اختصاصی «عصرخودرو»
مکلارن F۱ در طراحی و ساخت کدام خودروها نقش بسزایی داشته است؟
عصر خودرو- از نظر بسیاری، برترین سوپراسپرت قرن بیستم مکلارن F۱ است. خودرویی که هنوز به طور رسمی سریعترین خودرو تنفس طبیعی جهان است و با وجود گذشت بیش از ۲۵ سال از عرضه آن، هنوز هم ظاهری مدرن و استثنائی دارد.
جمعه ۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، با آن که فلسفه و ظاهر این خودرو روی بسیاری از سوپراسپرتها تاثیر شگرفی داشته، اما برخی خودروها نیز با F1 ارتباطی مستقیم دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
Light Car Rocket
در سال 1991 و پیش از عرضه رسمی مدل F1، کمپانی کوچک Light Car در بریتانیا توسط گوردون موری و کریش کرفت تاسیس شد. این کمپانی تا سال 1998 و پیش از تعطیلی، تنها 55 نمونه از یک خودرو کوچک فوق سریع را عرضه کرد که Rocket نام داشت. گوردون موری به عنوان پدر پروژه مکلارن F1، همان فلسفه مکلارن را در مقیاسی بسیار کوچک در Rocket نیز پیاده کرد. قرار گرفتن یک پیشرانه سبک در میانه بدنهای فوق سبک که هندلینگی استثنائی داشت. قدرت 165 اسب بخاری این خودرو حتی برای وزن 385 کیلوگرمی آن قابل توجه بود!
اولتیما
لی نوبل (پدر کمپانی نوبل) و تد مارلو در سال 1983، کمپانی کوچک اولتیما را در بریتانیا تاسیس کردند. اولین مدل این خودرو با نام MK1، به صورت کیت عرضه شده، از یک موتور 2.6 لیتری رنو در وسط خودرو بهره میبرد. به تدریج مدلهای مختلفی از این خودرو عرضه شد و امکان سفارش اتوموبیل سر هم شده نیز مهیا شد. شاسی استثنائی و قیمت ارزان آن، سبب شد تا در ابتدای دهه نود که مهندسین مکلارن به دنبال ساخت پیش نمونههای مکلارن بودند، برای تست پیشرانه و گیربکس F1، دو دستگاه اولتیما بخرند و متعلقات فنی مکلارن را روی آنها نصب کنند. بعدها همکاری بیشتر مهندسین مکلارن و اولتیما، سبب بهبود محصولات آتی این کمپانی شد.
کاپارو T1
تیمی از مهندسان سابق پروژه مکلارن F1 به هدایت بن اسکات، در ابتدای قرن بیست و یکم شرکت مهندسی کاپارو را تاسیس کردند. اولین و تنها محصول این کمپانی با نام T1 در سال 2007 معرفی شد. این خودرو با الهام از تکنولوژی خودروهای فرمولاوان و ظاهری عجیب، تنها 470 کیلوگرم وزن داشت و به لطف پیشرانه 3.5 لیتری 8 سیلندر 575 اسب بخاری، عملکرد اعجاب آوری داشت. با این حال همین عملکرد فوق العاده برای بسیاری غیرقابل کنترل بود و T1 یکی از ترسناکترین خودروهای جهان نام گرفت.
TVR Griffith
نسل اول مدل گریفیت، هیچ ارتباطی با مکلارن نداشت. با این حال نسل دوم این خودرو که در سال 2017 معرفی شد، توسط تیمی به هدایت گوردون موری، پدر معنوی مکلارن F1 مهندسی شده است. برخلاف محصولات سابق TVR، این مدل از سیستم کنترل پایداری و ترمزهای ABS بهره میبرد، اما هنوز هم به اصولی همانند وزن بسیار کم، پیشرانه قدرتمند در جلوی خودرو و جعبه دنده دستی وفادار مانده است. نکته جالب توجه این که قرار است این خودرو از سال آینده با قیمت حدودی 90 هزار پوند عرضه شود.
مرسدس بنز CLK GTR
شاید برای همگان دشوار باشد، اما مرسدس بنز برای طراحی رقیب جدی مکلارن F1، از روی این خودرو کپی کاری و مهندسی معکوس کرده بود! در اواسط دهه نود میلادی، مهندسین مرسدس بنز و AMG به دنبال موفقیت در مسابقات FIA GT بودند و به همین دلیل تصمیم گرفتند به سراغ موفقترین خودرو در این عرصه بروند. یک دستگاه مکلارن F1 GTR که در تصادف آسیب دیده بود خریداری شد و پیشرانه خود AMG روی آن نصب شد و با تغییراتی، بدنه آن شبیه به محصول آتی مرسدس بنز درآمد. تستهای آیرودینامیکی و غیره روی این پیش نمونه انجام شد و شاسی CLK GTR هم از روی مکلارن کپی شد.
برچسب ها
مرسدس بنزمک لارنطراح خودرو