به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در ماه های گذشته به دلیل بحران نرخ ارز و قاچاق تلقی کردن بازار دوم و در عین حال جواب ندادن تقاضا از سوی بازار نخست، شاهد اتفاق هایی در برخی از بازارها از جمله خودرو بودیم.
در حال حاضر نمی توان منابع موجود در این بازار را نقدینگی سرگردان عنوان کرد چرا که 95 درصد نقدینگی موجود در سیستم بانکی و 5 درصد به صورت سکه و مسکوکات بوده که میزان آن نیز همیشه ثابت است و اگر سرمایه داری تصمیم به خروج سپرده از بانک و خرید طلا و سکه و .. کند به طور قطع به دلیل شاهد بودن تورم لجام گسیخته در جامعه است که به واسطه حفظ ارزش پول آتی خود، این سرمایه را تبدیل به دارایی می کند. وقتی ارزش پول ملی ظرف مدت سه ماه 50 درصد کاهش می یابد و سرمایه گذاری در بانک تنها 5 درصد سود نصیب سرمایه دار می کند، به طور قطع تمایل به خرید کالا افزایش می یابد.
در حال حاضر کشور با افزایش نقدینگی مواجه است که دلیل آن ناشی از تورم و کسری بودجه های اخیر بوده بوده، این در حالی است که خاکریز و سدی به نام سود سپرده بانکی با هدف جلوگیری از سرریزشدن این سرمایه به بازار ایجاد شده بود که با حذف این سد و خاکریز دارندگان سرمایه به دنبال کسب سود بیشتر راهی بازارهای ثانویه شدند. از سوی دیگر تهدید امریکا، نرخ ارز و ... به دلیل نبود سد موجود راهی بازار شد در حالی که اگر سود سپرده بانکی کاهش نمی یافت این نقدینگی توان ورود به بازار را نداشت.
یادداشت: فرزاد هاشمی، اقتصاددان