برنامه بخش خصوصی برای مدیریت ۱۸ شرکت دولتی چیست؟

دیوار حمایت از خودروسازها در حال فروریختن

عصر خودرو- طی چند روز گذشته سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد سهام دولتی ۱۸ شرکت بزرگ در بورس واگذار خواهد شد. این خبر شاید خبری مثبت در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی باشد اما ابهامات مربوط به سرنوشت این شرکت ها بعد از واگذاری چیست؟

چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳:۰۰

دیوار حمایت از خودروسازها در حال فروریختن

 به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین در فهرست این 18 شرکت سه بانک تجارت، ملت، صادرات و شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، دو شرکت صنعتی ایران‌خودرو و سایپا، هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، کشت و صنعت و دام‌پروری پارس، سرمایه‌گذاری ملی ایران و دو شرکت بیمه البرز و بیمه اتکایی امین دیده می‌شوند.

همچنین سهام دولتی چند پالایشگاه مهم کشور مانند پالایشگاه نفت لاوان، شیراز، اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز هم واگذار خواهد شد.

به اعتقاد کارشناسان ارزش کل سهام این شرکت‌ها حدود 260 هزار میلیارد تومان است اما رئیس سازمان خصوصی‌سازی ارزش سهام قابل‌واگذاری متعلق به دولت برای عرضه در بورس 52 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

علی‌اشرف پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی پیش‌تر گفته است: از 18 شرکت قابل‌واگذاری هنوز 7 شرکت به دلایل مختلف برای واگذاری آماده نیستند. این دلایل ممکن است توقف نمادشان در بورس برای افزایش سرمایه باشد یا سهامشان در وثیقه باشد یا در نوبت استفاده از حق تقدم سهام باشند.

بخش خصوصی واقعی توانایی خرید این شرکت ها را دارد؟

یکی از موضوعاتی که در توجیه کند بودن روند واگذاری شرکت‌های دولتی مطرح می‌شود ناتوانی بخش خصوصی برای خرید و یا اداره شرکت‌های بزرگ دولتی است.

در این خصوص حسین سلاح ورزی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران معتقد است: بخش خصوصی توانمند و صاحب‌تجربه در کشور کم نیستند و ازنظر اعتبار و نقدینگی نیز قادر به خرید شرکت‌ها مدنظر واگذاری هستند که اگر قرار باشد این شرکت‌ها فقط به بخش خصوصی واگذار شوند، می‌توانند وارد عمل شوند.

سلاح ورزی پایبندی دولت برای پرهیز از واگذاری این شرکت‌ها به بخش غیرخصوصی را خط قرمز موفقیت این واگذاری‌ها دانست و افزود: در دوره‌های قبلی فروش بنگاه‌های دولتی، قرار بود شرکت‌ها صرفاً به بخش خصوصی واگذار شود و فلسفه سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی نیز بر همین اساس استوارشده بود اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد چراکه دولت باوجود تعهد زبانی، تعهد عملی برای خصوصی‌سازی واقعی نداشت.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: بخش خصوصی ساختار، تجربه و توان خرید سهام دولت در 18 شرکت بورسی را دارد اما مشروط به اینکه دولت به تعهدات خود عمل کند.

از سوی دیگر فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد نیز روز گذشته با بیان اینکه هدف از واگذاری‌ها تأمین مالی دولت نیست گفت: بایستی در روش‌های واگذاری تجدیدنظر کنیم تا کارآیی اقتصادی به دست بیاید.

وی افزود: در واگذاری 17 شرکت بورسی بخش خصوصی می‌تواند به‌صورت منفرد و کنسرسیوم ورود کند.

دژپسند در این خصوص گفت: به دنبال واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکت‌های بورسی هستیم و باید به این نکته تأکید کرد که هیچ سهم مدیریتی برای دولت باقی نمی‌ماند و سهم بخش غیردولتی در اداره کشور افزایش یابد.

چند نکته در واگذاری شرکت های سودده به بخش خصوصی

چند نکته مهم در این واگذاری باید موردتوجه قرار گیرد. این واگذاری از طریق بورس و فرابورس و تحت نظارت این سازمان انجام خواهد شد. این موضوع می‌تواند انتقادات پیشین از سازمان خصوصی‌سازی در خصوص واگذاری‌ها از طریق مزایده را برطرف کند.

نکته قابل‌تأمل دیگر این است که ارزش مجموع سهام دولت در 18 شرکت بورسی موجود در فهرست واگذاری، با قیمت روز تابلو حدود 52 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با احتساب قیمت‌گذاری 20 درصد بالاتر برای معاملات بلوکی، فروش آن‌ها بالغ‌بر 60 هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد که به نظر نمی‌رسد خریداران زیادی قادر به تأمین آن باشند.

بر این اساس، مطابق معمول، در واگذاری‌های جدید نیز حضور خصولتی‌هایی مانند صندوق‌های بازنشستگی و نهادهای غیردولتی محتمل خواهد بود اما دولت بر خروج همین صندوق‌ها و نهادها از بنگاه‌داری نیز تأکید دارد و نمی‌تواند برای فروش سهام خود روی نقدینگی سنگین آن‌ها حساب باز کند.

یکی دیگر از نکات مهم در این واگذاری 52 هزار میلیارد تومانی، واگذاری دو شرکت بزرگ خودروسازی سایپا و ایران‌خودرو است. چندی پیش رئیس سازمان خصوصی‌سازی در کافه خبر خبرآنلاین از احتمال بروز مشکلاتی برای این دو شرکت بعد از واگذاری خبر داد.

دیوار حمایت از خودروسازها در حال فروریختن

پوری حسینی  گفت: «آیا این حمایت دولت از ایران‌خودرو و سایپا به نفع ملت است که ما می‌آییم یک دیوار می‌کشیم به اسم گمرک با عوارض صد درصد و 180 درصد واردات خودرو؟ وقتی از ایران‌خودرو و سایپا حمایت بی خودی می‌کنید دودش می‌رود در چشم چه کسی؟ در چشم مردم دیگر! آیا وقتی کارخانه‌ای که با ده هزار نیرو می‌چرخد را ما 40 هزار نفر را بچپانیم آن تو، غیرازاین اتفاقی برایش می‌افتد؟ وقتی هرکسی مدیر می‌شود، هر سمت دار، ده نفر، بیست نفر، سی نفر را می‌برد در ایران‌خودرو، آقا این ده نفر سهم من، آن‌یکی می‌گوید این سی نفر سهم من و ...آنجا می‌شود جایی برای همین نیروهای سفارشی دیگر. خب حالا شما این سی هزار نفر را بیایید بکنید ده هزار نفر. می‌کنید؟ می‌توانید بکنید؟ نمی‌توانید. این سی هزار نفر همه سفارشی هستند. همه نه اما یک‌بخشی از آن‌ها سفارشی هستند. همه‌جا را به هم می‌ریزند. پس چه‌کار می‌کنید؟ می‌آیید یک دیوار سر راه ورود خودروی خارجی می‌کشید به اسم گمرک، نمی‌گذارید خودرو وارد شود. این ایران‌خودروی من زیر سایه این دیوار زندگی می‌کند. خودروی 6 میلیونی‌شان را می‌دهند 20 میلیون تومان. ولی دودش در چشم چه کسی می‌رود؟ مردم!»

سرنوشت مبهم پرسنل شرکت ها بعد از واگذاری

با توجه به اینکه سرنوشت شرکت‌هایی که در بورس واگذار خواهند شد بستگی کامل به نحوه مدیریت خریدار یا خریداران آن دارد، عامل بعد برای سقوط یا صعود این دو شرکت بزرگ صنعتی بعد از واگذاری را می‌توان قطع حمایت‌های دولتی از آن‌ها دانست.

اگرچه اقدام دولت در صرف‌نظر کردن از سهام خودروسازها را شاید بتوان گامی بزرگ در راستای ارتقاء این دو شرکت و بازگرداندن آن به مسیر واقعی تولید و صنعت دانست اما نمی‌توان از مشکلات پیش روی خریداران سهام این دو شرکت بزرگ و بدهکار نیز به‌راحتی گذشت. طی روزهای گذشته تنها یک مورد بدهی سایپا به شرکت‌های بیمه بالغ‌بر یک هزار میلیارد تومان اعلام شد. به این رقم زیان انباشته و ناتوانی در اجرای تعهدات و بدهی به قطعه سازان را هم باید افزود.

در این راستا احتمال کاهش نیروهای مازاد و یا توسعه فعالیت در این دو شرکت برای نگه‌داشتن نیروهای مازاد توسط بخش خصوصی می‌رود.

نظارت بر اهلیت خریدار وظیفه بورس است

جعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی اظهار کرد: 18 شرکت و بنگاه در این لیست قرار دارد که 16 شرکت جزو گروه دوم و دو شرکت در گروه یک قرار دارند.

وی افزود: تمام این شرکت‌ها از شرکت‌های بزرگ و سودده در بورس کشور بوده و نماد آن‌ها در بورس باز است.

سبحانی ادامه داد: در این فهرست شش پالایشگاه بزرگ کشور شامل لاوان، شیراز، اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز قرار دارد که دولت 20 درصد از سهام هر یک از این شرکت‌ها را در اختیار دارد.

وی ادامه داد: همچنین در این لیست سه بانک صادرات، تجارت و ملت هم دیده می‌شود که سهام دولت در بانک‌های تجارت و ملت 17 درصد و در بانک صادرات 18.3 درصد است.

به گفته مشاور سازمان خصوصی‌سازی البرز و اتکایی امین هم از شرکت‌های بیمه‌ای هستند که قرار است سهام دولتی آن‌ها واگذار شود. هم‌اکنون 17.34 درصد سهام بیمه البرز و 11.44 درصد بیمه اتکایی امین متعلق به دولت است.

سبحانی اضافه کرد: علاوه براین هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با 19 درصد سهام دولتی، ملی صنایع مس ایران با 12 درصد سهام و فولاد مبارکه اصفهان با 17.2 درصد سهام دولتی در لیست واگذاری سال جاری قرار دارد.

این مقام دولتی با اشاره به واگذاری کامل سهم دولت در خودروسازی‌ها گفت: 14 درصد سهام دولت در شرکت ایران‌خودرو و 17.31 درصد سهام دولت در سایپا واگذار خواهد شد.

سبحانی در پاسخ به این سؤال که انتقادات پیشین در واگذاری‌های شرکت‌هایی مانند کشت و صنعت مغان و هپکو در مورد این شرکت‌ها تکرار خواهد شد یا نه گفت: نحوه واگذاری این شرکت‌ها با شرکت‌های قبل تفاوت دارد. واگذاری شرکت‌های قبلی از طریق مزایده و با سازوکار دیگری بود اما این 18 شرکت از مسیر بورس و فرابورس و با نظارت این سازمان بر اهلیت خریدار واگذار خواهند شد.

سبحانی در ادامه با اشاره به سودآور بودن این شرکت‌ها در واکنش به این سؤال که آیا با تحریم پتروشیمی‌ها تغییری در روند سوددهی و یا فعالیت این شرکت‌ها در دوره مدیریت و مالکیت بخش خصوصی رخ خواهد داد یا نه گفت: تحریم‌ها هنوز اعمال نشده و در صورت اعمال نیز بعید می‌دانم مشکلی برای این شرکت‌ها پیش بیاید.

برچسب ها

سازمان خصوصی سازیخصوصی سازی خودروسازان
مطالب مرتبط بیشتر
تصدی گری دولت عامل زیان خودروسازان واگذاری سهام خودروسازان روی میز تصمیم گیری سران قوا جراحی خودرو در دولت پزشکیان وزیر صمت: آماده واگذاری مدیریت خودورسازان هستیم وزیر صمت: تمایل جدی دولت به واگذاری مدیریت در خودروسازها نمایندگان مجلس تاکید کردند: دولت پای خود را از خودروسازی بیرون بکشد سرپرست سازمان خصوصی‌سازی: طبق تاکیدات رئیس جمهور شهید و فرمایشات رهبری مدیریت مردم بر دو خودروسازی سرلوحه کار ما خواهد بود ردپای ذی‌نفعان در بیراهه خصوصی‌سازی وزیر صمت: خصوصی‌سازی از برنامه‌های جدی وزارت صمت است واگذاری سهام سرخابی‌ها راه خصوصی‌سازی ایران‌خودرو و سایپا را باز می‌کند؟ سرنوشت واگذاری خودروسازی‌ها چه شد؟ خودروسازی چینی‌ها در جاده مخصوص مشتریان چینی سهام خودرویی وزیر کار: برون سپاری فعالیتهای تولیدی به بخش خصوصی در سال جاری واگذاری بنگاه‌های اقتصادی دولتی به بخش مردمی، باعث شکوفایی تولید می شود مزایای واگذاری سهام‌های تودلی فرمان زمین مانده رهبری درباره خودروساز بزرگ مکاتبه سازمان بورس با خودروسازها برای واگذاری سهام تودلی ۱۷ ماه از دستور رییس جمهور گذشت؛ واگذاری خودروسازان چه شد؟ خودروهایی که بدون تصادف جان می‌گیرند دولت با واگذاری خودروسازان، قدرت خود را از دست می‌دهد مشتری خارجی خودروسازان واگذار نشدن سهام خودروسازان ۲۲ ماه پس از وعده رئیس جمهور خودروسازی زیانبار:کارخانه های خودرو فقط در ۶ماه ۳۴هزار‌میلیارد تومان زیان دیده اند! تصویب مجوزهای قانونی آماده سازی واگذاری سایپا در هیات عالی واگذاری های سازمان خصوصی سازی تردستی دولت در ناکارآمدسازی خودروسازان، مدیریت بدون سهامداری! آخرین وضعیت واگذاری سهام دولت در خودروسازها ۱۴ ماه از مهلت واگذاری خودروسازان گذشت؛ هیچ اقدامی نشد! سهام دولت در خودروسازان چند درصد است؟ سایپا به خاطر شریک چینی اش فروش بن رو را باز هم تمدید کرد؟ قالیباف: بخش دولتی با ۶ درصد سهام حق مدیریت خودروسازها را ندارد خصوصی‌سازی هراسی در صنعت خودرو آخرین وضعیت واگذاری سهام دولتی ایران خودرو و سایپا قصه «بن‌رو»، غصه «رنو» سایپا دوباره بن رو را برای فروش گذاشت فرجام خرید سهام خودروساز وضع صنعت خودروسازی ناشی از سیاستگذاری‌های اشتباه در واگذاری خصوصی سازی صنعت خودرو از تریبون تا فراموشی دنده عقب در واگذاری خودروسازان خصوصی سازی خودروسازان‏‌, گامی به سوی رشد تولید همکاری وزارت صمت و اقتصاد برای واگذاری خودروساز‌ها تشکیل کمیته‌ای برای واگذاری سهام خودروسازان ماجرای خصوصی سازی خودروسازان استقبال قطعه سازان از اجرای فرمان رییس‌جمهوری در مورد خصوصی‌سازی صنعت خودرو مختصات خریدار خودروسازان تعیین شد بانک تجارت هم بلوک سهام خود را می‌فروشد، اما پس از ارزش‌گذاری بانک صادرات هم بلوک ایران خودرویی خود را به بخش خصوصی واگذار کرد پایان شراکت دولت و خودرویی‌ها ۱۱ ماه از مهلتِ واگذاری خودروسازان گذشت عبور از خودرو با وعده کاهش تصدی‌گری دو گره واگذاری‌ سهام دولت در خودروسازی مالکیت شرکت‌های خودروسازی چگونه دولتی ماند؟ سایپا: نرخ ارز نوسان کرد فعلا بن رو را نمی فروشیم خودروسازان باید تا آخر سال از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شوند آغاز ماراتن آخرین خواستگاری دختر جوان سایپا بخش خصوصی، خودروساز زیان‌ده نمی‌خرد! شروط ۷گانه خرید سهام خودرو ارزش گذاری پارس خودرو در حال انجام است بلوک ۳.۳۶ درصدی ایران خودرو در بورس واگذار می‌شود واگذاری شفاف‌تر دو خودروساز، با حل مساله سهامداری چرخشی! کاهش زیان خودروسازان با واگذاری به بخش خصوصی سومین وعده خودرویی رییس‌جمهوری در آستانه تحقق حق رای مشروط مجامع سهام تودلی ایران خودرو و سایپا مجوز فروش و واگذاری شرکت پارس خودرو صادر شد صورت‌جلسه الزامات واگذاری خودروسازان تدوین شد ارزیابی دارایی خودروسازان با صدور ۱۷۰۰ ابلاغ کارشناسی خصوصی سازی خودروسازان همچنان در هاله‌ای از ابهام فروش پارس خودرو استارت خورد بانک صادرات یک بلوک از سهام ایران خودرو را در بورس عرضه می‌کند حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو تا پایان سال زیان انباشته ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی دو خودروساز بزرگ کشور بزرگترین خصوصی‌سازی تاریخ کشور هفته بعد نهایی می‌شود/ واگذاری سهام دولت در خودروسازها پیشنهاد واگذاری خودروسازی‌ها به نیروهای مسلح رد شد فاز استراحت دولت در تصدی‌گری خودرو واگذاری سهام خودروسازان در اولویت سازمان خصوصی سازی فرآیند اجرایی خصوصی‌سازی خودروسازان آغاز شد سهام دولت در دو خودروساز با مصوبه شورای عالی اصل ۴۴ رفع وثیقه شده است عقبگرد خودرویی در خصوصی‌سازی فرجام شراکت خودروسازان در دوران پسادولتی خودروسازی‌ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شوند تدوین سند مشترک ۲ وزارتخانه برای واگذاری خودروسازها تغییر ترکیب سهامداران خودروسازی‌ها باید به ارتقای کیفیت و اصلاح قیمت منجر شود خصوصی سازی صنعت خودرو در مسیر عقلانیت مقدمات واگذاری سهام درون‌شرکتی ایران خودرو انجام شده است خصوصی سازی پیش نیاز ارتقای بهره وری و بهبود کارایی خودروسازان قیمت گذاری دستوری و واگذاری سهام خودروسازان، ۲ چالش بازار سرمایه رئیس خصوصی سازی: کدام عاقلی خودروسازی که روزانه زیان می‌دهد را می‌خرد؟ نسخه «خصوصی» خروج از بحران خودروسازی پلن «بی» اداره خصوصی خودروسازان وزیر صمت در پاسخ به خبرنگار «عصرخودرو»: مزایده زیرمجموعه خودروسازان طی هفته های آینده آغاز خواهد شد+ویدیو سهم دولت در بلوک خودرویی ها حتما باید واگذار شود کشف قیمت خودرو در بورس کالا، مناسب‌ترین راه برای خصوصی‌سازی آخرین وضعیت واگذاری سایپا و ایران خودرو قیمت بلوک سایپا پایه هر سهام ۳۴۴۲ ریال (بدون احتساب ارزش مدیریتی) برآورد گردید واگذاری سهام دولتی ایران خودرو و سایپا شاید به تعویق بیفتد مدیرعامل سایپا: پاکات متقاضیان سهام سایپا را هفته آینده بازگشایی می کنیم اهلیت مدیران صنعت خودرو تا به امروز را چه کسانی تایید کرده بودند؟! لزوم توجه به اهلیت خریداران بلوک‌های دولتی خودروسازان ایران خودرو بدون نهایی شدن قیمت گذاری، سهام تودلی و شرکت های شهرستانی خود را به فروش گذاشت واگذاری سهام شرکت‌های خودرویی در نیمه دوم سال خواستگار واقعی عروس جاده مخصوص کیست؟ ناهماهنگی در وزارت صمت باعث تعلل در عرضه سهام دولت در ایران خودرو و سایپا شده است چرا هنوز سهام دولت در ایران خودرو و سایپا عرضه نشده است؟ لزوم واگذاری سهام دولتی ایران‌خودرو و سایپا به بخش خصوصی توجه به اهلیت خریداران سهام خودروسازان مولفه مهم در واگذاری شائبه لغو واگذاری سهام خودروسازان تکذیب شد چالش صنعت خودرو با خصوصی سازی رفع می‌شود تمدید حضور دولت در خودروسازی؟ فراخوان عمومی برای خرید سهام شرکت‌های متعلق به ایران‌خودرو فراخوان ایران‌خودرو برای فروش سهام دولتی و درون‌گروهی ارزش‌گذاری سهام ایران خودرو و سایپا انجام شد ارزشگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا، تا یکی دو هفته دیگر خودرو پس‌ از خصوصی‌سازی دولت برای واگذاری سهام‌ چرخه‌ای، منشا زیان خودروسازان را شفاف کند واگذاری سهام خودروسازی در خوان آخر راهکار برون رفت از بُن‌بست خصوصی‌سازی در جاده مخصوص چه کسی سهام خودروسازان را می‌خرد؟ فرمان خصوصی سازی صنعت خودرو را کندند، بورس چرا ساکت است؟ خریداران احتمالی سهام خودروسازان رییس سازمان خصوصی سازی: سهام دولت در دو شرکت خودروسازی طلایی و ارزنده است صدور دستور خصوصی‌سازی ایران خودرو و سایپا ۴ مشتری عمده برای بلوک سهام مدیریتی ایران‌خودرو و سایپا وزیر صمت تشریح کرد: آخرین وضعیت عرضه بلوکی ایران خودرو و سایپا تاخیر در اعلام ارزش گذاری ایران خودرو و سایپا بازار بورس تهران را به هم ریخته است جزئیات واگذاری سهام بلوکی دو خودروساز بزرگ قیمت نهایی عرضه بلوکی ایران خودرو و سایپا بسیار بالاتر از قیمت تابلو سایپا یک قدم به بورسی شدن نزدیک شد ۹۰ درصد کار ارزشگذاری سهام خودروسازان و تودلی ها به پایان رسید واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی؛ پایان سکانس استفاده از رانت دولتی سه شرط واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی سه معمای واگذاری سهام خودروسازان گام های سرنوشت ساز خصوصی سازی صنعت خودرو کدامند؟ اولین کنسرسیوم بزرگ بخش خصوصی در حضور معاون اول رییس جمهور اعلام موجودیت کرد ارزش گذاری سهام تودلی ایران خودرو و سایپا آغاز شد الزام خصوصی سازی واقعی، راه نجات صنعت خودرو کشور عمده سهام در اختیار زیرمجموعه‌هاست شارژ خارجی خودروسازی با واگذاری سهام ۵ درصد سهام ایران‌خودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا در وثیقه است دولت با سهم ۱۵ درصدی، در ترکیب خودروسازی‌ها نفوذ دارد سهام خودروسازان در وثیقه است سهام دولت در خودروسازی‌ها قابل واگذاری نیست دوران حمایت از خودروهای بی‌کیفیت به سرآمد برنامه فاطمی امین برای اصلاح ساختاری صنایع خودرو سازی واگذاری بلوکی بخشی از سهام ایران خودرو و سایپا‌ اولویت صنعت خودرو، سامان‌دهی وضعیت مالی و ساختار سهام‌داری است شوی جدید خصوصی‌سازی خودرو؟ توافق بر سر خروج دولت از خودروسازی دولت نباید نگران خصوصی‌سازی خودروسازان بزرگ باشد خصوصی‌سازی دولتی در خودروسازی خودروسازان در پیچ واگذاری نیم نگاه دولت به کسب درآمد از خودروسازی واگذاری سهام خودروسازان از مسیر دولت خصوصی‌سازی «خودرو» لغو شد خصوصی‌سازی خودروسازی، بازی جدید انحصارگرایان واگذاری خودروسازان، شاید وقتی دیگر ایران خودرو واگذار می‌شود الزامات پیش از واگذاری خودروسازی‌ها سهام خودروسازان باید هرچه سریعتر واگذار شود خصوصی‌سازی قانونی است که کسی نمی‌تواند مانع آن شود بالندگی و خصوصی سازی، راه نجات صنعت خودرو است خودروسازی‌ها ابتدا کوچک‌سازی و سپس واگذار می‌شوند پوری حسینی و یکه‌زارع همچنان در بازداشت اداره خودروسازی با مدیریت دولتی اشتباه استراتژیکی است خودروسازها برای پرداخت بدهی به قطعه سازان اموال مازادشان بفروشند وقتی معاون وزیر صنعت مدیرعامل ایران‌خودرو می‌شود خصوصی‌سازی معنا ندارد ضرورت حرکت در مسیر انقلاب صنعتی چهارم پس از خصوصی سازی خصوصی‌سازی با مداخله دولت امکان‌پذیر نیست اجبار به داخلی سازی همزمان با خصوصی سازی یکه تازی دولت در خودروسازی کارشکنی در واگذاری سهام خودروسازان؟ سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری سهام خودرویی دولت کارشکنی می‌کند اهرم‌های قدرت مانع از واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو می‌شوند ورود قوه‌قضائیه به واگذاری سهام خودروسازان نشست بررسی وضعیت خودرو چهار گامی که ایران‌خودرو و سایپا باید قبل از خصوصی‌سازی بردارند دولت در امر واگذاری سهام خودروسازان بیشتر فکر کند خودروسازان را نمی‌خریم خصوصی‌سازی خودروسازان سخت است بررسی واگذاری سهام دو شرکت خودروساز در کمیسیون اقتصادی دولت شرط اصلی واگذاری سهام دولتی خودروسازان چالش‌های واگذاری سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا تکلیف بخش خصوصی با سیاست‌های دستوری خصوصی‌سازی ۳ مرحله‌ای خودروسازان خریدار سهام "ایران خودرو" و "سایپا" چه ویژگی هایی باید داشته باشد سایپا و ایران‌خودرو تا سال آینده خصوصی می‌شوند قیمت پایه و شرایط واگذاری ایران خودرو و سایپا تصویب شد آینده خصوصی‌سازی صنعت خودرو در ابهام دولت باید تصدی گری خود را از صنعت خودرو بردارد خصوصی‌سازی صنعت خودرو تأثیر زیادی بر کیفیت خودروها دارد سهام "ایران خودرو" و "سایپا" قابل واگذاری نیست مصوبه واگذاری خودرویی‌ها فعلا قابل اجرا نیست سبقت خودرو از بخش دولتی یک گام رو به جلو در واگذاری سهام خودروسازان موافقت سران سه قوه با واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا واگذاری دو خودروساز در دستور کار قرار گرفت واگذاری خودروسازان داخلی در دستورکار قرار گرفت ایران خودرو و سایپا به سمت ورشکستگی می‌روند دولت انحصار زدایی در صنعت خودروسازی را ساماندهی کند پیش شرط واگذاری سهام دولت در خودروسازی‌ها چیست؟ آقای وزیر، به وعده کاهش قیمت خودرو عمل کنید؛ خصوصی سازی ایران خودرو و سایپا پیشکش! جزئیات واگذاری بقیه سهام دولت در سایپا و ایران خودرو سهام «ایران خودرو» و «سایپا» بلوکی، یکجا و نقدی واگذار می‌شود اعلام جزییات عرضه سهام ایران خودرو و سایپا افزایش سهم بخش خصوصی از واگذاریها دولت صنعت خودرو سازی را خصوصی سازی واقعی نکرده است شرکت "ماشین‌سازی تبریز" ‌فروخته شد ‌ صنعت خودروسازی کشور باید به سمت خصوصی سازی حرکت کند دستور صریح برای واگذاری سهام دولتی ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی واگذار می‌شوند دستور رئیس‌جمهور برای واگذاری سهام خودروسازان روحانی ۲ سال قبل دستور خصوصی سازی واقعی خودروسازان را صادر کرد حمایت کمیسیون صنایع مجلس از خصوصی سازی واقعی در صنعت خودرو واگذاری ماشین‌سازی تبریز قطعی است سومین مزایده جایگاه های سوخت در سال جاری برگزار می شود
برگشت به بالا