به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر ، تبریز بهعنوان یکی از کلانشهرهای کشور همواره از موضوع ترافیک و آسیبهای ویژه در این حوزه رنجبرده تا جایی که در مقاطع زمانی مختلف تصمیمات متفاوتی همانند اجرای طرح ترافیک در محدودههای مرکزی شهر و پیشنهادهایی مانند طرح زوج و فرد در این شهر مطرحشده است.
اما درست زمانی که از کارشناسیهای مربوط به هر طرح طی چندین و چند جلسه میگذشت موضوع بلافاصله منتفی شده و بهجای آن مصوبهای دیگر مطرح میشد و شش یا هفت ماه بر سر مصوبه جدید حرفهایی به میان میآمد تا اینکه شورای ترافیک استان سرانجام هیچکدام از این طرحها را چندان مناسب ندیده و به فکر راهکارهای دیگر در این شهر افتاد.
اما آنچه شهرداری در این میان بر انجام آن در طول ماههای گذشته مصر بوده، نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و شتاب بخشی به برخی پروژههای حملونقلی شهر همانند مترو تبریز بوده است که در آخرین سخنان، شهردار تبریز قول رسیدن مترو به میدان ساعت تا چهارم مهرماه را داده که در صورت عملی شدن آن تا حدودی میتوان از ترافیک مرکزی این شهر کاست، وعده ای که اگر شهرداری در پی انجام آن است، باید به شکل کامل اجرایی شود و همانند برخی پروژههای دیگر بهصورت نیمهکاره و ناقص افتتاح نشود.
ارتقای سواد ترافیکی اولین گام در گرهگشایی مشکلات حملونقل
یعقوب وحید کیا، معاون حملونقل شهردار تبریز در گفت و گو با مهر از شرایط ترافیکی شهر و توجه ویژه به حوزه حملونقل توسط شهرداری سخن گفته و تلاش عمده شهرداری تبریز را در راستای ارتقای این حوزه میداند.
وی در ابتدا از تهیه طرح جامع آموزش ارتقای سواد ترافیکی در تبریز خبر داده و میگوید: اگر بخواهیم در حوزه حملونقل کلانشهر تبریز قدمی برداریم، در ابتدا باید آموزشهای لازم به مردم داده شود که برای رسیدن به این امر، نسبت به طراحی طرح جامع سواد ترافیکی اقدام کردهایم که اگر تمامی ارگانهای مربوطه همکاری لازم را برای اجرای آن داشته باشند، قدمی مناسب برای ارتقای سطح رفتار ترافیکی خواهد بود.
وحید کیا ادامه میدهد: آنچه هماکنون در حوزه حملونقل شهری تبریز با آن مواجه هستیم نوعی بیتوجهی به مقررات راهنمایی و رانندگی است که سبب گرههایی در ترافیک این شهر شده که حل این مشکل نیاز به آموزش و فرهنگسازی دارد چراکه برای رسیدن به نقطه ایدئال ترافیکی در تبریز راه طولانی در پیش داریم.
عمده بودجه شهرداری صرف حوزه حملونقل میشود
وی بابیان اینکه هماکنون بیشتر بودجه شهرداری تبریز صرف حوزه حملونقل میشود، میگوید: باوجود روزانه بیش از سه و نیم میلیون سفر درونشهری در تبریز که در جای خود رقم قابلتوجهی است، شهرداری مجبور به توجه ویژه به این حوزه بوده و همت ویژهای نسبت به توسعه ناوگان حملونقل عمومی بهخصوص راهاندازی قطار شهری دارد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تبریز میافزاید: از سویی برای پایین آوردن میزان فوتیهای ناشی از تصادفات در کلانشهر تبریز، نسبت به شناسایی نقاط حادثهخیز اقداماتی انجام داده و در طول چهار سال گذشته بیش از 300 نقطه حادثهخیز را شناسایی کرده و نسبت به بهسازی آن اقدامات لازم را انجام دادهایم که البته این بهسازیها همچنان ادامه دارد.
وحید کیا نتیجه این اقدام را پایین آمدن میزان تلفات تصادفات دانسته و ادامه میدهد: هماکنون کار شناسایی دیگر نقاط ادامه داشته و بهصورت جدی در فکر ادامه این روند هستیم.
قرارداد خرید 300 دستگاه اتوبوس پایه گازسوز تک اتاقک
وی با اشاره به اقدامات انجام شده درزمینهٔ جایگزینی اتوبوسهای فرسوده میگوید: در چندین نوبت، شهرداری تبریز اقدام به نوسازی و خرید اتوبوسهای شهر تبریز کرده و اخیراً نیز قرارداد خرید 300 دستگاه اتوبوس پایه گازسوز تک اتاقک بستهشده که با ورود این تعداد اتوبوس به ناوگان شهری تبریز شاهد تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تبریز ادامه میدهد: همچنین طرح اسقاط تاکسیهایی که از عمر آنها 10 سال میگذرد نیز آغازشده که این امر میتواند در کاهش میزان آلودگی شهر تبریز مفید و تأثیرگذار باشد.
وحید کیا در خصوص وضعیت پروژه قطار شهری تبریز نیز میگوید: در طول دو سال 900 میلیارد تومان از سوی شهرداری به این پروژه تعلق یافته که با سرعت در حال پیگیری این پروژه هستیم و روند اجرای آن در بازههای کوتاه بهطور دقیق به اطلاع مردم میرسد.
مترو تبریز در ایستگاه میدان ساعت
شهردار تبریز نیز خبر از پایان انتظار تبریزیها برای رسیدن مترو تبریز به میدان ساعت میدهد و این بار برای آن موعدی بسیار نزدیک تعیین میکند.
صادق نجفی بابیان اینکه مترو تبریز چهارم مهرماه به ایستگاه میدان ساعت خواهد رسید، میگوید: هماکنون پروژه مترو در سه ایستگاه میدان قطب، میدان شهید بهشتی و میدان ساعت در حال اتمام است و با این اوصاف در چهارم مهرماه شاهد رسیدن قطار شهری به میدان ساعت خواهیم بود که با این امر میتوان شاهد تحولاتی عظیم در این حوزه بود.
وی ادامه میدهد: شهرداری توجه و حساسیت ویژهای بر روی پروژه مترو داشته و تکمیل آن را جزو اولویتهای خود در طول سالهای اخیر قرار داده تا بدینوسیله گرههایی از ترافیک این شهر بزرگ گشایش یابد.
نجفی با تأکید ویژهبر تأمین زیرساختهای عمرانی در حوزه حملونقل در این شهر گفت: اما علاوه بر تقویت این زیرساختها و توجه ویژه به حملونقل عمومی، تأکید زیادی نیز بر توسعه آموزش شهروندی و همچنین توسعه ایستگاههای دوچرخهسواری بهعنوآنیکی از راهکارهای حملونقل سبز شده است.
تبریز بهعنوآنیکی از کلانشهرهای بزرگ کشور امروزه نیازمند مدیریتی جامع در حوزه حملونقل است چراکه با افزایش جمعیت این شهر و از سوی دیگر، بالا رفتن تعداد خودرو در آن، مشکلات حملونقلی زیادی گریبان گیر این شهر شده و حجم بالای ترافیک در آنیکی از دغدغههای همیشگی مسئولان شهری و استانی بوده است.
اما با تدابیر در نظر گرفتهشده درزمینهٔ حملونقل عمومی شاید بتوان انتظار آیندهای خوش در این حوزه برای کلانشهر تبریز را داشت بهخصوص با در پیش بودن رویداد تبریز 2018 اهمیت این بخش بیشتر از دیگر زمانها به چشم میخورد چراکه مردم شهر تبریز این روزها خود عاصی از حجم عظیم ترافیک در برخی نقاط شهر هستند که این امر میتواند به نقطهضعفی برای این رویداد بزرگ تبدیل شود.
Facebook
Twitter
Google+
ارسال به
لینک کوتاه