به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، شهرام رضایی درباره جزئیات طرح RFID اظهار کرد: در حال حاضر تکنولوژی طرح عدم سوخترسانی به خودروهایی که در مراکز غیر مجاز تبدیل شدهاند، در حال بررسی است و راهی که برای آن در نظر گرفتیم، استفاده از تکنولوژی RFID است.
وی افزود: بر این اساس، تگ RFID روی کپسول به نحوی نصب شود که حتی با جدا شدن کپسول، امکان از بین رفتن آن وجود داشته باشد؛ چک شود به این معنا که زمانی که فرد ماشین را برای تبدیل میبرد و یا قرار است چک شود تگ RFID نصب شده که مشخصات آن با مشخصات ماشین کاملا یکسان است و اگر این تگ برداشته شود، به طور کامل از بین خواهد رفت.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان این که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است، در 2200 جایگاه تجهیزات این طرح نصب شود اظهار کرد: زمانی که این تجهیز در جایگاهها وجود داشته باشد، میتوانیم متوجه شویم این کپسول قابل اطمینان که قبلا در سیمفا (سامانه هوشمند یکپارچه معاینه فنی ایران) چک شده است، علاه بر این اطلاعات خودرو نیز کاملا با آنچه روی کپسول درج شده، برابری میکند که تنها در این شرایط به آن خودرو سوخت خواهیم داد. در غیر این صورت از دادن سوخت به آن خودرو معذوریم.
رضایی تصریح کرد: خودروهایی که تاکنون تبدیل شدهاند نیز میتواند برای دریافت تگ مراجعه کنند، به همین دلیل در زمان کوتاه اقدامات محدودسازی را ایجاد نکردیم و اجازه دادهایم تا ابعاد طرح به طور کامل ارزیابی، مقدمات آن انجام و سپس وارد مرحله اجرا شود.
وی با تاکید به این مسئله که تاکنون فراخوانی برای مردم داده نشده چرا که جایگاهها هنوز به این سیستم تجهیز نشدهاند، تصریح کرد: اما اقدامات آن را انجام خواهیم داد و پیشبینی میکنیم حداقل تا 15 ماه آینده این طرح وارد فاز اجرایی شود.
سامانه شناسایی امواج رادیویی (Radio Frequency Identification – RFID) سامانه شناسایی بیسیمی است که قادر به تبادل دادهها به وسیله برقراری اطلاعات بین یک تگ که به یک کالا، کارت و... متصل شده و یک بازخوان (Reader) است. سامانههای RFID از سیگنالهای الکترونیکی و الکترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن دادهها بدون تماس بهره میبرند.