رنو ۵، کوچک دوست داشتنی
عصر خودرو: در ایران خیلی ها با آن خاطره دارند. سفر به شمال و رفتن به پارک جنگلی در روز سیزده بدر! مهمانی رفتن به خانه اقوام ، اولین تجربه یادگیری رانندگی یا خرید خودرو برای بهتر شدن دست فرمان.
عصر خودرو: در ایران خیلی ها با آن خاطره دارند. سفر به شمال و رفتن به پارک جنگلی در روز سیزده بدر! مهمانی رفتن به خانه اقوام ، اولین تجربه یادگیری رانندگی یا خرید خودرو برای بهتر شدن دست فرمان.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از جام جم ، خودروی طبقه متوسط جامعه و در عصر حکومت پیکان دولوکس ، جایگزینی برای افرادی از پیکان خوششان نمی آمد. سال ها بعد هم با ارزان شدن بهای آن ، برای جوانان و افرادی که می خواستند اولین ماشین شان را بخرند ، بهترین گزینه بود.فسقلی بود و چابک! دغدغه جای پارکش را نداشتی. جای زاپاسش هم عجیب بود ، داخل محفظه موتور!
عصر بود و پایان یک روز کاری دیگر. اما Michel Boué طراح مشهور شرکت خودروسازی رنو تصمیم داشت که آخرین مرحله از طراحی خودرویی که روزهای متمادی پس از پایان ساعت اداری انجام می داد را تمام کند.
هنگامی که به صورت اتفاقی مدیران شرکت رنو با طرح Boué مواجه شدند بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند و بدین ترتیب پروژه رنو 5 رسما کلید خورد و در نهایت تولید این خودرو در ژانویه 1972 شروع شد ، اما افسوس که چند ماه قبل Boué که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد ، از دنیا رفت و نتوانست شاهد تولید این خودرو باشد.
در ایران شرکت سیتروئن ایران که توسط آنتوان آیسه ایرانی لبنانی تبار تاسیس شده بود و خودروی سیتروئن (ژیان) را تولید می کرد در میانه دهه 50 تصمیم گرفت تا خودرویی را جایگزین ژیان بکند و به همین منظور رنو 5 انتخاب شد و با توجه به تولید خودروی جدید در اردیبهشت سال 1354 ، کلمه سیتروئن از نام این شرکت حذف و به شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل (نام سایپا برگرفته از مخفف در زبان فرانسوی است) تغییر نام داد و تولید رنو 5 با حجم پیشرانه 950 سیسی آغاز گردید.
در بحبوحه روزهای دفاع مقدس در سال 1364 بود که سایپا تصمیم گرفت تا یک پیشرانه 1100 سیسی را جایگزین پیشرانه قدیمی کند ، همچنین اقدام به تعویض داشبورد و معدود تغییرات ظاهری در این خودرو کرد.
تولید رنو 5 در سایپا ادامه داشت تا سال 1376 که پارس خودرو اقدام به خرید خط تولید آن کرد تا پروژه ناموفق سپند را کلید بزند.