به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از میزان، رشد مصرف بنزین در ماههای گذشته از سوژههای رسانهها و کارشناسان بوده تا با آسیب شناسی دلایل آن به مقابله با این سرعت رشد مصرف بپردازند.
نگاهی به آمارها نشان دهنده رشدهای 10،8 درصدی، 8،2 درصدی، 11،2 درصدی، 8،5 درصدی از فروردین ماه تا تیر ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان داده که میانگین 4 ماه را میتوان 9،6 درصد اعلام کرد.
برای این میزان رشد تا کنون دلایلی همچون قیمت پایین بنزین، در برخی ماهها مسافرت و تعطیلات، افزایش تعداد خودروها و در برخی موارد قاچاق سوخت نام برد.
نصرالله سیفی رئیس سابق سازمان بهینه سازی مصرف سوخت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در خصوص مصرف سوخت گفت: رشد مصرف بنزین در ماههای گذشته دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد که سهم افزایش اختلاف قیمت بنزین و قیمت دلار آزاد بیشتر از سایر موارد است.
وی افزود: قیمت بنزین در ایران به ازای هر هزار تومان ثابت است که این هزار تومان زمانی که دلار 3700 تومان بود یک چهارم دلار ارزش داشت در حالی که شرایط فعلی متفاوتتر بوده که این امر جاذبه جدیدی برای قاچاق بنزین ایجاد میکند.
رئیس سابق سازمان بهینه سازی مصرف سوخت به بیان راهکار پرداخت و گفت: کارت انرژی بهترین راهکار برای مدیریت مصرف سوخت است، این کارت ابزاری برای افزایش قیمت حاملهای انرژی بدون وارد شدن فشار به مردم خواهد بود که علاوه بر بنزین برای سایر حاملهای دیگر انرژی مانند گازوئیل، آب، برق و گاز قابل استفاده خواهد بود.
در طرف مقابل برای صرفه جویی در مصرف سوخت صاحبان خودرو از یک سو و دولتمردان از سوی دیگر میتوانند برای بهبود مصرف گام بردارند.
به طور مثال افراد میتوانند از طریق راهکارهایی مانند تنظیم باد تایرها، تنظیم بودن موتور خودرو، استفاده کمتر از کولر خودرو، بالا بودن شیشه خودرو، شیوه صحیح رانندگی، زاویه و انحراف داشتن چرخها نسبت به یکدیگر، استفاده از روغن موتور و موارد مشابه میزان مصرف خود را تا حجم قابل توجهی کاهش دهند.
در جهت مقابل نیز جمع آوری نظرات کارشناسان این حوزه، بررسی، پرورش و استفاده از آنها میتواند مطمئنترین راهکار برای پیروزی در مسابقه شانه به شانه تولید و مصرف بنزین را به دنبال داشته باشد.