به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، با تصمیم دولت یازدهم مبنی بر تک نرخی کردن بنزین از 10 روز قبل آمارها نشان میدهد که در همان روز اجرایی شدن این تصمیم یعنی 5 خرداد ماه مصرف این فرآورده پرطرفدار به یک باره رکورد شکست و به گفته مسئولان شرکت ملی پخش تنها در روز تک نرخی کردن قیمت، 110 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد.
اگرچه با یک روز نمی توان روند مصرف را پیش بینی کرد، اما آنچه به نظر می رسد این است که دیگر نباید شاهد صرفه جوییهایی که پیش از تک نرخی کردن قیمت بنزین توسط مردم صورت می گرفت باشیم.
اگر دولت یازدهم در ادامه این تصمیم بخواهد کارت سوخت را حذف و سهمیه ای حتی به میزان 300 لیتر برای مصرف در نظر نگیرد، باید منتظر افزایش قاچاق بنزین از مرزهای غربی و شرقی کشور به خارج بود، زیرا با تک نرخی کردن قیمت نیز هنوز اختلاف قیمت فاحشی بین قیمت بنزین در داخل کشور و همسایههای غربی و شرقی وجود دارد و هنوز قاچاق سوخت برای قاچاقچیان صرفه اقتصادی دارد.
به هرحال یکی از معضلات افزایش مصرف برای دولت نحوه تامین بنزین مورد نیاز کشور است.
زیرا هم اکنون بزرگترین پالایشگاه بنزین سازی کشور یعنی پالایشگاه امام خمینی اراک در مرحله تعمیرات اساسی است و تولید بنزین در این پالایشگاه نصف شده است و پالایشگاه های دیگر کشور نیز در همین شرایط قرار دارند، به طوری که براساس آمارهایی که به گوش می رسد تولید بنزین کشور به میزان 27 تا 30 درصد کاهش یافته و دولت باید فکری به حال تامین بنزین کشور کند.
با این شرایط فضا برای واردکنندگان بنزین پاتیلی (بنزین نامرغوب فاقد استاندارد) باز است و آنها می توانند به هر میزان که می خواهند بنزین وارد کشور کنند.
چه بسا شنیده شده اوایل خرداد ماه حدود 40 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که به مرور زمان در چرخه مصرف عرضه خواهد شد.
این میزان واردات بنزین اگر صحت داشته باشد، بیشترین میزان واردات بنزین در طول تاریخ واردات این سوخت است، زیرا تاکنون چنین حجمی بنزین وارد کشور نشده بود.
اگر این رقم واردات صحت داشته باشد معلوم نیست دولت چگونه این میزان بنزین را خریداری کرده و شاید دست به تهاتر زده است.
به همین دلیل به نظر می رسد دولت هرچه صرفه جویی از قبال جلوگیری از قاچاق سوخت در طول مدت وجود سهمیه بندی به دست آورد، از این پس باید صرف واردات بنزین کند.