به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، انفجار مخازن خودروهای گازسوز و احساس ناامنی در استفاده از سوخت CNG را می توان یکی از مهمترین دلایل عدم استقبال زیاد از این نوع سوخت پاک و ارزان دانست. تاکنون 90 سانحه انفجار مخزن CNG خودرو را در حین سوختگیری در کشور شاهد بودهایم که تماما ناشی از عدم بازرسی و آزمون دوره ای مخازن و استفاده از مخازن غیراستاندارد در خودروها بوده است.
سوال مهم اینجاست که چرا با وجود گذشت حدود 15 سال از فعالیت صنعت CNG در ایران، هنوز موضوع بازرسی و آزمون دوره ای مخازن خودروهای گازسوز دچار ایراد است؟
محسن جوهری رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در این خصوص با بیان اینکه "در صورت انجام بازرسی و آزمون دوره ای مخزن CNG، ایمنی خودروهای گازسوز بیشتر از خودروهای بنزینی و گازوئیلی است"، گفت: در صورتیکه بازرسی و آزمون دورهای این مخازن به درستی انجام شود، هیچ گونه خطری متوجه خودروهای گازسوز نیست
وی افزود: استفاده از سوخت CNG در کشور ما از سال 1383 با ایجاد جایگاههای CNG و خودروهای گازسوز که با حمایت مالی دولت انجام شد، آغاز شد و اگر چه همزمان با گازسوز کردن خودروها، دولت می بایست تدابیر لازم را در خصوص ایجاد مراکز بازرسی و آزمون دوره ای مخازن CNG، اتخاذ می کرد، اما این مهم با 13 سال تاخیر و از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شد.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور اذعان داشت: در شهریور 1396 برای اولین بار در کشور، آزمون مخازن خودروهای گازسوز پیش نیاز دریافت معاینه فنی قرار داده شد و این روند برای کلیه خودروهای گازسوز تا دی ماه سال 1397 ادامه داشت.
وی ادامه داد: در حالیکه تا دیماه سال 1397 مخازن 275 هزار دستگاه از خودروهای گازسوز غیر کارخانه ای مورد بازرسی و آزمون قرار گرفته بود، متاسفانه از دی ماه سال 1397 وزارت کشور با ایجاد تغییرات در سیمفا (سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران)، صدور معاینه فنی خودروهای گازسوز را صرفا به خودروهایی که در کارت آنها عبارت دوگانه سوز درج شده، محدود کرد؛ بدین ترتیب علاوه بر خودروهایی که به صورت غیر رسمی گاز سوز شده بودند، 914 هزار دستگاه خودرویی نیز که توسط وزارت نفت به دوگانه سوز تبدیل شده بودند، امکان انجام بازرسی و آزمون مخازن CNG را از دست دادند که این امر باعث شد، جلوگیری از سوختگیری خودروهای خطرزا در جایگاه های CNG، غیر ممکن گردد.
جوهری تصریح کرد: علیرغم پیگیریها و مکاتبات متعدد انجمن صنفی CNG کشور با مراجع ذیربط از جمله سازمان ملی استاندارد، وزارت کشور و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، متاسفانه تاکنون هیچگونه اقدامی در این رابطه انجام نشده است که این موضوع مراجعین به جایگاه ها، اپراتورهای جایگاه ها و خود جایگاه های CNG را در معرض تهدید قرار داده است.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور خاطرنشان کرد: با توجه بند 4 مصوبه اسفندماه سال 97 هیئت وزیران می بایست بخشی از منابع حاصل از افزایش قیمت CNG از ابتدای خرداد ماه سال جاری، صرف کمک به تعویض مخازن خودروهای گازسوز می شد که علیرغم گذشت 8 ماه از افزایش قیمت CNG و انباشته شدن میلیاردها تومان از محل این موضوع، حتی یک ریال هم صرف کمک به تعویض مخازن خودروهای گازسوز نشده است.
وی افزود: منشا تمامی حوادث رخ داده در حوزه CNG در کشور، مخزن خودروی گازسوز بوده و به همین دلیل موضوع مخزن خودرو گازسوز، موضوعی فوق ایمنی و امنیتی است؛ لذا متوقف کردن بازرسی و آزمون مخازن خودروهای گازسوز غیرکارخانه ای به بهانه طرح گواهی سلامت، امنیت جانی سرنشینان خودروهای گاز سوز و اپراتورهای جایگاههای CNG را به خطر انداخته و افراد و دستگاههای دخیل در این تصمیم گیری، در حوادث رخ داده پس از آن، مسئول بوده و باید پاسخگو باشند.
در ادامه تصاویری از مخازن خودروهای خطرزا که در جریان بازرسیهای ادواری توسط آزمایشگاههای همکار سازمان ملی استاندارد گرفته شده، آورده شده است.