عضو کمیسیون صنایع مجلس :
سهام خودروسازان باید هرچه سریعتر واگذار شود
عصر خودرو- عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه باید ارادهای جدی منجر به تغییر رویه از بالا به پایین صنعت خودروسازی کشورمان شود، گفت: میتوانیم با سرمایههای بخش خصوصی روسیه، ترکیه، چین و ایرانیان خارج از کشور صنعت خودروسازی ایرانیان را متحول کرد.
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس ، محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بازار هم اکنون نیازمند تعداد زیادی خودرو نیست چرا که هم اکنون تعداد خودروها در خیابانها آنقدر است که منجر به قفل شدن آنجا میشود.
وی افزود: متأسفانه در طول 40 سال اخیر تعداد زیادی خودروی فرسوده از چرخه خارج نکردهایم در حالی که برخی کشورها فقط اجازه تردد به خودروهای نو تا 5 سال را میدهند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: تا 2 یا 3 سال قبل قیمت فروش خودرو در ایران خودرو بیش از بازار بود و مردم عملاً استقبالی از ثبتنام خودرو نمیکردند.
منصوری خاطرنشان کرد: ورود پولهای سرگردان و نقدینگی بالا به بازار خودرو و هجوم دلالان منجر به بهمریختگی بازار خودرو و احتکار آن شده است.
وی تصریح کرد: بدهی سرسامآور خودروسازان کار را به جایی رسانده است که وضعیت فعلی را شاهد هستیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: در شرایط موجود اگر پول به خودروسازان ترزیق نشود و شریکی برای تولید وجود نداشته باشد و یا تکلیف سهامهایی که ایران خودرو و سایپا در جاهای دیگر دارند، مشخص نشود منجر به ادامه وضعیت فعلی و بهمریخته بازار خودرو خواهیم بود.
منصوری گفت: باید مازاد خودرو و خودروهایی که در کف پارکینگ خودروسازان وجود دارد هر چه سریعتر به فروش برسد.
وی تصریح کرد: خودرو باید از سوی خودروسازان به روز فروخته شود و در بین خودروسازان مطرح دنیا وقتی مواد تولیدی وارد کارخانه میشود حتی یک روز هم باقی نمیماند و بلافاصله خودرو تولید شده و به بازار عرضه میشود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: وقتی انبار قطعات خودرو ایجاد کرده و خودرو احتکار کنیم وضعیت فعلی بازار را شاهد خواهیم بود.
منصوری گفت: باید اراده و حمایت جدی برای تعیین تکلیف خودرو در کشور ایجاد شده و هر چه سریعتر سهام خودروسازان در جاهای دیگر فروخته شود همچنین باید نقدینگی به خودروسازان تزریق شده و به قطعهسازان کمک شود.
وی گفت: باید کاری کنیم بخش خصوصی به خودروسازی آمده و متعهد شده و ضمن حمایت از آن از او بخواهیم وضعیت را در شرایطی به سامان کند که اجازه افزودن نیروی جدید را به او ندهیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: مدیرعامل قبلی ایران خودرو وقتی بر مسند کار قرار گرفت اعلام کرد 8 هزار نیروی مازاد دارد این در حالی است که وقتی وی صندلی خود را واگذار کرد 10 هزار نیرو به دستور وی وارد ایران خودرو شدند.
منصوری تصریح کرد: نباید اقوام، فامیل و یا مسئولان با سفارش و نامه برای کار به خودروسازان معرفی شوند و سعی کنیم نیروی فعلی را حفظ کرده و آنها را به سمت بازنشستگی هدایت کنیم.
وی گفت: باید هر چه سریعتر در خودروسازان مصوب شود که حتی یک نفر هم نیروی جدید به آنها اضافه نشود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس بیان داشت: تولید خودروی مشترک بین ایران خودرو و آذربایجان و سایپا در کشورهای آفریقایی تماماً زیانده خواهند بود.
منصوری گفت: باید در ابتدا بازار تولید داخلی احیا شده و سپس به فکر خارج از کشور باشیم.
وی افزود: باید یک سرمایهگذار متعهد از خارج از کشور که میتواند از روسیه، ترکیه، چین و یا ایرانیان خارج از کشور باشند به صنعت خودروسازی ورود کرده و خودروسازیها را از حالت خصولتی به خصوصی تغییر رویه دهد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: باید با نگاهی جدید که بتوانند از بالا به پایین رویههای صنعت خودرو را تغییر دهد به وجود آید و نباید به سمتی برویم که دولت و نظام تاوان حجم زیاد نیروهای مازاد در صنعت خودروسازی را بدهد.
منصوری تصریح کرد: چون بازار خودرو در ایران انحصاری است و درآمد پرمنفعتی دارد عملکرد مثبتی هم نخواهد داشت.
برچسب ها
خصوصیسازی خودروخصوصی سازی خودروسازان