به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، عربستان و امارات، پس از افزایش حجم ظرفیت پالایشگاهی خود در سال آینده که آنها را یک قدم به تبدیل شدن به صادر کنندگان سوخت خودرو تبدیل خواهد کرد، واردات پر هزینه بنزین را کاهش خواهند داد و یا حتی متوقف خواهند کرد.
در حالی که کاهش واردات بنزین از سوی کشورهای خاورمیانه به دلیل افزایش پروژه های پالایشگاهی می تواند موجب تغییر جریان تجاری شود، بازار در حال حاضر به اندازه ای قوی به نظر می رسد که می تواند کاهش کم خرید بنزین از سوی کشورهای خاورمیانه را دوام بیاورد.
دیوید وچ، مدیر موسسه جی بی سی انرژی در این باره گفت: «عامل عمده ای که این کاهش واردات را جبران خواهد کرد، کاهش صادرات بنزین اضافه بر مصرف داخلی از سوی کشورهایی نظیر هند، به دلیل رشد مصرف داخلی یا به دلیل کاهش ظرفیت پالایشگاهی (مثلا در کشورهای سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای) است.»
برای مثال ژاپن و استرالیا، کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای در حال کاهش ظرفیت پالایشگاهی خود به دلیل افت مصرف داخلی و به صرفه بودن واردات هستند.
هند، به عنوان صادر کننده بنزین احتمالا فروش های خارجی خود را برای تامین مصرف رو به رشد داخلی اش کاهش خواهد داد.
به گفته تجار، شرکت های توتال و گانوور نیز احتمالا بنزین بیشتری به دیگر کشورهای خاورمیانه نظیر مصر یا پاکستان بفروشند که تقاضا در آنها قوی است.
کاهش واردات بنزین 2 کشور عمده تولید کننده نفت در مقایسه با تولید 24 میلیون بشکه بنزین در روز در طول سال جاری رقمی ناچیز به شمار می رود و کمتر از 20 درصد واردات بنزین اندونزی (400 هزار بشکه در روز) است.
بر اساس گزارش موسسه اف جی ای، واردات بنزین عربستان از 80 هزار بشکه در سال 2014، امسال به حدود 25 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
بر اساس پیش بینی این موسسه، واردات بنزین عربستان در سال 2016، 12 هزار بشکه در روز خواهد بود.