فونیکسریمکسبهتام

خصوصی سازی صنعت خودرو در دولت رییسی (۴)

مقدمات بررسی واگذاری ایران‌خودرو و سایپا آغاز شد

عصر خودرو- رئیس کمیسیون صنایع مجلس گفت: وزیر صمت اعلام کرد مقدمات بررسی واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا به بخش خصوصی و اصلاح ساختار مدیریتی آن‌ها آغاز شده است.

مقدمات بررسی واگذاری ایران‌خودرو و سایپا آغاز شد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران، فاطمی‌امین وزیر صمت پنجشنبه 11 فروردین امسال در جلسه شورای اداری شهرستان نیشابور از واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی خبر داد.

    رئیس انجمن خودروسازان 29 بهمن پارسال گفت: در دنیا ثابت شده است دولت‌ها بنگاه دار خوبی نیستند و دولتی بودن منفعتی برای صنعت خودرو ندارد.

    به گفته آقای احمد نعمت‌بخش، «صنعت خودرو منوط به خصوصی سازی واقعی و دست برداشتن از بنگاهداری است. اما دولت علاقه ای به فروش سهام خود در خودروسازی ها ندارد.»

    در همین خصوص، مدیرعامل اسبق سایپا نیز گفت: دولت باید قبل از واگذاری سهام خود در خودروسازی، وضعیت ایران خودرو و سایپا را اعم از ساختار سهام داری و زیان انباشته سامان دهد و آن‌ها را به سوددهی برساند.

    به گفته آقای سعید مدنی، « قبل از واگذاری باقی مانده سهام دولت در این شرکت‌ها، باید اصلاح ساختار سهام داری در دستور کار باشد. یعنی سهام خریداری شده توسط شرکت‌های زیرمجموعه سایپا و ایران خودرو، در شرکت مادر تجمیع و واگذار شود. بعد از آن می‌توان فرآیند خصوصی سازی و واگذاری باقی مانده سهام را انجام داد.»

    طبق همین اظهارات به نظر می‌رسد که مشکلات و موانعی هم در راه واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی وجود دارد.

    حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: حدود 5 درصد سهام ایران خودرو و 17 درصد سهام دولت در سایپا وثیقه است و اول باید این وثایق آزاد شود تا امکان واگذاری فراهم شود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط