به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، گل سرسبد غرفه ایران خودرو در بخش خودروهای سواری سه خودرو الکتریکی برای ناوگان تاکسیرانی بود و نسخه برقی هایما 7X نیز برای اولین بار به نمایش درآمد. همچنین در کنار دو نسخه وارداتی دانگ فنگ شاین مکس، نسخه های بنزینی و برقی نخستین کراس اوور بومی ایران خودرو؛ ریرا به نمایش درآمده بود که با استقبال گسترده مخاطبان و بازدیدکنندگان مواجه شد.
دانگ فنگ E70 :
این سدان برقی جدید با طول 4.7 متر و فاصله بین دو محور 2.7 متر گزینه ای ایده آل برای ناوگان تاکسیرانی به حساب می آید. سدان برقی دانگ فنگ با سه گزینه باتری های 50.3 ، 52.99 و 61.13 کیلووات ساعتی قابل عرضه است. همچنین بازه حرکتی این سدان بسته به نوع باتری انتخابی از 400 تا 500 کیلومتر متغیر است. شارژ عادی این خودرو 8.5 تا 9.5 ساعت بسته به پک باتری ها به طول می انجامد اما شارژ سریع هر سه تیپ این خودرو از 30 تا 80 درصد حدود 36+ دقیقه به طول میانجامد. نسخه مجهز به باتری بیش از 60 کیلووات ساعتی این خودرو با موتور برقی 147 اسب بخاری با حداکثر گشتاور 260 نیوتون متر عرضه می شود و نسخه های مجهز به باتری های حدود 50 کیلووات ساعتی موتور برقی 160 اسب بخاری با حداکثر گشتاور 230 نیوتون متر دارند. شتاب صفر تا 50 کیلومتر بر ساعت این خودرو 4.4 ثانیه و شتاب صفر تا صد آن به حدود 9.9 ثانیه می رسد.
بستیون NAT :
خودرو MPV یا ون چند منظوره بستیون NAT، خودروی یاست که در اصل برای حمل و نقل و تاکسی توسعه پیدا کرده و نام NAT آن نیز مخفف Next Automatic Taxi است که بیانگر هویت واقعی این محصول است. بستیون، برندی از گروه بزرگ خودروسازی FAW (نخستین خودروساز چین) است که برند هونگچی نیز از زیرمجموعه های آن به حساب می آید. هویت ظاهری بستیون NAT در در کشویی جانبی آن خلاصه می شود که امکان سوار و پیاده شدن آسان مسافران را فراهم می کند و خطری برای موتورسوارها یا عابرینی که از طرفیت نزدیک می شوند نخواهد داشت. این خودرو در گام نخست قرار است در سرویس حمل و نقل اشتراکی DiDi چین و همچنین سرویس حمل و نقل اشتراکی T3 Mobility ( مشترک بین FAW، دانگ فنگ و چانگان) مورد استفاده قرار بگیرد. این محصول دارای باتری لیتیوم فسفات است که در 30 دقیقه می تواند تا 80 درصد شارژ شده و با یک بار شارژ قابلیت پیمایش تا 425 کیلومتر را دارد. موتور برقی فاو بستیون NAT دارای حداکثر قدرت 161 اسب بخار با حداکثر گشتاور 155 نیوتن متر است. این خودرو دارای ابعاد 4450 میلیمتر طول، 1840 میلیمتر عرض و 1680 میلی متر ارتفاع و فاصله دو محور 2850 میلی متر است. فضای بسیار مناسب سرنشین و بار و نیز سهولت در پیاده و سوار شدن مسافران از ویژگیهای این خودرو محسوب میشود. امکاناتی از جمله فرمان برقی، صندلیهای چرمی شش حالته با تهویه و حالت استراحت برای راننده و چهار حالته برای سرنشین، اهرم تعویض دنده الکترونیکی، سامانه بازیابی انرژی ترمز و گرمای اضافی، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش، ترمز اضطراری، سامانه کمک حرکت در سربالایی، سامانه جلوگیری از واژگونی، کروز کنترل، سامانه پایش فشاد باد تایرها، ترمز پارک برقی، اتوهلد، در عقب سمت راست کشویی برقی و چراغهای جلو تمام ال.ای.دی میتواند سفر مطلوب و راحتی را برای راننده و سرنشینان فراهم کند.
لونا برقی یا سدان GRE محصولی از برند JMEV چین با نام اصلی YI است. برند JMEV؛ جوینت ونچر مشترک گروه رنو فرانسه با سهم 50 درصدی و خودروسازی جیانگلینگ یا JMCبا سهم 37 درصدی و موسسه توسعه کشاورزی و ساخت و ساز چین با سهم 13 درصدی است. این شرکت پس از کسب بالاترین سهم توسط رنو در سال 2019، رسما مسیر توسعه خودروهای الکتریکی را در پیش گرفت.
Barkhordari, [2/3/2024 3:12 PM]
لونا برقی
سدان Yi از سری محصولات برند JMEV به عنوان لیموزین متحرک معرفی می شود . این سدان با طول 4670 میلیمتر و فاصل هبین دو محور 2750 میلیمتر، فضای قابل توجهی را برای سرنشینان بخصوص در ردیف دوم به ارمغان می آورد. ظرفیت باتری این خودرو 43.9 کیلووات است که با یک بار شارژ کامل در شرایط استاندارد، قادر به پیمایش 400 کیلومتر است. پیشرانه این خودرو قادر به تولید حداکثر توان 147 اسب بخار و گشتاور 225 نیوتن متر است و حداکثر سرعت آن 140 کیلومتر در ساعت و شتاب صفر تا 100 آن 9.5 ثانیه اعلام شده است. این محصول برقی وارداتی، دارای سه سال گارانتی یا 100 هزار کیلومتر پیمایش است و باتری آن نیز دارای گارانتی شش ساله یا 500هزار کیلومتر پیمایش است. گروه صنعتی ایران خودرو با دارا بودن گسترده ترین شبکه خدمات پس از فروش در کشور، شرایط ویژه ای را برای ارایه خدمات به این محصول در دوره گارانتی و وارانتی تدارک دیده است. گروه خودروسازی رنو در سال 2021، شرکتی با عنوان Mobilize را تاسیس کرد که هدف اصلی آن ارائه خودروهای حمل و نقل به صورت اشتراکی یا حمل و نقل تاکسی و ... است و این سدان، نخستین محصولی است که رنو به صورت اختصاصی منطبق بر نیاز این استارتآپ توسعه داده و قرار است در کشورهایی مانند اسپانیا، فرانسه و ایتالیا وارد ناوگان موبیلایز رنو شود. این خودرو در سال 2022 از موسسه یوروانکپ اروپا موفق به کسب 4 ستاره ایمنی شده و تا پایان سال 2022 حدود 40 دستگاه از آن به ناوگان خودروهای اشتراکی رنو در اروپا اضافه شده اند.
ریرا برقی
ری را الکتریکی با تحقیق و توسعه متخصصات مجموعه جتکو در گروه صنعتی ایران خودرو به باتری های 53 کیلووات ساعتی مجهز شده که سلول های آن از نوع پریزماتیک(جلد سخت) است و عملکرد این باتری ها از دمای -20 تا 50 درجه سانتیگراد بررسی و آزمایش شده است. این پک باتری در کف پلتفرم ریرا جایگذاری شده حداکثر قدرت تولیدی توسط موتور الکتریکی نصب شده روی این کراس اوور به 161 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن نیز به 300 نیوتون متر می رسد. همچنین توان نامی این خودرو که عمدتا مورد استفاده قرار می گیرد 80 اسب بخار و گشتاور نامی آن نیز 150 نیوتون متر است. توان شیبروی ریرا الکتریکی 30درصد اعلام شده که از نسخه برقی تارا، 5 درصد شیب روی بهتری را ارائه می کند.
مدت زمان شارژ یکی از مشخصه های مهم است که میزان پیشرفته بودن ساختار یک خودرو برقی رانشان می دهد. ریرا الکتریکی در این زمینه یکی از سرآمد ها در این کلاس به شمار می رود به گونه ای که شارژ آن به صورت سریع و مستقیم تنها به نیم ساعت زمان نیاز دارد تا باتری ها تا 80درصد ظرفیت شارژ شوند و در صورت نیاز به شارژ کامل با شارژر معمولی زمان مورد نیاز حدود 8 ساعت خواهد بود.
همچنین سیستم الکتریکی ری را از طریق آب خنک کاری می شود و صفر تا صد این کراس اوور با قوای محرکه الکتریکی تنها 8.8 ثانیه است و حداکثر سرعت آن نیز 160 کیلومتر در ساعت اعلام شده است. ری را الکتریکی با شارژ کامل توانای یپیمایش تا 420 کیلومتر مسافت را دارد که بیش از رقبای هم کلاس در حال تولیدش به حساب می آید.
عکس: اعظم صباغ