به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از مهر، امروزه در اکثر کلان شهرهای دنیا زیرساخت های ریلی به عنوان اصلی ترین زیرساخت حمل و نقل عمومی درون شهری به سرعت درحال رشد و توسعه اند. در این میان به کارگیری تکنولوژی های نوین جهت تسهیل تردد و افزایش ایمنی استفاده کنندگان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این موارد استفاده از سیستم های حفاظتی سکو/ مسیر ریلی (PTPS) در زیرساخت های ریلی درون شهری است. سیستم هایی که علاوه بر تضمین عملکرد صحیح قطارهای بدون راهبرد می توانند حوادث منجر به جرح یا کشته شدن مسافران در خطوط عادی را تا حدود زیادی کاهش دهند.
ورای امکان استفاده از سایر تکنولوژی ها به منظور دستیابی به اهداف، نظر به طرح مسئله اجرای درهای حائل در متروی تهران، چالش های متعدد پیش رو در اجرای این درها در ادامه تشریح میشود. این چالش ها را بر اساس وضع موجود می توان در چهار گروه عمده دسته بندی و تحلیل کرد: 1- اجرایی 2- فنی، 3- فرهنگی و اجتماعی 4- مالی
احمد دنیامالی رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر تهران با اشاره به بررسی درهای حائل در مترو، میگوید: این موضوع در چند جلسه کمیسیون و همچنین صحن علنی شورا بررسی شده است، هر چند به طور کلی نظر اعضا با این پیشنهاد مثبت بود، اما با مخالفتهایی هم مواجه شدیم. کمیسیون عمران و حمل ونقل همواره بر استفاده از این سیستم در خطوط در حال بهرهبرداری و ساخت تاکید داشته و دارد. مخالفان استفاده از این درها بر این عقیده بودند که میزان حوادثی که اتفاق افتاده به نسبت کل جابهجایی مسافر قابل اغماض است. در مقابل این نگاه اما موافقان طرح، بر توجه به ایمنی هرچه بیشتر مسافران به خصوص افزایش بهرهبرداری از خطوط مترو، افزایش رضایتمندی شهروندان و همچنین حساسیت بیشتر در زمانبندی حرکت واگنها تاکید دارند.
نصب درهای حائل به راحتی امکان پذیر نیست
در روزهای اخیر به دلیل چند مورد مرگ ناشی از برخورد با قطار به دلیل تخطی از حریم مجاز، بار دیگر موضوع درهای حائل مطرح شد. رئیس شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره درهای حائل گفت: نصب این درها به این راحتی ها عملیاتی نمی شود. این درها در بسیاری از کشورهای دنیا وجود ندارد و در صورتی که وجود داشته باشد صرفا در یکی یا دو ایستگاه است.
مهدی چمران با اشاره به حوادث اخیر افزود: این خطر و چنین حوادثی در همه جا وجود دارد، حتی در خیابانها، که رعایت برخی اصول ایمنی این حوادث را به شدت کاهش می دهد.
وی گفت: ما تصویب کردیم که نحوه استفاده از درهای حائل بررسی شود و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
لزوم همکاری شرکت های ایرانی برای کاهش هزینه درهای حائل
احمدی بافنده مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران نیز در نشست خبری خود و در پاسخ به سئوالی درباره نصب درهای حائل برای کاهش حوادث در مترو گفت: برعکس تصوری که مطرح می شود درِ حائل چندان در ایستگاههای شلوغ استفاده نمی شود. در خیلی از کشورها نیز استفاده از در حائل بیشتر برای بعد تبلیغاتی استفاده می شود.
وی افزود: ضمن اینکه هزینه آن نیز کمتر از خرید ناوگان نیست. با این حال ما با برخی شرکت های داخلی در حال پیگیری این موضوع هستیم.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر استفاده از درهای محافظ در ایستگاههای تقاطعی و شلوغ نیز گفت: ما روی این موضوع کار می کنیم و مطالعاتمان را ترک نکرده ایم. به هر حال همانطور که اشاره کردم هزینه این موضوع بالاست اما اگر شرکت های ایرانی حاضر شوند با پذیرش بخشی از تبلیغات و کاهش هزینه ها همکاری کنند ما نیز استقبال می کنیم.