دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر
راهکار پیشگیری از بحران شدید ترافیک
عصر خودرو- دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهرگفت: با توجه به تقاضای سفر درتهران اگر ۱۰ خط ریلی سریعالسیر و قطار سبک شهری راه اندازی نشود، تهران با بحران شدیدتر ترافیک و آلودگی هوا مواجه می شود.
جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از مهر، محمدعلی کرونی با اشاره به وضعیت خطوط ریلی پایتخت گفت : وضع موجود شبکه حمل و نقل ریلی تهران شامل «1+7» خط است و مجموع طول موثر (ریل مسافری) مترو تهران که 221 کیلومتر بود، با احتساب بخش افتتاحشده خط جدید که جنوب تهران (ایستگاه مترو شاهد) را به فرودگاه امام خمینی(ره) متصل میکند، اکنون به 248 کیلومتر رسیده است. در این حال حال طول مجموعه شبکه مترو تهران با احتساب ریلهای مسافری و غیرمسافری در کل خطوط مذکور اعم از خطهای افتتاح و بهرهبرداریشده و نیز خط 6 و بخشی از خط 7 که هنوز بهرهبرداری نشده است، به حدود 300کیلومتر میرسد.
وی افزود: نقشه 1409 شبکه حملونقل ریلی تهران و حومه که بر اساس دو سند بالادست «طرح جامع شهر تهران» و «طرح جامع حملونقل و ترافیک شهر تهران» و نیز یک مصوبه شورای شهر که در یکصد و ششمین جلسه دوره سوم در خرداد سال 87 به تصویب رسیده است، تصویری متفاوت از خطوط طراحیشده مترو که باید در قالب شبکه مترو شهری تکمیل شود، ارائه میکند. این نقشه نشان میدهد مجموعه شهری تهران شامل پایتخت و شهرهای اقماری بزرگ اطراف تهران به 18 خط ریلی با طول موثر حداقل 430 کیلومتر نیاز دارد.
وی ادامه داد: در این نقشه هشت خط مترو داخل محدوده شهری تهران (مناطق 22 گانه پایتخت) طراحی شده که از آن با عنوان «مترو سنگین شهری» یاد شده است. طول موثر (طول ریل مسافری) این خطوط هشتگانه 251 کیلومتر پیشبینی شده است. افزون بر این، چهار خط سریعالسیر که تهران را به شهرهای اقماری متصل میکند نیز در این نقشه پیشبینی شده است. طول خطوط ریلی اکسپرس در نقشه 1409 شبکه حملونقل ریلی تهران بزرگ، 179 کیلومتر پیشبینی شده است.
به گفته کرونی، در این نقشه همچنین یک خط منوریل که مسیر و طول آن تعیین نشده، وجود دارد و پنج خط قطار سبک شهری (LRT) نیز طراحی شده است که مجموعا 60 کیلومتر طول دارد. اگر خطوط منوریل و LRT را نیز در زمره خطوط ریلی لازمالاجرا برای تهران در محاسبات در نظر بگیریم، مجموع طول موثر شبکه ریلی تهران در سال 1409 باید به مرز 500 کیلومتر برسد. به این معنا که مجموعه شهری تهران باید برای پاسخ به تقاضای سفر درونشهری تهران و پاسخ به تقاضای سفر درون مجموعه شهری تهران بزرگ (پایتخت و حومه) علاوه بر 1+7 خط فعلی، حداقل 10 خط ریلی اعم از سریعالسیر(اکسپرس)، قطار سبک شهری (LRT) و منوریل را نیز در دستور کار قرار دهد. در غیر این صورت نه تنها وضع ترافیک و آلودگی هوای پایتخت به مراتب بحرانیتر خواهد شد، بلکه حرکت در سطح مجموعه شهری تهران نیز با پیشروی ترافیک، قفل میشود. البته عقبماندگی مترو از برنامه توسعه که صرفا مربوط به طول خطوط و ایستگاهها نیست و کمبود ناوگان نیز قابل توجه است. شمار واگنهای مترو تهران کمتر از 1500 دستگاه است و این در حالی است که مترو به بیش از 3000 واگن برای سرویسدهی مناسب نیاز دارد.
دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اضافه کرد : جمعیت محدوده پایتخت در افق 1404 باید از حداکثر 5. 10 میلیون نفر فراتر نرود و به این ترتیب آمار سفرهای روزانه درونشهری پایتخت به حدود 20 میلیون سفر خواهد رسید. طبق این نقشه، سهم شبکه حملونقل ریلی در شهر تهران باید به 10 میلیون سفر روزانه برسد.
برچسب ها
ترافیک شهریکنترل ترافیکیحمل و نقل درون شهریمترو