به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، از 22 مرداد ماه سال جاری با تصمیم دولت استفاده از کارت سوخت شخصی در جایگاه های عرضه سوخت دوباره اجباری شد.
براساس آمارهای مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی بعد از حذف کارت سوخت شخصی از جایگاه ها که توسط مسئولان دولت یازدهم صورت گرفت روند مصرف بنزین فزاینده شده بود به طوریکه برخی از کارشناسان معتقدند حدود 10 تا 12 میلیون لیتر از مصرف بنزین عملا قاچاق می شود.
این موضوع و افزایش فزاینده مصرف بنزین موجب شد تا نهادهای نظارتی اعلام کنند دولت باید در این زمینه فکری بیاندیشد ازاین جهت ظاهرا علی رغم میل باطنی دولت، استفاده از کارت سوخت شخصی در جایگاه های سوخت دوباره اجباری شد.
براساس اعلام مسئولان ارشد شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بررسی های صورت گرفته در روزهای ابتدایی اجرای این طرح نشان می داد که فقط 5 درصد از مردم از کارت سوخت شخصی خود استفاده کرده اند و غالبا مصرف کنندگان ترجیح داده اند از کارت سوخت جایگاه استفاده کنند که پیگیری خبرنگار فارس حاکی از آن است این موضوع دوعلت دارد؛ اولین دلیلش را باید در عدم رسیدن کارت های سوخت ثبت نامی به دست متقاضیان جستوجو کرد و دلیل دوم را نیز این امر دانست که مصرف کنندگان می پندارند که دولت قرار است بنزین را سهمیه بندی کند و احیای مجدد کارت سوخت به منزله قدم نخست طرح سهمیه بندی است به همین جهت دارندگان کارت سوخت شخصی سعی می کنند تا سهمیه ای را که دولت در کارت ها واریز می کند برای روزهای سهمیه بندی، ذخیره کنند.
با مشاهده استفاده اندک از کارت سوخت شخصی در جایگاه ها توسط مسئولان اجرایی این طرح تصمیم گرفته شد تا محدودیتی در سوخت گیری با استفاده از کارت سوخت جایگاه اعمال شود به همین منظور استفاده از کارت سوخت جایگاه فقط تا سقف 30 لیتر در هر بار سوخت گیری اعمال شد البته این موضوع نیز باید گفته شود افرادی که نیازمند سوخت بیش از 30 لیتر هستند و از کارت سوخت جایگاه استفاده می کنند مجبور هستند دو بار از کارت سوخت جایگاه استفاده کنند به طوریکه پس از استفاده نخست دوباره کارت را خارج کرده و مراحل سوخت گیری را از ابتدا انجام دهند.
اعمال این محدودیت و دسترسی برخی دیگر از متقاضیان کارت سوخت به کارت های شخصی موجب شده است تا درصد استفاده از کارت سوخت شخصی مقداری افزایش یابد.
*نحوه پیگیری کارت سوخت از باجه های معطله پست
با این حال هستند افرادی که هنوز نتوانسته اند کارت سوخت خود را از باجه های معطله دریافت کنند که به همین منظور این دسته از افراد می توانند با استفاده از فیلم آموزشی زیر نحوه پیگیری کارت سوخت را از باجه های معطله پست مشاهده کنند.
چگونه کارت سوخت خود را پیدا کنیم؟
* سخنگوی شرکت ملی پخش: احتمال وجود کمتر شدن لیتراژ کارت سوخت جایگاه ها
این گزارش حاکی است سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در گفت وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه بعد از اعمال محدودیت در سوختگیری کارت سوخت جایگاه ها درصد استفاده از کارت سوخت شخصی کمی افزایش یافته است و به حدود 15 درصد رسیده است گفت: محدودیت فعلی برای کارت سوخت فعلی جایگاه ها که 30 لیتر است تغییری ندارد اما چنانچه مشخص شود که استفاده از کارت سوخت شخصی در جایگاه ها صورت نمی گیرد احتمال تغییر در لیتراژ کارت سوخت جایگاه ها و کم شدن آن نیز وجود دارد.
وی همچنین از وجود یک میلیون کارت سوخت در بادجه های معطله خبر داد و گفت متقاضیان باید هر چه سریعتر اقدام به دریافت کارت سوخت خود کنند.
*زنگنه: تا وقتی سهمیهبندی انجام نشود، مردم کارت هوشمند سوخت را جدی نمیگیرند
بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا در برنامه زنده تلویزیونی صحبت های قابل تاملی را در خصوص هدف استفاده از کارت سوخت مطرح کرده است که نشان می دهد که احتمالا احیای دوباره کارت سوخت شخصی جمع آوری اطلاعات مصرف نخواهد بود و اهداف دیگری را در پی خواهد داشت.
بیژن زنگنه در این برنامه اعلام کرد: حدود 20 سال پیش و با فناوری آن زمان برای استفاده از کارت هوشمند سوخت فکر شد و تاکنون در مجموع بیش از 40 میلیون کارت هوشمند سوخت در کشور صادر شده است به طوریکه حدود 24 تا 25 میلیون خودرو در کشور وجود دارد که برای همه خودروهایی که در کشور شماره شدهاند کارت سوخت صادر شده است.
وزیر نفت با اشاره به مفقود شدن کارت هوشمند سوخت برخی صاحبان خودروها، عنوان کرد: برای رفع این مشکل اعلام کردیم افرادی که کارت سوختشان گم شده است، ثبتنام کنند که حدود ٣ تا ٣.٥ میلیون نفر ثبتنام کردند.
هیوا, [01.09.19 11:04]
زنگنه با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی هم فعالسازی کارت هوشمند سوخت را تکلیف کرد، افزود: بیش از 2 میلیون کارت هوشمند سوخت صادر و ارسال شده که از این میان حدود یک میلیون کارت هوشمند سوخت برگشت خورده است.
وی با بیان اینکه کارت هوشمند سوخت زمانی مفید است که سهمیهبندی مطرح باشد، گفت: برخی هم معتقدند کارت هوشمند سوخت برای کسب اطلاعات میتواند مفید باشد، اما به نظر میرسد اگر هدف تنها کسب اطلاعات باشد به زحمت آن نمیارزد و اگر قرار به سهمیهبندی باشد بهتر است از سیستم بانکی استفاده شود.
به گفته زنگنه، هم اکنون ٩٩.٩ درصد کارتهای هوشمند سوخت کلانشهرها صادر شده است و از آنجا که به دلیل استفاده از کارتهای هوشمند سوخت جایگاهداران استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی با استقبال روبهرو نشد، محدودیتی در این زمینه لحاظ شده است؛ این محدودیت در کلانشهرها احتمالاً بیشتر هم خواهد شد؛ تا وقتی سهمیهبندی انجام نشود، مردم کارت هوشمند سوخت را جدی نمیگیرند.
* دو گام دیگر برای اجرای عدالت اجتماعی با استفاده از کارت سوخت
این گزارش حاکی است همانطور که وزیر نفت نیز اعلام کرده است تا وقتی سهمیه بندی وجود نداشته باشد مردم کارت سوخت را جدی نمی گیرند و یا به تعبیری باید گفت عملا بدون سهمیه بندی نباید انتظار مفید فایده بودن استفاده از کارت سوخت را داشت.
این صحبت جناب وزیر نفت را بارها کارشناسان مختلف مطرح کرده اند به طوریکه احیای کارت سوخت شخصی به همین شیوه فعلی فقط باید در قدم نخست باشد و در قدم های بعدی باید به سمت سهمیه بندی و دو نرخی شدن قیمت بنزین حرکت کرد تا عملا مصرف بنزین کنترل شود.
به گفته برخی از کارشناسان انرژی احیای کارت سوخت بدون سهمیه بندی قدم صفر است که از سالها قبل باید اجرا می شد و بعد از ان نیز 2 گام وجود دارد که اولین گام سهمیه بندی و دو نرخی شدن قیمت بنزین و گام بعد اعطای سهمیه به هر نفر به جای خودرو است تا این طرح با عدالت اجتماعی همراه شود.
اما به نظر می رسد تصمیم بر سهمیه بندی بنزین به دلیل انتخابات پیش روی مجلس در اسفند ماه در سال جاری صورت نخواهد گرفت و با تغییر مجلس در سال 99 احتمال اجرایی شدن این طرح وجود دارد تا بتوان مصرف بنزین در کشور واقعی شود.
انتهای پیام/