادفات ساختگی هستند واریز ۳هزار میلیارد تومان حق بیمه ثالث به حساب سه ارگان دردسر بیمه خودروهای گران‌تر از ۱۸۰ میلیون تهیه فرمول جدید برای محاسبه خسارت خودروهای غیرمتعارف تردد ۹ میلیون راکب موتورسیکلت فاقد بیمه نامه ممانعت از بیمه شدن خودروهای سایپا، خود تحریمی است اختلاف بیمه‌ها و خودروسازان بدحساب بالا گرفت استقرار واحدهای سیار فروش بیمه‌نامه برابر سایپا ایران خودرو حق بیمه خود را پرداخت کرده است سپری برای سرمایه شما "کد یکتا" جایگزین بیمه‌نامه‌های کاغذی شخص ثالث می‌شود گلایه پلیس راهور از عملکرد بیمه مرکزی و خودروسازان عوارض وزارت بهداشت شامل «بیمه حوادث راننده» شخص ثالث نمی‌شود شورایعالی بیمه درباره تغییر محاسبه خسارت تصادفات تصمیم می‌گیرد نقش بیمه در تضامین و حمایت از سرمایه گذاری داخلی به پورشه بزنید به پـرایـد هرگز!‏ پرداخت بدهی خودروساز بزرگ تا ۶ ماه دیگر ابطال فرمول بیمه در پرداخت خسارت به خودروهای گران پرداخت افت قیمت خودروهای لوکس توسط بیمه گر روی میز شورای عالی بیمه پرداخت خسارت افت قیمت خودروهای لوکس تصادفی توسط بیمه ها بررسی می شود شرایط پرداخت خسارت بدون کروکی تغییر کرد توافق بیمه‌ها جهت وصول مطالبات از بزرگترین بدهکار بیمه‌ای این خودروها گران‌ترین هزینه بیمه را دارند + تصاویر پرداخت خسارت خودروهای سیل‌زده به شرط داشتن بیمه بدنه تدوین طرح تبادل اطلاعات بین پلیس و صنعت بیمه آسیب دیدگی ۵۰۰ خودرو بر اثر سیل دروازه قرآن جدول حق بیمه شخص ثالث خودروهای سواری در سال ۹۸ منتشر شد افزایش قیمت بیمه، خودرو را گران کرد جزئیات کمک دولت به مالکان خودروهای آسیب دیده سیل شیراز پرداخت خسارت سیل به خودروهای فاقد بیمه افرادی که بیمه نامه آنها در سیل مفقود شده، چه کنند؟ تکلیف ماشین‌های بدون بیمه چه می‌شود؟ خسارت خودروهای فاقد بیمه را می‌دهیم بیمه متعهد به پرداخت فوری خسارت خودروهای آسیب دیده سیل است حق بیمه شخص ثالث ۱۵ درصد افزایش یافت دادگستری نسبت به صدور الحاقیه بیمه شخص ثالث برای خودروها هشدار داد صدور کد یکتا برای بیمه‌نامه‌های شخص ثالث ضروری شد بهترین قیمت بیمه بدنه برای خودروهای شما چیست؟ تعیین نرخ حق بیمه ثالث در انتظار تصمیم شورای عالی بیمه نرخ دیه، بیمه نامه شخص ثالث را چقدر گران می کند؟ دارندگان بیمه‌نامه شخص ثالث نیازی به دریافت الحاقیه ندارند شرایط تعیین نرخ بیمه ثالث شخص محور شرکت های بیمه مکلف به واریز مبلغ ۳ هزار میلیاردی از محل حق بیمه شخص ثالث به خزانه داری شدند راه‌اندازی سامانه مکانیزه اعلام نرخ بیمه شخص ثالث چرا تخفیف بیمه شخص ثالث حذف شد؟ انتقاد محیط زیست از پلیس و بیمه مرکزی در مورد خودروهای فرسوده فرصت پرداخت جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا پایان بهمن تعیین شد بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث همه وسایل نقلیه جزئیاتی تازه از بیمه‌های جدید شخص ثالث جرایم بیمه شخص ثالث بخشیده می‌شود بخشودگی ۱۰۰ درصدی جریمه دیرکرد بیمه ثالث تمامی وسائل نقلیه تا پایان بهمن توضیحات جدید رییس کل بیمه مرکزی برای راننده محور شدن بیمه شخص ثالث راه اندازی مجتمع تخصصی پرداخت خسارت خودروهای سنگین ۳۰ درصد حق بیمه شخص ثالث بابت عوارض و مالیات است فردمحور کردن بیمه شخص ثالث نیازمند توجه همه جانبه به مزایا و معایب آن است بیمه شخص ثالث راننده یا خودرو؟ سوابق راننده در هزینه بیمه‌نامه پررنگ می‌شود نمره منفی‌دارها در طرح جدید بیمه شخص ثالث نقره‌داغ می‌شوند اعلام جزئیات بیمه‌های جدید شخص ثالث حق بیمه ثالث کاهش می‌یابد بیمه«شخص ثالث راننده‌محور»به مفهوم صدوربیمه‌نامه برای راننده نیست ابهامات "راننده محوری" در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث حق بیمه راننده‌محور با چه معیارهایی تعیین می‌شود؟ ۲۰ درصد تصادف ها ساختگی است! بیمه شخص ثالث راننده محور می شود فرهنگ رانندگی در کشور نیاز به بازنگری جدی دارد هزینه کرد عوارض شخص ثالث شفاف نیست اصلاح آیین‌نامه تخفیفات بیمه شخص ثالث در هیات وزیران معاینه فنی؛ شرط اخذ «بیمه شخص ثالث» افزایش سقف پوشش بیمه‌های شخص ثالث حق بیمه های شخص ثالث چطور هزینه می شود؟ الزام شرکت‌ها به پرداخت ۳هزار میلیارد ریال از بیمه ثالث به خزانه بیمه ها ۲۰ هزار میلیارد ریال غرامت غیرواقعی رانندگی می پردازند بیمه مرکزی هرچه سریعتر نرخ بیمه شخص ثالث را اصلاح کند چگونه خسارت افت قیمت خودرو بدلیل تصادف را مطالبه کنیم؟ سرمایه بیمه بدنه خود را افزایش دهید اگر با خودروهای چند میلیونی تصادف کردیم، چه کنیم؟ بیمه گذاران، الحاقیه بیمه بدنه خودرو تهیه کنند بیمه بدنه اجباری نیست اما بهتر است سرمایه مورد بیمه خود را افزایش دهید ارائه خدمات ویژه بیمه سامان به بیمه نامه های اتومبیل کم ریسک آغاز پرداخت خسارت خودروهای زائران اربعین تخفیف بیمه شخص ثالث حوادث وسایل نقلیه قابل انتقال است ارائه بسته‌های متنوع بیمه‌ای در صورت کاهش سوانح بیمه ۸۹۰۰ میلیارد تومان برای سوانح رانندگی در سال ۹۶ خسارت داد در صورت تصادف با خودروهای لوکس چه کنیم؟ تعامل پلیس راهور و صنعت بیمه به کاهش حوادث و تخلفات منتهی می شود حق بیمه شخص ثالث و بدنه با پرداختی بیمه تناسب دارد؟ دارندگان بیمه بدنه، سرمایه مورد بیمه خود را افزایش دهند بیمه گذاران الحاقیه بیمه بدنه خودرو تهیه کنند گرانی خودرو شرکت های بیمه را به دردسر انداخت اجرای ماده ۳۲ قانون شخص ثالث تسهیل شد امکان دریافت سوابق بیمه‌های خودرو از طریق میز خدمات الکترونیک خسارت بیمه شخص ثالث در چه مواردی بدون شرط پرداخت می‌شود؟ کارمزد بیمه‌نامه‌ خودروهای صفر ۹ درصد شد جزییات دریافت الحاقیه بیمه بدنه خودرو درخواست افزایش سرمایه بیمه گذاران بیمه بدنه بی توجهی به ایمنی در خودرو سازی ماده ۴۴ قانون بیمه شخص ثالث چه می گوید؟ بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه‌نامه شخص‌ثالث خودروهای کارگاهی خودروسازان برای واردات قطعه از چین مسابقه گذاشته‌اند کاهش هزینه‌های بیمه شخص ثالث در بیمه ایران بیمه بدنه خودرو چه خساراتی را پوشش می‌دهد؟ خسارت‌های صوری کمتر از ۲ درصد پرداختی بیمه‌ها است تکلیف بیمه گر در جبران خسارت ناشی از وسایل نقلیه +سند انهدام باند کلاهبرداری از شرکت‌های بیمه با تصادفات ساختگی حمایت از مسبب حادثه رانندگی در قانون جدید بیمه شخص ثالث بخشودگی جرائم بیمه دارندگان موتورسیکلت و ماشین‌آلات کشاورزی میزان رضایت مندی از بیمه شخص ثالث، پایین است خودروهای بخش کشاورزی شامل ۳۰درصد تخفیف بیمه شخص ثالث شد کاهش۳۰درصدی حق بیمه شخص ثالث صاحبان تراکتور و کمباین لزوم اخذ الحاقیه «افزایش سرمایه خودرو» در بیمه بدنه چگونه خسارت افت قیمت خودرو بدلیل تصادف را مطالبه کنیم؟ تصویب اساسنامه صندوق تأمین خسارتهای بدنی تصویب آیین‌نامه اجرایی مربوط به حوادث ناشی از وسایل نقلیه همکاری ایران و هند در حوزه فن‌آوری‌های پیشرفته تولید خودرو رصد آنلاین اطلاعات بیمه شخص ثالث آیین‌نامه بیمه شخص ثالث به تصویب رسید هزینه ارزیابی خسارات بیمه شخص ثالث تعیین شد موارد تحت پوشش بیمه بدنه خودرو موارد خارج از تعهد بیمه‌گر در بیمه شخص ثالث اعلام شد اختصاص یک سوم مبلغ خسارات بیمه به تصادفات ساختگی اجرای قانون بیمه شخص ثالث؛ اولویت صندوق تامین خسارت بدنی پیگیری گزارش هزینه کرد عوارض بیمه شخص ثالث از دیوان محاسبات حاشیه سود «شخص ثالث» شرکت‌های بیمه چگونه «زیان» می‌شود؟+جدول هزینه درمان مصدومان ترافیکی بدون ارایه "بیمه‌نامه شخص ثالث"، "آزاد" شد تعیین شرکت بیمه توسط مشتریان خودروهای صفر، بزودی زیر چرخ خودروهای بدون بیمه نروید! درمان "رایگان" مصدومان ترافیکی مشروط شد ارتباط نرخ بیمه شخص ثالث با سیلندر خودرو حق بیمه پایه شخص ثالث ۱۰ درصد افزایش یافت+جدول حداکثر مبلغ بیمه فوت ۵۰۰میلیون تومان شد بیمه‌نامه شخص ثالث در سال ۹۷ افزایش قیمت ندارد آزادی ۶۰۰ زندانی حوادث رانندگی مقایسه کارت طلایی با بیمه بدنه خودرو؛ کدام یک مناسب شماست؟ از این پس تصادف، تمام تخفیف بیمه را از بین نمی برد حذف کوپن بیمه شخص ثالث از ابتدای ۹۷ قیمت جدید بیمه‌نامه شخص ثالث بهمن ماه ۹۶ اعلام شد نحوه هزینه‌کرد وجوه واریزی حق بیمه شخص ثالث مشخص شد تغییر تخفیفات بیمه شخص ثالث چه نتایجی دارد؟ تخفیف‌های بیمه ثالث تغییر کرد مشتری‌مداری، ویژگی برترین بیمه‌گران خودرویی خرید بیمه نامه باید برای مردم آسان باشد کسر «تخفیف» بیمه‌نامه شخص ثالث رانندگان پلکانی شد راه‌اندازی کد یکتای بیمه شخص ثالث برای جلوگیری از تقلبات خبر بد برای دارندگان خودروهای بالای ۱۴۰ میلیون تومان رانندگان زندانی تا پایان سال آزاد می شوند ۲۱۰ هزار نفر امسال در حوادث رانندگی مصدوم شدند ارزانی بیمه ماشین برای زنان اروپایی آزادی ۸۸۰۰ زندانی از زمان تصویب قانون بیمه اجباری شخص‌ثالث رشد بیمه‌ بدنه در پی محدود شدن مسئولیت مردم و‌ بیمه‌ها در تصادف با خودروهای لوکس صنعت بیمه کشور به بیمه گذاران زلزله زده اطمینان داد بیمه شخص ثالث شامل خودروهای فرسوده نمی‌شود خرید آنلاین بیمه ثالث قسطی با بیمه‌­بازار حذف کوپن‌های بیمه‌نامه شخص ثالث از ابتدای سال ۹۷ آیین نامه تعیین حق بیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش و تقسیط آن اجرایی شد ارایه خدمات بیمه‌ای در شعبه شهید لشگری بیمه آسیا ۸۰ درصد ظرفیت بکر بیمه بدنه داریم ابلاغ کاهش ۵۰ درصدی حق بیمه پایه وسایل نقلیه عمومی شهری بیش از ۹۰ درصد خودروها فاقد بیمه بدنه هستند جزئیات تغییر در حق بیمه شخص ثالث جریمه موتورسیکلت‌های فاقد بیمه بخشیده شد صحنه‌سازی تصادف بخشودگی جریمه بیمه شخص ثالث ماشین آلات کشاورزی بررسی بیمه خودروهای صفر کیلومتر در سندیکای بیمه‌گران دستورالعمل جدید بیمه شخص ثالث حق بیمه رانندگان قانونمدار کاهش می یابد نظارت هوشمند راه مقابله با صدور بیمه نامه جعلی دستورالعمل جدید تخفیف یا افزایش حق بیمه شخص ثالث دستورالعمل جدید تخفیف یا افزایش حق بیمه شخص ثالث رشد ۲۳ درصدی حق‌بیمه بدنه اتومبیل بی توجهی به جلو؛ عامل ۳۲ درصد تصادفات برون شهری شهریورماه مزایا ادغام بیمه شخص ثالث و بدنه حق بیمه خودرو در بریتانیا ارزان شد ماده ۳ آیین نامه اجرایی بیمه شخص ثالث ابطال شد تعویض پلاک فقط با داشتن بیمه نامه شخص ثالث و برگه معاینه فنی رشد ۱.۴ درصدی آمار مصدومان حوادث رانندگی در ۵ ماه نخست سال کاهش آمار رانندگان زندانی به ۵۸۰ نفر درج کد یکتا بر روی بیمه نامه‌های شخص ثالث از امروز صدور بیمه‌نامه شخص ثالث منوط به تایید بیمه مرکزی شد صدور کد یکتا برای بیمه‌نامه‌های شخص ثالث از مهر بیمه یک‌ماهه شخص ثالث اجرایی نشد آیا بیمه بدنه برای بیمه‌گزار به‌صرفه است؟ بیمه شخص ثالث افزایش یافت/جدول حق بیمه انواع وسایل نقلیه نرخ جدید بیمه حوادث راننده متناسب با نوع خودرو اعلام شد بیمه بدنه خودرو را جدی بگیریم! زیر و بم هایی از بیمه خودرو که باید بدانید بیمه مرکزی مجوز افزایش قیمت بیمه شخص ثالث را داد بیمه‌نامه شخص ثالث در بیمه آسیا و ایران ۱۰درصد گران شد بیمه شخص ثالث از بحران خارج شد جدول آخرین قیمت‌های بیمه شخص ثالث خودرو منتشر شد تحمیل هزینه‌های گزاف به صنعت بیمه با ایجاد تصادف‌های ساختگی صدور بیمه شخص ثالث روز شمار متوقف شود گسترش همکاری بیمه مرکزی و راهنمایی و رانندگی ناجا بیمه نامه شخص ثالث کارت الکترونیکی می شود استقبال خوب موتورسواران از خرید بیمه نامه شخص ثالث آیین نامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث ابلاغ شد ابلاغ آیین ­نامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه ­نامه شخص ثالث ساماندهی صدور بیمه‌نامه خودروهای صفر ایران خودرو انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث لغو نشده است جزئیات قانون جدید بیمه شخص ثالث اعلام شد براساس قانون، کشتن عابران به‌صرفه‌تر است یا تصادف با خودروهای لوکس؟ توافق شرکت‌های بیمه درباره سهم بازار بیمه‌نامه خودروهای صفر توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث ابلاغ شد اعطای تسهیلات به بیمه‌گذاران شخص ثالث موتورسیکلت آیا تخفیفات بیمه ثالث به خودرو تعلق می‌گیرد؟ نحوه اقدام درباره وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث مشخص شد مرحله‌دوم بیمه‌موتورسیکلت‌ها آغاز شد بخشنامه بیمه آرمان برای بخشودگی ۱۰۰ درصد جریمه موتورسیکلت ها درآمد ۲.۹ میلیارد دلاری بیمه گران ایرانی از بیمه شخص ثالث فرصتی دوباره برای موتورسیکلت‌های فاقد بیمه شخص ثالث در تصادف با خودروی‌هایِ لوکس بیمه‌ها تا چه مبلغی مسئول جبران خسارت‌اند؟ بررسی طرح بیمه یک ماهه خودروهای صفرکیلومتر قانون جدید شخص ثالث در سندیکای بیمه‌گران چگونه اجرا می‌شود؟ هدیه اعیاد شعبانیه بیمه‌کوثر سقف پرداخت خسارت مالی بدون کروکی به ۷ میلیون تومان افزایش یافت رمز گشایی از بیمه شخص ثالث فواید حذف مالیات بر ارزش افزوده بیمه نامه‌ها تفاهم با خودروسازان اولین حرکت سندیکایی بیمه‌گران کشور بود افزایش قیمت بیمه شخص ثالث خودرو در سال ۹۶ طرح بیمه فرسودگی خودروها اجرا می شود بیمه بدنه خودرو چه خساراتی را پوشش می‌دهد؟ لزوم همکاری نیروی انتظامی برای استعلامات ضروری بیمه خودرو خسارت سوانح جاده ای تکان دهنده است حق بیمه شخص ثالث ۱۰ درصد افزایش یافت ابلاغ نرخ‌های جدید حق بیمه شخص ثالث به بیمه‌ها تا پایان سال مردم پیش از سفر از بیمه خودروی خود مطمئن شوند احتمال افزایش ۱۰.۵ درصدی نرخ بیمه‌نامه شخص ثالث خودروهای بیمه شده امسال به خرید الحاقیه نیاز ندارند پیش‌بینی رشد ۱۰.۵ درصدی نرخ بیمه‌نامه شخص ثالث در سال ۹۶ استقبال راکبان موتورسیکلت از طرح بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث ارائه گزارش هزینه کرد عوارض دریافتی از بیمه شخص ثالث به بیمه مرکزی اختصاص ۲۵۰ میلیارد تومان برای کاهش تصادفات سال جدید نیاز به خرید الحاقیه بیمه ثالث ندارید بیمه شخص ثالث گران نمی شود بخشودگی جریمه بیمه موتورسواران تمدید می‌شود؟ انتقال تخفیف بیمه‌ خودروهای فروشی به اقوام درجه یک وزارت راه‌ مسئول تعیین خسارت وارد شده به شخص ثالث شد آمادگی شرکت‌های بیمه‌ برای ثالث موتورسیکلت مقصران حوادث رانندگی دیگر زندانی نمی شوند عادلانه شدن نرخ‌گذاری بیمه با اجرای قانون جدید شخص ثالث قانون جدید بیمه شخص ثالث مانع از زندانی شدن هموطنان فراخوان مالکان موتور سیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه برای بخشودگی جرایم راهکار خرید بیمه‌نامه شخص ثالث از سوی موتورسواران شخص ثالث پرریسک‌ترین بیمه‌ در ایران و جهان شرایط بخشودگی جریمه موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث بخشیده شدن جریمه بیمه شخص ثالث موتورسیکلت‌ها بررسی تخلف بیمه‌ای خودروسازان در سندیکای بیمه‌گران خودروهای گران‌قیمت باید بیمه بدنه بخرند پرداخت خسارت به خودروهای گرانقمیت تا سقف ۱۲۶ میلیون تومان بیمه شخص ثالث گران نیست تغییر معیار پرداخت دیه راه کاهش قیمت بیمه‌نامه شخص ثالث تسهیلات ویژه بیمه پارسیان در بیمه بدنه خودرو اسناد مطالبات صندوق تامین خسارت بدنی در حکم اسناد لازم الاجراست حذف سهمیه گازوئیل ۵۵ هزار خودروی فاقد بیمه شخص ثالث ۶ راهکار برای کاهش حق بیمه شخص ثالث چگونه بدون کروکی خسارت بگیریم؟ پیشنهاد کاهش ۴۰درصدی حق بیمه شخص ثالث به قوه قضائیه احتمال عدم افزایش حق بیمه شخص ثالث در سال آینده دیه ماه حرام برای مقصران حذف شد الزام شرکت‌‌های بیمه به واریز ۲۵۰۰ میلیارد ریال از اصل حق بیمه شخص ثالث مراقب بیمه شخص ثالث باشید مجلس آماده کمک به صنعت بیمه برای حل مشکلات شخص ثالث است تداوم روند بیمه شخص ثالث به شکل فعلی ممکن نیست معوقات صنعت بیمه به ۳۰ درصد رسید اعطای وام ارزان به ۹ میلیون دارنده موتورسیکلت فاقد بیمه شخص ثالث صدور آنلاین بیمه شخص ثالث از اول آذرماه خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه را بشناسیم تدوین دومین آئین نامه اجرایی قانون جدید بیمه شخص ثالث «بیمه‌ها» سوانح جاده‌ای را کاهش دهند سهمیه سوخت خودروهای عمومی فاقد بیمه شخص ثالث قطع می شود پرداخت خسارت بیش از سقف بیمه‌نامه نمرات منفی رانندگان در نرخ حق بیمه شخص ثالث لحاظ می شود پرداخت خسارت بدون کروکی تا سقف ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نرخ بیمه خودرو رانندگان حادثه‌آفرین افزایش می‌یابد مزایای قانون جدید بیمه شخص ثالث دسترسی بیمه مرکزی به سرویس اطلاعات وسائل نقلیه موتوری قطع شد صدور بیمه‌نامه خودروهای صفر سایپا به بیمه ایران واگذار شد بیمه شخص ثالث نیاز به اصلاح نرخ دارد ضرورت به روز شدن خدمات بیمه ای در کشور قطع سهمیه سوخت بیش از ۶۹ هزار خودروی سنگین فاقد بیمه شخص ثالث نوآوری‌های قانون بیمه اجباری شخص ثالث کارت سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه شخص ثالث غیر فعال می‌شود قطع سهمیه سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای مرداد تابستان و رونق کرایه کارت‌های سوخت قطع سهمیه سوخت ۵۴ هزار خودرو سنگین درصورت عدم اخذ بیمه شخص ثالث صرفه‌جویی‌ روزانه ۳میلیارد تومان سوخت حمایت بیشتر از زیان دیدگان و عادلانه شدن نرخ بیمه ها ابلاغ قانون بیمه اجباری شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه حق بیمه شخص ثالث سالانه خودروها اعلام شد+ جدول غیرفعال شدن کارت سوخت ناوگان دیزلی فاقد بیمه شخص ثالث از اول تیر فروش گازوئیل به خودروهای فاقد بیمه ممنوع می‌شود هشدار آخر به مالکان خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث اصلاح لایحه بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه اجباری شخص ثالث شارژ نمی‌شود احتمال عرضه بنزین دو نرخی از مهرماه هشدار به مالکان ۹۵ هزار خودرو فاقد بیمه شخص ثالث زمان قطع سهمیه گازوئیل خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث تغییر کرد کارت سوخت خودروهایی که فاقد بیمه شخص ثالث باشند، شارژ نخواهد شد آئین‌نامه‌های قانون جدید بیمه شخص ثالث با خردجمعی تدوین می شود بلاتکلیفی بیمه‌ای در صنعت خودرو کشمکش تازه خودروسازان و بیمه مرکزی افزایش قیمت غیرقانونی به بهانه بیمه شخص ثالث سرگردانی بیمه‌شدگان شخص ثالث لحاظ کردن حق بیمه شخص ثالث در قیمت خودرو بی‌معنی است مزایای قانون بیمه شخص ثالث مدت اجرای آزمایشی قانون بیمه شخص ثالث تا لازم الاجرا شدن قانون جدید تمدید شد صدور بیش از ۱۷۰ هزار الحاقیه توسط بیمه دانا در هفته اخیر محاسبه حق بیمه الحاقیه، تاپایان مدت قراردادبیمه است چرا باید در یک سال ۲ بار بیمه خودرو پرداخت کنیم؟ ایرادات شورای نگهبان به «لایحه بیمه اجباری شخص ثالث» فردا آخرین مهلت دریافت الحاقیه بیمه شخص ثالث دیه افزایش یافت صدور اینترنتی الحاقیه بیمه‌نامه‌های شخص ثالث در بیمه پارسیان برای دریافت الحاقیه تا فردا فرصت دارید شرکت های بیمه امروز و فردا هم الحاقیه صادر می کنند نظرشورای نگهبان را درباره لایحه بیمه اجباری شخص ثالث اعلام شد استقبال از ممنوعیت انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث با خودروسازان خرید الحاقیه بیمه شخص ثالث تا قبل از شنبه، شرط احتیاط است افزایش نرخ بیمه شخص ثالث نباید بهانه‌ افزایش قیمت خودرو باشد رسیدگی به ۸۸۰۰ پرونده خسارت شخص ثالث و بدنه درایام نوروز قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ۱۵۰ تا ۱۸۲ هزار تومان افزایش یافت وسیله نقلیه خود را تا ۲۵۳ میلیون تومان بیمه کنید هزینه بیمه‌ شخص ثالث در سال ۹۵ هشدار درباره خرید الحاقیه بیمه الحاقیه بیمه شخص ثالث را جدی بگیرید "بیمه اجباری" تاکسی‌ها اختیاری شد مردم صدور الحاقیه افزایش دیه بیمه شخص ثالث را جدی بگیرند تدبیر سازمان تاکسیرانی برای حل مشکل بیمه تاکسیران‌ها پوشش کامل بیمه‌نامه‌های شخص ثالث تا ۲۰ فروردین برای بیمه شخص ثالث الحاقیه بگیرید؛ ۲۱ فروردین، ماه حرام شروع می شود افزایش ۱۵ درصدی دیه به منظور جبران خسارت سالهای گذشته هشدار به عدم خرید الحاقیه بیمه ثالث دو مینوی افزایش نرخ دیه و افزایش حق بیمه شخص ثالث دلایل افزایش ۱۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث در سال ۹۵ ابلاغ جدول حق بیمه شخص ثالث سال ۱۳۹۵ به شرکت های بیمه بیمه اجباری شخص ثالث دایمی شد دیه زن و مرد در لایحه بیمه شخص ثالث برابر شد افزایش ۱۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث در سال ۱۳۹۵ صدور بیمه شخص ثالث تنها با اخذ کد جدید حق بیمه شخص ثالث متناسب با رشد نرخ دیه ۱۵ درصد افزایش یابد انعقاد قرارداد صدور بیمه نامه شخص ثالث بین شرکت های بیمه و خودروسازان ممنوع می شود کاهش صدور بیمه‌های شخص ثالث و حوادث رانندگان مستاجر حق‌بیمه بیشتری می‌پردازند پرداخت عوارض۷۰ هزار میلیارد ریالی صنعت بیمه از محل شخص ثالث پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان عوارض بیمه شخص ثالث به ناجا و وزارت بهداشت شرکت بیمه می تواند برای خسارت شخص ثالث رضایتنامه بگیرد؟ چگونه مجددا بیمه نامه شخص ثالث مفقود شده صادر می شود؟ چه نوع اطلاعاتی را در اختیار بیمه‌گران خودرو بگذاریم؟ قانون بیمه شخص ثالث چه تغییری کرد؟ هراس بیمه‌گران از فراگیر شدن فناوری خودران‌ها دریافت آنلاین اطلاعات بیمه شخص ثالث و حوادث راننده کاهش ریسک بیمه شخص ثالث با فناوری نوین شگرد عجیب برای دریافت خسارت از بیمه! خسارت ناشی از حواث رانندگی بر اساس نوع خودرو تعیین می‌شود ۱۵۰۰ میلیارد تومان خسارت اتومبیل در بیمه ایران پرداخت شد توضیح رئیس کل بیمه مرکزی درباره نحوه پرداخت خسارات خودروهای لوکس بیمه ورود موقت خودرو به کشور عملیاتی شده است انتقاد مدیرعامل ستاد دیه از برداشت‌های اشتباه درباره قانون بیمه شخص ثالث تصمیم‌گیری درباره خسارت‌های بدنی و مالی مجددا به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد ممنوعیت به کارگیری رانندگان خودروهای فاقد بیمه نامه توسط دستگاه‌های اجرایی و آموزشی حبس تعزیری و جزای نقدی برای صحنه‌سازی تصادف قوه قضاییه مکلف شد میزان دیه را تا ۱۵ اسفندماه محاسبه و اعلام کند کلیه دعاوی حوادث رانندگی باید به اطلاع بیمه برسد ممنوعیت ارائه خدمات به وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه تکلیف ناجا برای تجهیز واحدها به‌منظور استعلام برخط وضعیت بیمه شخص ثالث خودروها تکلیف مجلس به ستاد سوخت برای خودداری از ارائه خدمات به وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه فراهم کردن امکان شناسایی وسایل فاقد بیمه برای پلیس حرکت وسایل نقلیه موتوری بدون بیمه‌نامه ممنوع و اعمال جریمه می‌شود تعیین ضوابط تشکیل صندوق تأمین خسارت‌های بدنی حمایت بیمه‌ای از حادثه دیدگان ناشی از فرار ضارب مسببان حادثه نمی‌توانند از بیمه شخص ثالث استفاده کنند دیه تصادف زن و مرد برابر شد سهم دستگاه‌های ذیربط در حوادث جاده‌ای با کارشناسی قضایی مشخص می‌شود ممنوعیت اخذ رضایت‌نامه از زیان دیده برای دریافت خسارت کمتر فرمول چگونگی پرداخت تعهد ریالی بیمه‌گر در قبال زیان‌دیدگان بر اساس ظرفیت مجاز خودرو تعیین شد مسببان حادثه از خسارت بدنی متوفی ارث نمی‌برند خودروهای فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث جزای نقدی می‌شوند دارنده‌های وسایل نقلیه مکلف‌ شدند علاوه بر بیمه شخص ثالث بیمه حوادث اخذ کنند تعریف قانونی اصطلاحات موجود در لایحه بیمه اجباری شخص ثالث موافقت نمایندگان با کلیات لایحه بیمه اجباری شخص ثالث خریداران بیمه شخص ثالث پول بیشتری برای خدمات کمتر می‌پردازند ضربه هزار میلیاردی به پیکره بیمه هنوز جبران نشده است مسئولیت پذیری بیشتر ارگان ها با طرح جدید بیمه ثالث تصویب کلیات طرح «دائمی شدن بیمه اجباری شخص ثالث» طرح دائمی شدن بیمه شخص ثالث در اولویت رسیدگی مجلس اصلاح بیمه شخص ثالث در اولویت مجلس قرار گیرد دریافت مالیات اجباری از بیمه‌گذاران! لایحه اصلاح قانون بیمه شخص ثالث از مردادماه در نوبت طرح در صحن علنی است کشته‌های تصادفات کاهش اما خسارات افزایش یافته است خطر افزایش۲۰ برابری زندانیان تصادف حذف برش کوپن بیمه‌نامه شخص ثالث به زودی بیمه نامه شخص ثالث چیست؟ آزادسازی بیمه‌ها در صدور شخص ثالث دیگر الحاقیه نخرید تصادف سازی، بازی سودجویانه با مرگ آنچه باید درباره بیمه بدنه بدانید جزئیات بیمه رانندگان درون و برون شهری بررسی مبانی فنی و مالی تخفیف‌های شرکت‌های بیمه در بیمه شخص ثالث کاهش ۹۷ درصدی ورود به زندان رانندگان طی ۱۰ سال دعوت به مشارکت مردمی برای کمک به آسیب دیدگان حوادث رانندگی بیمه شخص ثالث و انتظارات مردم الحاقیه‌های شخص ثالث حذف می‌شود تخفیف‌ بیمه اتومبیل بیمه پارسیان به مناسبت اعیاد پیش‌رو سالی ۱۱۶۰ میلیارد تومان ضرر بیمه شخص ثالث را می دهیم رانندگان پرخطر برای ساماندهی بیمه شخص ثالث شناسایی می شوند نقره داغ بیمه شخص ثالث ۴۷ درصد از پرتفوی ۱۱۱۸ میلیارد تومانی حق بیمه پارسیان مربوط به شخص ثالث است انتقاد رئیس سازمان حمایت از کم فروشی بیمه خودروهای صفر افزایش درآمد صنعت بیمه با تصمیمات جدید شخص ثالث اصلاحات قانون بیمه شخص ثالث در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود‌ درد صنعت بیمه افزایش ۱۰ درصدی نرخ دیه نیست ارائه تسهیلات خدمات بیمه‌ خودرو به خبرنگاران بیمه‌‌ها اطلاعیه الحاقیه صادر کردند
برگشت به بالا