به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از روزنامه خراسان، یک مقام ارشد دولتی ضمن اعلام این خبر توضیح داده است که درباره چگونگی اجرایی شدن این تصمیم طرح های مختلفی از جمله اختصاص سهمیه به هر خودرو (مانند دوره قبل) یا اختصاص کوپن بنزین به همه افراد (حتی کسانی که خودرو ندارند)، در دست بررسی است.
در این باره، یک مقام ارشد دولتی در گفتوگو با فارس، توضیح داد: پیشنهادی به منظور افزایش قیمت حاملهای انرژی در همان جلسه اول یا دوم شورای عالی قوا مطرح و با نظر اعضا تصویب شد. در این باره قرار است هیئت دولت تمامی جوانب و جزئیات اجرایی را بررسی و جمعبندی کند و احتمال دارد تا پایان سال فاز جدیدی از هدفمندی یارانهها اجرا شود. وی درباره سناریوهای موجود برای اجرای فاز جدید هدفمندسازی یارانهها گفت: هم اکنون سهمیهبندی با هفت سناریو طراحی و پیشبینی شده و در آن دو نرخی شدن بنزین قطعی است.
در یکی از این مدلهای پیشنهادی، بنزین سهمیهای همان 1000 تومان و با سهمیه 60 لیتر برای هر خودرو در نظر گرفته شده است. این مقام ارشد دولت به جزئیات بیشتر موضوع اشاره و بیان کرد: همچنین یکی از مدلها مربوط به اختصاص کوپن بنزین به افرادی است که خودرو ندارند به گونهای که مثلاً روزانه یک تا دو لیتر بنزین سهمیهای داده شود و اگر مصرف نکردند به قیمت فوب خلیجفارس از آن ها خریداری شود. وی افزود: حسن این کار این است که با افزایش قیمت، اقشار آسیبپذیری که وسیله نقلیه ندارند میتوانند بهای آن را دریافت کنند اما هنوز روی این مدل اختلاف نظر وجود دارد. این مقام ارشد دولتی با بیان این که برای خرید بنزین به قیمت فوب از افراد بدون وسیله مشکل منابع نداریم، تصریح کرد: بر اساس پیشنهادهای مطرح شده، قیمت بنزین آزاد نیز در سناریوهای مختلف از 1200 تومان تا 4000 هزار تومان یعنی قیمت فوب خلیجفارس پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: برای اجرای هر کدام از این پیشنهادها فعلاً دولت ملاحظاتی دارد اما اجرای آن تا پایان سال نیز محتمل است.
گفتنی است در حالت اختصاص سهمیه بنزین به همه، مدل های اجرایی مختلفی وجود دارد. از جمله این که به همه (سرپرست های خانوار) سهمیه بنزین تعلق می گیرد؛ فرد می تواند از این بنزین استفاده کند، اما اگر تا پایان ماه بنزین را استفاده نکرد، ما به ازای نقدی آن قابل برداشت خواهد بود. حالت دیگر این است که سهمیه بنزین برای فرد شارژ شود و فرد در صورت استفاده نکردن، بتواند خودش بنزین اعطایی را در بازاری (محلی مثل بورس با معاملات آنلاین) به فروش برساند.