نگاهی به جدیدترین ویرایش E کلاس ایامجی
کلاس جیتی به همراه خانواده!
عصر خودرو- در سال گذشته شاهد آن بودیم که مرسدسبنز تمام وقت خود را برای رقابت ایامجی GT با پورشه جیتیاس، نیسان جیتیآر و جگوار افتایپ هدر داد.
عصر خودرو- در سال گذشته شاهد آن بودیم که مرسدسبنز تمام وقت خود را برای رقابت ایامجی GT با پورشه جیتیاس، نیسان جیتیآر و جگوار افتایپ هدر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، این در حالی بود که این جیتی برای خودش شخصیت مستقلی داشت. این وقت تلف کردن مرسدسبنز او را به کلی از رسالتی که داشت، دور کرد. کاراکتر بنز در سال 2016 کاراکتر یک خودروساز پرهیاهو برای رسیدن به رتبههای عالی مسابقات بود. اما مرسدسبنز یک برند با اصالت است که گاهی هم دستی بر آتش اسپورتها میکشد. این فلسفه در ابتدای سال جاری میلادی به کلی دستخوش تغییر شد. شرکت به مسیری که باید در آن قرار میگرفت، برگشت. جدیدترین ویرایش نسل جدید E کلاس با دستکاریهای مهندسی AMG ناگهان تبدیل به یکی از تاثیرگذارترین اسپورتهای خانوادگی دنیا شد. این همان چیزی است که بنز را از بقیه متمایز میکند. خودرویی که اصالت از سر و رویش میبارد و با استادی تمام توانسته بخش عظیمی از مشتریان جوان و پا به سن گذاشته را به سوی خود بکشد. این خودرو شاید یک کابوس وهمانگیز برای همکلاسانش نباشد ولی بهطور حتم یک خبر تلخ برای آنها تلقی میشود. آلمانها معجونی را روانه بازار کردهاند که هیچ نیازی را پاسخنداده، نمیگذارد. بهطور حتم باید منتظر پاسخ آئودی و بامو در این زمینه باشیم.
هنوز هم اول در نسل پنجم
مرسدس از اواسط سال 2015 میلادی بهصورت رسمی خداحافظی با E کلاسهای کد W212 را استارت زد. تا اینکه سرانجام بعد از 48 ماه تحقیق و توسعه و ساخت بیش از 1200 نمونه پروتوتایپ آزمایشی و پیمودن بیش از 12 میلیون کیلومتر آزمونهای سردسیری و گرمسیری، بهصورت رسمی از W213 که در حقیقت پنجمین نسل از E کلاسهای مرسدسبنز بود، پردهبرداری کرد. این خودرو در آخرین ماههای سال گذشته بهصورت نمادین در نمایشگاه دیترویت آمریکا رونمایی شد. گفته میشود کمپانی مرسدس برای این نسل چیزی بیش از یک میلیارد یورو سرمایهگذاری کرده بود. این خودرو حسن ختامی بود بر یکی از جنجالیترین نسلهای E کلاس. در حقیقت نمونه قبلی این خودرو به قدری در زمینه طراحی با فراز و نشیب رفتار کرد که حتی سر و صدای موافقان برند را نیز درآورد. اینطور به نظر میرسید که مرسدس هنوز درون سازمان خود به یک جمعبندی اساسی درباره طراحی آن نرسیده بود. ابتدا نمونه کشیده با چراغ جلوهای جدا از هم را ساخت سپس سراغ نمونه به هم چسبیده منحنیشکل رفت ولی باز هم از ساخت آن راضی نشد. مرسدس مایل بود تا نسل جدید چیزی باشد شبیه C کلاسهای جدید. آنها این نظر را سرانجام در پنجمین ویرایش از E کلاس اجرا کردند. حالا دیگر میشود اینطور عنوان کرد که تمام سواریهای شرکت شبیه هم شدهاند. از GLA گرفته تا S کلاس فوق لوکس. همین نرمتر کردن زوایای جانبی برای خودرو یک موهبت بود. آنها توانستند ضریب اصطکاک را از 25/ 0 واحد به 23/ 0 واحد کاهش دهند و در کلاس خود تبدیل به یک سمبل شوند. اما شاید در کنار تمام آپشنهای بیشمار این خودرو، بزرگترین مزیت آن سیستم هوشمند «درایو پایلوت» باشد. سیستمی که به واسطه آن خودرو تا سرعت 130 کیلومتر در ساعت با کنترل کامل رادارهای همهجانبه حرکت میکرد. البته معلوم است که شرکت با این سیستم دارد خود را برای عرضه خودروهای خودران آماده میکند. ترمزگیری خودکار در صورت توقف ناگهانی خودروی روبهرویی، هشدار نسبت به انحراف از مسیر مستقیم و کنترل صوتی تمام نقاط کور چیزهایی است که در دنیای مدرن به کمک یک راننده آماتور میآید. همچنین درباره این خودرو سیستم جلوگیری از تصادف نیز معروف است که به عابران پیاده و خودروهای جانبی در صورتی که حواسشان به حرکت این خودرو نباشد بهصورت خودکار هشدار صوتی میدهد. این یکی از اولین محصولاتی است که میشود آن را از طریق تلفنهای همراه کنترل کرد. مثلا خودرو را از پارک بیرون آورد یا اینکه بعد از پیاده شدن آن را به جای پارک هدایت کرد. اولینباری که مرسدسبنز از LEDهای سازگارپذیر با محیط اطراف استفاده کرد در سال 2014 و روی مدل لوکس CLS بود. حالا این خودرو نیز با کمال افتخار سری جدید این چراغهای هوشمند را به نمایش گذاشته است. این تنها مربوط به چرخش لامپ همزمان با چرخش فرمان نمیشود. میزان پرتاب نور، تنظیم ارتفاع و حتی میزان قابل تغییر لامپ چپ و راست ویژگیهایی است که در کمتر خودرویی دیده میشود.
به روایت عدد و رقم
ما هم قبول داریم که این قویترین ویرایش E کلاس ایامجی نیست. اما شما هم باید این را قبول کنید که E43 مدرنترین محصول مرسدسبنز است. چراکه پیشرانه آن برای اولینبار است که استفاده میشود. یعنی پیشتر سابقه نداشته که بنزیها از این بلوک روی مدل دیگری نیز بهره بگیرند. داریم درباره موتور 3 لیتری شش سیلندر V شکلی صحبت میکنیم که به لطف 2 توربوشارژر میتواند 396 اسببخار نیرو را در 6100 دور در دقیقه و 520 نیوتنمتر گشتاور را در 2500 دور در دقیقه فراهم کند. این سدان زیبا با سیلندرهای 88 میلیمتری خود به ضریب تراکم 7/ 10 بر یک دست پیدا کرده است که چندان هم بد به نظر نمیآید. شاید فرمت طراحی منحنی گونه و زوایای نرم این خودرو کمی ابعادش را از چیزی که هست کوچکتر کرده است. اما این در حالی است که طول، عرض ارتفاع این E43 به ترتیب 4943، 1852 و 1448 میلیمتر از آب درآمده است. فاصله بین دو محور آن نیز 2939 میلیمتر شده است. این اعداد به خوبی نشان میدهند که مرسدسبنز فوق هنوز یکی از بهترینها در کلاس سدانهای فولسایز تجملی است. با فراهم کردن فضای داخلی معادل 3 متر مکعب، تمام 5 نفر سرنشین آن محیطی بسیار باز و دلشگا را شاهد هستند. باز هم اینطور به نظر میآید که صندوق عقب انحنایی این خودرو آنقدر کوچک است که فضایی برای قرار دادن اسباب و اثاثیه موجود نیست. اما این خودرو با در اختیار قرار دادن فضایی معادل 540 لیتر حتی خود را نزدیک به کلاس شاسیبلندها کرده است. خیلی عجیب است که این خودرو با تمام بزرگی و آن همه آپشن چطور هنوز وزنش از 1750 کیلوگرم فراتر نرفته است؟ البته وزن نهایی آن با 650 کیلوگرم باری که میتواند حمل کند 2415 کیلوگرم محاسبه شده است. در نسخههای استاندارد E کلاس شاهد استفاده مرسدسبنز از تایرهای 315.30 میلیمتری 19 اینچی هستیم. اما در این خودرو به طرزی عجیب میتوانیم از لاستیکهای فوق عریض 345.5 میلیمتری 20 اینچی استفاده کنیم. یک پیشرانه بسیار تازهنفس در کنار جعبهدنده مدرن 9 سرعته اتوماتیک و یک سیستم انتقال قدرت چهار چرخ متحرک که مرسدسبنز نام آن را از قدیم 4Matic گذاشته، نوید یک عملکرد عالی را روی پیست میدهد. مرسدسبنز E43 AMG میتواند صفر تا صد را در 4/ 4 ثانیه بپیماید. شتاب صفر تا 150 آن 2/ 9، صفر تا 200 معادل 6/ 17 و در نهایت شتاب صفر تا 270 کیلومتر در ساعت آن 3/ 61 ثانیه ثبت شده است. در نظر داشته باشید که این رکوردها برای یک سدان خانوادگی است. این آلمانی 400 متر را در 7/ 12 ثانیه آن هم با سرعت 173 کیلومتر در ساعت میپیماید. پیمایش مسیر صاف یک کیلومتری برای آن فقط 3/ 23 ثانیه زمان میطلبد. جعبهدنده مدرن 9 سرعته تاثیر خود را در شتاب ثانویه میگذارد. مثلا شتابگیری از 60 تا 100 کیلومتر در ساعت با این خودرو فقط 4/ 2 ثانیه طول میکشد. از 80 تا 120 دقیقا 2/ 3 و از 100 تا 180 کیلومتر در ساعت معادل 4/ 9 ثانیه زمان نیاز دارد. مصرف میانگین E43 چیزی حدود 13 لیتر در هر 100 کیلومتر است. این یعنی با احتساب یک باک 66 لیتری با یک بار سوختگیری میتوان معادل 500 کیلومتر با آن پیمایش داشت.
نظر دیگران
AUTO EXPRESS
بنز استاد ترکیب تمام چیزهایی است که کمتر میشود آنها را یک جا دید. مثلا دور هم آوردن یک جعبهدنده 9 سرعته و هماهنگ کردن آن با سیستم انتقال قدرت 4WD کاری نیست که از عهده هر خودروسازی بربیاید. مرسدسبنز E43 خودش را از بامو M5 جدا کرده از نظر کارآیی و فرم بدنه خود را به آئودی S6 نزدیک کرده است. البته بسیاری بر این باورند که شاید رقیب اصلی او جگوار XF باشد. مرسدسبنز تجربه کد 43 را پیش از این با C کلاس مزهمزه کرده بود. این خودرو اگر در کنسول میانی خود مودهای تغییر رفتار را نداشت آن وقت چطور میشد آن را کنترل کرد؟
AUTO WEEK
رویکرد اخیر بنز کاملا مشخص است. آنها دیگر تمایلی برای استفاده از پیشرانههای حجیم پر سر و صدای قدیم ندارند. وقتی میشود با دو توربوشارژر قدرت بالاتری را به دست آورد، چه نیازی است سراغ پیشرانههای 5 لیتری و بالاتر رفت؟ بخش اسپورتساز آنها نیز مانند همیشه در تمام قسمتها سنگ تمام گذاشته است. سدان E کلاس هیچگاه قرار نبوده که یک لوکس واقعی باشد. این نقش را باید S کلاس ایفا کند. ولی آنقدر این نسخه محبوب و دلچسب از آب در آمده که به نظر میآید شرکت باید یک تجدیدنظر اساسی در کلاسبندیهایش انجام دهد.
MOTOR TREND
هر بار که مرسدسبنز میخواهد محصول جدیدی را روانه بازار کند، یک دنیا نگاه رویش سنگینی میکند. تولیدات این شرکت نامدار تاثیراتی عمیق بر بازار سایر محصولات میگذارد. بهخصوص سگمنت D اروپا که در آن غولهایی مانند آئودی و بامو نیز انتظارش را میکشند. اما شرکت دیگر تجربه قدیم را تکرار نکرد. آنها سراغ یک موتور کاملا حرفهای رفتند تا در عین کوچکی، قدرتی بسیار بالا و مصرفی بسیار پایین داشته باشد. به نظر میرسد مرسدسبنز به درستی فهمید که تمرکز روی E63 با آن قلب بزرگش چندان هم سودآور نبوده است. در صورتی که E43 فقط 50 اسببخار از آن ضعیفتر است.
AUTO TRADER
سالی که گذشت، سالی سراسر از تنش برای اشتوتگارتیها بود. آنها تا میتوانستند برای برندینگ و جا انداختن نام سوپراسپورت جدیدشان یعنی AMG GT وقت و هزینه صرف کردند. تازه هنوز معلوم نیست آیا در این مسیر موفق شدند یا خیر؟ هرچه هست به نظر میرسد سال جدید میلادی برای آنها به گونهای دیگر استارت خورده است. آنها کمی محافظهکار شدهاند و دوباره به دنیای خانوادهها بازگشتهاند. ولی چه بازگشتی؟ شرکت هنوز هم گرایش اسپورتگرای خود را حفظ کرده است. آنها یکی از بهترین خروجیها را از یکی از سنگینترین سدانهای خود به دست آوردهاند. این بهطور قطع خبر بدی برای بامو سری 5 امپاور خواهد بود.
MOTOR REPORT
این یک انتخاب نخواهد بود. داریم درباره یک اجبار صحبت میکنیم. مشتری امروزی باید چنین خودرویی را برای خرید در نظر بگیرد. در دنیای امروزی نیاز به یک محصول جادار، قدرتمند، کممصرف، ایمن، کم استهلاک و با قیمتی مقرون به صرفه کاملا نیازی حیاتی است. مرسدسبنز E43 ایامجی هنوز هم میتواند خود را بهعنوان یک لوکس واقعی و یا یک اسپورت واقعی معرفی کند. داخل کابین آن یک نمایشگر 12.1 اینچی لمسی گنجانده شده که بر حسب انتخاب مشتری یا میتواند با سیستم عامل اندروید باشد یا اپل. از سلیقه شرکت در انتخاب سیستم صوتی «بورمستر» میتوان دریافت که این خودرو یک سدان خاص است.
DRIVE
وقتی اولین نسخههای نسل جدید E کلاس رونمایی شد، همه منتظر بودند ببینند شرکت بالاخره کی نسخه ایامجی آن را روانه بازار میکند؟ تقریبا همه میدانستند که E کلاسهای AMG جدید بهصورت سنتی از قلب برادرهای دیگر خود برای حضور در بازار استفاده میکند. اما شرکت همه را غافلگیر کرد. ناگهان در کاتالوگ فنی این خودرو یک موتور جدید با یک کد جدید به چشم خورد. 396 اسببخار برای یک بلوک V6 سه لیتری واقعا عالی است. گفته میشود 80 درصد گشتاور این خودرو تا دور موتور 2500 به چرخها منتقل میشود. بخش ایامجی برای بهبود آیرودینامیک کمی عرض خودرو را بیشتر کرده است. این چیزی است که کمتر کسی به آن دقت میکند.