به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از میزان، موضوع استفاده مجدد از کارت سوخت از طرح یک فوریتی حفظ کارت سوخت در اردیبهشت سال گذشته کلید خورد و با نوسازی و نصب تجهیزات جدید در جایگاههای سوخت ادامه پیدا کرد.
نوسازی و تجهیزی که از سال 94 بر روی 102 نازل و حدود 46 جایگاه عرضه سوخت در شهرهای مختلف به صورت آزمایشی آغاز و تا امروز تلاشها برای نصب تجهیزات جدید امکان سوختگیری و پرداخت هزینه به صورت همزمان فراهم شده تا بدون نیاز به مراجعه به دیگر بخشها یا لزوم پرداخت پول نقد، سوختگیری و پرداخت هزینه بدون دخالت دست، در کنار نازلها انجام شود.
موردی که یاد آور سهمینه بندی بنزین طی سالهای 1386 تا 1394 میاندازد که با تک نرخی شدن این محصول استراتژیک، استفاده از کارتها به حاشیه کشیده شد.
نگاهی به صحبتهای اخیر مسئولان حوزه پخش بر استفاده از کارتهای سوخت تاکید دارد به گونهای در دی ماه سال گذشته زیبا اسماعیلی سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی خبر از الزامی شدن مجدد استفاده از کارتهای سوخت را داد و از افرادی که فاقد کارت سوخت هستند درخواست شده بود به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل نسبت به اخذ کارت سوخت اقدام کنند.
سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی دلیل این امر را تاکید قانون مصوب مجلس مبنی بر سوخت گیری تنها با کارت سوخت دانست و گفت: کارت سوخت جایگاه دار فقط برای موارد ضروری استفاده خواهد شد.
پس از آن در خرداد سال جاری سید محمدرضا موسویخواه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همه جایگاههای عرضه بنزین و نفتگاز را موظف به استفاده از کارت سوخت دانست و گفت: آن دسته از صاحبان خودرو که کارت سوخت آنان مفقود شده میتوانند درخواست کارت سوخت المثنی بدهند تا به این ترتیب با دقت بیشتری قادر به مدیریت آمار و اطلاعات سوخت کشور و مقدار مصرف سوخت خودروها باشیم.
در ادامه این اقدامات در تیر ماه خبر از رونمایی و بهرهبرداری از نسل جدید کارتخوانهای سوخت، همه نازلها در سراسر کشور به سیستم دریافت سوخت و پرداخت وجه به صورت همزمان مجهز میشوند تا شهروندان با استفاده از کارتهای بانکی یا از طریق موبایل، پرداختهای خود را انجام دهند.
روز گذشته نیز مراسم رسمی رونمایی از کارتخوانهای جدید سوخت با حضور محمدرضا موسوی خواه مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی و تنی چند از مسئولین برگزار شد.
در این مراسم در کنار رونمایی از کارتخوانها، مجددا تاکید بر استفاده از کارت سوخت به زبان آمد و مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی از افرادی که به هر دلیلی کارت سوخت ندارند، خواست با مراجعه به سایت اداره پست پیگیر کارت خود شوند.
موسوی خواه در توضیح احتمال سهیمه بندی سوخت گفت: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص سهمیه بندی بنزین تصمیم گیرنده نیست و دلیل استفاده از کارت سوخت را مدیریت کلان کشور در حوزه سوخت دانست.
با توجه به اینکه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی متعهد شده تا پایان سال 98 کل کشور را به کارت خوانهای جدید مجهز کند، شبهه سهمیه بندی مجدد بنزین قوت میگیرد که آیا فراهم ساختن این زیرساختها اعلام آمادگی برای بنزین دو نرخی به حساب میآید یا نه؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار جهان خودرو به کانال عصر خودرو در روبیکا بپیوندید.