به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایلنا، امیرحسن کاکایی افزود: صنعت خودرو دچار چالش جدی است و برای کاهش تبعات تحریمها باید از ابتدای سال گذشته برنامههایی اجرا میشد که متأسفانه با ایجاد موانع بر سر راه تولید، چالشهای بسیار زیادی به آن تحمیل شد.
وی افزود: اعمال قیمتگذاری غلط دستوری، در کنار وجود موانع فراوان در زمینه تأمین نقدینگی، خرید مواد اولیه و قطعات، افزایش نرخ ارز و رشد هزینههای تولید، هزاران میلیاردتومان زیان برای خودروسازان داخلی بهبار آورد.
به گفته وی خودروسازان و بهطور خاص، گروه سایپا با مشکلات نقدینگی جدی روبهرو است و برخی دخالتهای بیرونی و اعمال سلیقهها نیز، این صنعت را تحت فشار زیادی گذاشته است.
کاکایی افزود: با توجه به شرایط حاضر در صنعت خودرو، انتظار میرفت روند تولید در خودروسازان داخلی با مشکلات زیادی مواجه شود اما سایپا با تولید روزانه بیش از دو هزار و 500 دستگاه در خردادماه، توانست شرایط دشوار کنونی را بهخوبی مدیریت کند.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه سیر صعودی تولید خودرو نشان میدهد خودروسازان و قطعهسازان حداکثر توان خود را در شرایط سخت فعلی بهکار گرفتهاند تا چرخه تولید ادامه یابد، گفت: تأمین برخی قطعات و مواد اولیه به خارج از کشور وابسته است و همین امر خودروسازان را با مشکل وجود محصولات دارای کسری قطعه روبهرو ساخته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: اختصاص ارز مورد نیاز خرید قطعات خارجی و مواد اولیه از سوی دولت به قطعهسازان هنوز محقق نشده که این امر فشار مالی زیادی را به این صنعت وارد میکند.