پژو و توتال حضور خود را در ایران محکمتر میکنند
عصر خودرو- صنعت خودروسازی و نفت دو صنعت بزرگی هستند که بعد از اعلام نتایج انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری،مورد اقبال شرکت های خارجی قرار گرفته اند.
عصر خودرو- صنعت خودروسازی و نفت دو صنعت بزرگی هستند که بعد از اعلام نتایج انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری،مورد اقبال شرکت های خارجی قرار گرفته اند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین، قبل از آنکه سرمایه گذاران علاقه مند اروپایی دور بعد سفرهای خود را برای مذاکره و قرارداد با ایران،به سمت تهران آغاز کنند،فرانسوی ها پیش قدم شده اند.دربین سرمایه گذاران فرانسوی هم بیش از همه خودروسازان این کشور مشتاق هستند که با ایرانی ها قراردادهای محکمتری ببندند.هرچند که بعد از توافق برجام چند قرارداد خودرویی بین ایران خودرو و پژو و سایپا با رنو فرانسه بسته شده،اما به نظر می رسد فرانسوی ها به این قراردادها چندان راضی نیستند و در پی همکاری بیشتر با خودروسازان ایرانی هستند.شاید به همین دلیل هم ژان فلیپ ایمپارتو مدیرعامل پژو چند روز پیش از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در سکوت خبری به ایران آمد تا درباره آخرین وضعیت شرکت ایکاپ (شرکت مشترک ایران خودرو و پژو) مذاکره کند.
درباره جزییات این مذاکره خبر دقیق در دست نیست،با این حال منابع رسمی ایران خودرو گفته اند که این مذاکره درباره خطوط تولید و چگونگی عرضه خودروهای جدید پژو در ایران، نحوه ارائه خدمات پس از فروش به این خودروها و همچنین تبلیغات مربوطه بوده است،البته مدیرعامل پژو از نمایندگی منتخب ایکاپ هم بازدید کرده که نشان می دهد،پژویی ها می خواهند باز هم جای حضور پرقدرت تری در بازار ایران به نسبت سایر رقبای خود داشته باشند.
یک ماه قبل بود که تولید انبوه پژو 2008 با حضور حسن روحانی ریس جمهوری آغاز شد.به زودی هم قرار است، پیش فروش این خودرو در ایران آغاز شود.ایران خودرو و پژو که پس از توافق هستهای و برجام، قرارداد جدیدی را با یکدیگر امضا کردند، قصد دارند در فاز همکاری تازه خود، پنج محصول را روانه بازار ایران کنند. این در شرایطی است که به نظر میرسد پژوییها بر خلاف همکاری قبلی، این بار قصد دارند نظارت بیشتری روی تولید و عرضه محصولات خود در ایران داشته باشند.
مقامات این خودروساز فرانسوی گفته اند که دیگر نمیخواهد برخی تجربههای ناخوشایند در مشارکت قبلی اش با ایران خودرو را تکرار کند و از همین رو این بار حساسیت بیشتری را روی مسائلی مانند کیفیت خودروها و خدمات پس از فروش لحاظ کرده و خواهد کرد تا حضوری متفاوت را در ایران داشته باشند.
نقطه اشتراک ایران وفرانسه
ایران و فرانسه،به لحاظ تغییرسیاست ها بهار امسال را با یک نقطه مشترک به تابستان متصل می کنند؛هر دو کشور انتخابات ریاست جمهوری برگزار کردند.در ایران حسن روحانی از طیف میانه رو برای چهارسال دیگر سکان قوه مجریه را به دست خواهد گرفت و در فرانسه امانوئل ماکرون نامزد حزب سوسیالیست که اندیشه های لیبرال دمکرات دارد،به عنوان ریس جمهور برگزیده شد.ماکرون که پیش از ریاست جمهوری وزیر اقتصاد کابینه فرانسوا اولاند بود.
تحلیلگران بر این باورند، رییس جمهوری جوان فرانسه در روابط این کشور با ایران تجدید نظر چندانی نخواهد کرد و افزایش مراودات اقتصادی که پس از توافق برجام میان دو کشور به وجود آمد، ادامه خواهد یافت. همچنین کشور فرانسه دچار مشکلات گوناگون اقتصادی است و رابطه اقتصادی با بازارهای بکر مانند ایران میتواند کمک شایانی به رفع مشکلاتی مانند رشد اقتصادی کم و بیکاری بالا منجر شود. ماکرون در اروپا بیش از هر کس به راه و روش آنگلا مرکل نزدیک است که او هم پس از برجام ضمن مخالفت با اظهارات ترامپ مبنی بر پاره کردن این قرارداد، از عادی سازی روابط میان ایران و اروپا دفاع کرده است.
خودروسازان و نفتی ها در صف اول
درحالی که دو شرکت خودروساز فرانسوی جای پای خود را در ایران محکمتر می کنند،شرکت های نفتی هم به دنبال گسترش روابط اقتصادی با ایران هستند.بعد از توافقی که توتال سال گذشته برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی در بندرعباس انجام داده و منجر به امضای یک تفاهم نامه مطالعاتی شد،
حالا مذاکره برای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی جدی تر شده است.به طوری که روزگذشته هم پاتریک پویان مدیرعامل توتال از فرصت اجلاس اعضای اوپک در وین استفاده کرده و به دیدار بیژن زنگنه رفته است.این مذاکره نشان می دهد که فرانسوی ها به جز صنعت خودروسازی برای حضور در صنعت نفت ایران هم جدی هستند.