بررسی جگوار «ایکس ای» در برابر «بیامو» سری ۳؛
تقابل جادهای آشیل و هرکول
عصر خودرو : این گزارش، گزارشی واقعی از جدال ۲ ابرخودرو است. اشتباه نکنید، صبر کنید تا معنای ابرخودرو را برایتان مشخص کنیم.
عصر خودرو : این گزارش، گزارشی واقعی از جدال ۲ ابرخودرو است. اشتباه نکنید، صبر کنید تا معنای ابرخودرو را برایتان مشخص کنیم.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، اینجا نه خبری از پیشرانههای 16 سیلندر است و نه از چرم و چوب بیاندازه و گران؛ منتهی از 2 خودرویی صحبت است که به اعتبار نشان(برند) و سابقه نیکشان در تولید سدانهای لوکس و اسپرت و فروش خوبشان در بازار به 2 اسطوره بزرگ یونان باستان، آشیل و هرکول میمانند که هریک سودای برتری بر دیگری را دارد. البته «بیامو» ماجرای متفاوتی دارد و در فروش و سابقه مقامی بسیار بلند دارد. سری 3، هر جا که دعوت شود، حریفان را به چالش میکشد. بهویژه اگر این «بیامو» از نوع M3 باشد. در این حالت فرقی نمیکند این حریف یانکی سرسختی از دیترویت باشد یا یک جنتلمن انگلیسی یا هموطنی خوشچهره. «بیامو» سودای دومی ندارد و جز مقام نخست در همه رقابتها به چیز دیگری فکر نمیکند.
البته این بازی یکطرفه نیست و حریف هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد و هرچه زمان جلوتر میرود، «جگوار» بیشتر به گذشتهاش برمیگردد. یک کابین زیبا، بدنهای دلنشین و موتوری قدرتمند، همه گرد هم آمدهاند تا سدان متوسط و لوکس «جگوار» را که بهتازگی سر از تخم درآورده بسازند. «جگوار» قلب هدف را نشانه گرفته و «بیامو» بازهم خواهان برتری است. در این مقایسه محدوده 50 هزار دلار درنظر گرفته شده است. «جگوار» با مدل XE S و «بیامو» با مدل iنM335 اسپرت به رقابت پا گذاشتهاند. حاصل رقابت غیرقابلباور است و این رقابت تازه شروع شده است.
وقتی صحبت از سدانهای لوکس میشود، ناخودآگاه سرها به سمت مرسدس S-Class میچرخد و اگر بیشتر کنجکاو باشیم، فهرستی از خودروهای خوب این رده روبهروی شما ردیف میشود. فهرستی که حاوی «آئودی» A8، «بیامو» سری 7، «لکسس» LS و «جگوار» XJ است و همه عاشقان اتومبیل، این مدلها را دوست دارند. این اتفاق در تراکهای بزرگ یا همان وانتهای غولپیکر امریکایی یا ژاپنی هم افتاده و تا اسمی از این رده پرفروش میآید، توجه به سمت فورد F 150 روانه میشود، خودرویی که 17 سال است که پرفروشترین تراک جهان است. اینها کلیشههای بازارند، استانداردهای این صنعت، مدلهایی که در هر نسل انبوهی از مزایا و فناوریها را به خریداران عرضه کردهاند و چیزی ورای قیمتشان بودهاند، محصولاتی اصیل و خواستنی. حال اگر صحبتی درباره سدانهای متوسط لوکس به میان آید سرها به کدام سو میچرخد؟ بله درست است. «بیامو» سری 3، زیبای آلمانی که در عین روحیه اسپرت از چاشنی لوکس بودن هم بیبهره نیست و لذت نابی از رانندگی و مسافرت را به شما هدیه میکند.
«بی ام و» در این رده حاکم بلامنازع است، آنهم در حضور بزرگانی چون مرسدس C-Class، ولوو S60، آئودی A4، لکسس IS، اینفینیتی Q50 و کادیلاک ATS. از زمانی که «جگوار» خواست تا برای بزرگان بازار شاخ و شانه بکشد، مدت زیادی گذشته. «جگوار» یک دهه پیش خواست تا با شاسی «مرکوری»، موتور فورد و طراحی «یان کالوم» مدل type X را به رقیبی قدر برای مقابله با «بیامو» سری 3 تبدیل کند، اما حاصل کار شکستی کامل بود. البته تجربه جدید «جگوار» در مدل XE S هرگز به بدی type X نیست و نکات فوقالعادهای برای تحسین «جگوار» وجود دارد.
نخستین بار وقتی این خودرو در پرتغال آزمایش شد با راندن آن احساس خوبی بهدست آمد و به خریداران این مدل توصیه شد تا به XE افتخار کنند. مدل S این سری با 340 اسب بخار قدرت از موتوری توانمند برای لذت و هیجان رانندگی سود میبرد. با مزایایی که این مدل دارد، میتوان به جرأت گفت خودرو جذابی است و تعادل بالایی دارد.
«جگوار» با ساخت این خودرو ثابت کرده است روند رو به رشدی دارد. در طراحیاش تجدیدنظر کرده و علاوه بر چهره زیبا، شیوه خطوط «هوفمایستر» را که نخستین بار در «بیامو» باب شد، در XE به کار برده است. البته شیطنت «جگوار» در شبیهسازی سری 3 نیز نکتهای است که تنها درنظر اهالی فن جلوه میکند. این شیطنت باعث شده تا XE در عین سادگی فرم، از «بیامو» زیباتر به نظر برسد. البته این شیطنت تنها در فرم کلی طراحی است و اگر چرخی با 2 خودرو بزنید و 3،2 ساعتی با این 2 اسب اصیل رانندگی کنید، میفهمید که این 2 خودرو چقدر باهم متفاوتاند. تکههای کرومی گوشه کنار «جگوار» کمک کرده تا رخوت کلی طراحی در این کلاس از «جگوار» دور شود و شما احساس کنید سوار بر خودرویی گرانقیمت هستید.
از آنجا که خطوط «بیامو» سالهاست بر پیکره سری 3 ماندگار شده، این خودرو اندکی از کنارههای قدیمی آمیخته با رخوت به نظر میرسد. با این حال در داخل اوضاع متفاوت است و هرچه «جگوار» سعی کرده تا خودش باشد اما این «بیامو» است که نظر شما را به خود جلب میکند. پنجرههای بزرگتر «بیامو» و طراحی بینقص آن به شما کمک میکند تا دلبسته سری 3 شوید. سیستم سرگرمی و ناویگیشن «جگوار» هم در برابر iDrive که بهترین سیستم هوشمند این صنعت است، حرفی برای گفتن ندارد و گاه مایه خندهاست. در کل درباره طراحی داخلی این 2 خودرو باید گفت: تلاش «جگوار» برای دستیابی به طرحی منسجم و ماندگار شایسته تحسین است. چرم فرانسوی و مواد بهکار رفته در کابین «جگوار» عالی هستند. صندلیهای «جگوار» نرمتر هستند و راننده را بهتر در بر میگیرند. البته «بیامو» از پلاستیک استفاده زیادی کرده اما کابین سری 3 را کاربردی و با ارگونومی بالا طراحی کرده است.
طراحی «جگوار» در عین زیبایی و کیفیت بهتر نسبت به «بیامو»، نیازمند اصلاحات است، بهویژه که سیستم ناوبری و سرگرمی آن باید تقویت شده و با نمونههای بهتری عرضه شود. تزئینات آلومینیومی «جگوار» فوقالعادهاند بهویژه پدالهای آنکه طراحی زیبایی دارند. البته «بیامو» هم مزایای بالایی دارد و به نسبت «جگوار» از تایرهای بهتر و فرمانپذیری دقیقتری سود میبرد. «بیامو» با در مدل 335i با یک موتور 6 سیلندر 3لیتری 2 توربو عرضه میشود که 300 اسب بخار قدرت و 407 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. در مقابل «جگوار» از موتوری 6 سیلندر سوپرشارژر بهره میگیرد که 340 اسب بخار قدرت و 450 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
هنگام راندن «جگوار» اگرچه احساس میشود قدرت فراوانی پشت تایرهای خودرو نهفته اما این «بیامو» است که قدرت را برای پیروزی بهکار میگیرد. راستش را بخواهید این 2 خودرو در پیست، امتحان نشدهاند اما بهطور کلی در جایی که «جگوار» تنها با اعداد و ارقام بازی میکند، «بیامو» اعدادش کاملا واقعی است و همه 300 اسب را برای مبارزه با خود دارد. شتاب صفر تا 100 «بیامو» 4/7 ثانیه است.
درحالیکه «جگوار» این آزمایش را در کمی بیش از 4/9 ثانیه رفت. خبرهایی از «جگوار» به گوش میرسد که از قصد این شرکت برای اصلاحات اساسی در «جگوار» XE S خبر میدهد و قرار است این نمونه اصلاح شده تا زمستان به بازار عرضه گردد. درنهایت اینکه در جادهها، «جگوار» فرمان زیرکی دارد که به راننده اطلاعاتی دست اول از مسیر میدهد.
فرمان «جگوار» از «بیامو» سبکتر و برای سفر لذتبخشتر است. این خودرو محیط دلچسبی برای شما در طول مسیر مهیا میکند و آماده است تا با شما به خوشگذرانی و تفریح بپردازد. «جگوار» اما تجربه حضور در پیست را ندارد. ما نمیدانیم عملکرد مسابقهای این مدل اسپرت به چه طریق است، اما شکی نیست که درحال حاضر «جگوار» حریفی قدر برای «بیامو» نیست. ورای بحث فنی و مسابقهای، «جگوار» خودرو بهتری است، حتی میتوان آن را جذابتر دانست و این یک مفهوم بزرگ دارد: زمان به هیچکس رحم نمیکند.