کدام فرانسوی بهترند؟
مصاف رنو مگان و پژو ۳۰۸
عصر خودرو: خودروسازان بزرگ فرانسوی در روزهای اخیر، دو مدل ارتقاء یافته و فیسلیفت شده از رنو مگان RS و پژو ۳۰۸ را معرفی کردند. اقدامی که به نحوی رقابت دو رقیب دیرینه فرانسه در این عرصه محسوب میشود.
عصر خودرو: خودروسازان بزرگ فرانسوی در روزهای اخیر، دو مدل ارتقاء یافته و فیسلیفت شده از رنو مگان RS و پژو ۳۰۸ را معرفی کردند. اقدامی که به نحوی رقابت دو رقیب دیرینه فرانسه در این عرصه محسوب میشود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از عصر ایران ، پژوئیها، 308 را به شکلی محتاطانه تغییر دادند. آنقدر ملایم که شاید برای توجه به تغییراتشان باید توضیحاتی را ارائه میکردند. چشمهای گربهای 308، تقریبا همانی است که از نسخه قبل شاهدش بودیم. به همان شکل روزتاب است. چراغهای عقب پژو نیز به همان شکل کشیده و معمولی نشان میدهند و تغییر چندانی ندارند.
اما مگان که شاید یکی از بهترین فرانسویهای موجود در بازار باشد، در مدل 2017 چراغهایی درشتتر دارد، چراغهایی که شاید بتوان گفت در جلو و عقب از آلفا رومئو الهام گرفته شدهاند. اما در تصاویر منتشر شده از نسخه مگان که برای 2018 آماده میشود، باز هم تغییراتی در این خودرو رخ داده چراغها کشیدهتر و باریک شدهاند.
در پژو 308 جدید جلو پنجره، کمی تغییر کرده است. مستطیلهای کوچکی روی جلو پنجره ایجاد شده است. تا اینجا نیز تغییر پژو پراهمیت نیست. اما سپر به پروژکتورهای متفاوتی مجهز شده است که شاید در ایجاد تغییر ظاهر موثر باشد. در نمای عقب نیز شاهد چراغ های LED خطی هستیم.
در تصاویر نه چندان واضح منتشر شده از رنو مگان RS 2018 بیشتر از هر چیز پشت خودرو را خواهیم دید. ورودیهای هوا نیز روی سپر عقب به وضوح دیده میشوند. در مجموع زبان طراحی آینده رنو در این خودرو مشهود است.
فناوری از جمله مواردی است که در این خودرو بیش از نسلهای قبل به چشم میخورد. در فیسلیسفت 308، سامانههای امنیتی و کمکی پیشرفت کردهاند. خودرو به فناوری ویژهای مجهز است که به کاربر را در پیدا کردن جای پارک کمک میکند. از طرفی خودرو به سامانه ترمز ایمنی فعال، نگهدارنده بین خطوط و سامانه کنترل گروز فعال مجهز است. سامانه جنجالی "آی- کاکپیت" پژو نیز در مقیاسی مختصر و کوچک نیز در این خودرو دیده میشود. مجموعهای پژو را به اتو اندروید یا کارپلی گوگل وصل خواهد کرد.
قطعا رنو نیز در تجهیز مگان به خودروهای مختلف کم نخواهد آورد و خودروی خود را به طیف عظیمی از گزینهها مجهز خواهد کرد. سامانه مانیتورینگ فشار باد تایرها ، دوربین به همراه حسگرهای پارک عقب ، سامانه کروز کنترل و سامانه کمک راننده پارک خودکار به همراه حسگرهای سراسری ( به صورت اختیاری) از جمله گزینههای قابل ذکر در مگان هستند
اما در مبحث فنی می توان در پژو دو مدل دیزلی و یک نسخه دیزلی را یافت. در مدل جدید نسخههای دیزلی پژو با یک گیربکس 8 سرعته ارائه شده که واکنش بهتری را نسبت به نسخههای 6 سرعته نشان میدهد. البته در نوعی از دیزلیهای پژو نیز نیز همان سامانههای انتقال قدرت 6 سرعته ارائه خواهد شد. موتورهای دیزلی پژو حدود 130 اسببخار قدرت دارند.
در نسخههای جدید مگان نیز روند متفاوتی را شاهد هستیم. احتمال دارد این خودروها از پیشرانههای 1.8 یا دو لیتری جدید با خروجی احتمالی حدود 300 اسببخار بهره مند شوند. گیربکس های 7 سرعته دستی یا دو کلاچه نیز از گزینههای احتمالی این خودرو هستند. اما نسخه های معمولیتر مگان به نوع موتور بنزینی 1.6 لیتری با توان 115 اسب بخار، گشتاور 156 نیوتن متر و جعبه دنده دستی 5 سرعته یا موتورهای 1.2 لیتری توربوشارژ با توان 130 اسب بخار، گشتاور 205 نیوتنمتر با جعبه دنده دو کلاچه 7 سرعته یا 6 دنده دستی تولید میشوند.
پژو فروش این مدل را به پروسه پس از تولید موکول کرده و رنو از فروش مگانها در اواخر سال 2017 سخن میگوید.