نواختن زنگ جنگ اقتصادی چهل ساله به نفع چه کسانی تمام شده و می شود
عصر خودرو- از نواخته شدن زنگ جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران تاکنون چهل سال میگذرد و همچنان مردم ایران در برابر این تحریم ها مقاومت میکنند ، حال آنکه تیم اقتصادی ایران بیمار بوده و فرمانده اقتصادی ندارد! و در این میان افراد سودجو و شرکت های و تمامی کسانی که به نوعی وابستگی یا بده بستان اقتصادی دارند تا می توانند در طی این سال ها جولان داده و می دهند اما امروز بازهم بحث شیرین خودرو و صنایع وابسته به آن است .
شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ، دانستن دلایل افزایش قیمت خودرو و جنجالهای اخیری که در بازار خودرو ایجاد شده است، نیاز به هوش سرشار و بررسیهای کارشناسی ندارد. با یک حساب سرانگشتی ساده و نگاهی گذرا به اتفاقات رخداده طی یکسال اخیر بهخوبی میتوان دریافت انحصار در تولید و تامین قطعه خودرو و فساد ناشی از آن موجب شده شرایط حاکم بر بازار خودرو طوری رقم بخورد که تعدادی از قطعهسازان و تامین کنندگان با وجود آنکه حجم زیادی از تسهیلات بانکی را در اختیار گرفتهاند و حتی توانایی تولید قطعات را هم دارند اما بنابر دلایلی حاضر به ارائه قطعه به شرکتهای خودروسازی نیستند؟
متاسفانه بدلیل وابستگی غیر معمول صنعت خودروسازی کشور به چند وارد کننده ، نامین کننده و قطعه ساز خاص، بیش از آن که عواملی مانند تحریمهای ظالمانه، شرایط خودروسازی کشور را متاثر نماید، سیاستها، اقدامات مستقیم و غیر مستقیم و حاشیه سازیهای هدفمند این گروههای سازمان یافته موجب ایجاد تلاطم و ناپایداری در دومین صنعت بزرگ کشور بعد از نفت شده است . در حال حاضر بیش از چندین شرکت تولید و تامین قطعات خودرو در زنجیره تولید قطعه برای صنعت خودروسازی کشور فعالیت میکنند که در میان نکته جالب توجه اینجاست که چرا از شرکت های چراغ خاموش که باعث اختلال در سیستم تولید و توزیع و بوجود آمدن دلال های نوین بازارکه نقش بسیار مهمی داشته اند کسی نام نمی برد شاید جزو خط قرمزها هستند که کسی جرات نیم نگاه کردن به این شرکت ها را ندارد ؟
نتیجه این وضعیت با بررسی روند عملکرد صنعت خودروسازی کشور در زمینه تأمین قطعات بدین شکل تغییر یافته، یعنی انگیزه تولید قطعات در داخل کشور بهشدت کاهش یافته و گرایش به واردات قطعات بیکیفیت از خارج از کشور توسط «قطعهساز نماها» و «واردات قطعات بیکیفیت چینی با برچسب ایرانی» افزایش داشته است، واردات قطعات خارجی ارزان قیمت و گاهی بدون کیفیت باعث بدون مشتری ماندن قطعات داخلی و دپو شدن خودروها در کف کارخانه های خودرویی و نارضایتی مردم از شیوه مدیریت و دولت مردان میشود. اما شرکتهای خودرو سازی قطعاتی و تامین کنندگان خارجی که البته مهمترین دلیل کاهش کیفیت خودروهای داخل، استفاده ازهمین قطعات بی کیفیت در ساخت خودرو است که با واردات همین قطعات چینی وکره ای و هندی با دور زدن شرایط تحریم و استفاده از لیبل شرکت ایرانی دقیقاً ضربه شدیدی را به صنعت خودرو و مشتریان زده است که این مسئله نه تنها باعث آسیب به تولید داخلی است بلکه کلاه برداری وتقلب هم به شمار می آید با ادامه این روند، قطعاً مشکلات این صنعت روز بهروز بیشتر هم میشود و این موضوعی است که بسیاری از نمایندگان مجلس نیز نسبت به آن تاکید کردهاند و خواستار جلوگیری از واردات قطعات خودروهایی آن هم با کیفیت پایین و دور زدن تحریم ها برای پر کردن کیسه تمام نشدنی اشان که درنهایت به ساختار اقتصادی و تولید ملی ضربه خواهد زد را خواستارند. امید است اسرار شرکتهای وارد کننده ، نامین کننده و قطعه ساز خاص که باید قفل زنگ زده آن با روشنگری رسانه ای باز و با حمایت امیدوار کننده مبارزان بی امان با فساد و مفسدین اقتصادی در بخشهای مختلف و بویژه در حوزه تولید، تامین وارد کنندگان و قطعه سازان خاص ادامه یابد.
نویسنده: بیتا راد