به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، "مارتا ای بیلینگز" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه واشنگتن گفت: در مطالعات پیشین آمده است که آلودگی هوا بر سلامت قلب و عملکرد ریهها تاثیر میگذارد هرچند اطلاعات کافی در مورد تاثیر آلودگی هوا بر خواب وجود نداشته است.
وی افزود: تصور میکنیم آلودگی هوا موجب حساس شدن مجاری تنفسی فوقانی، ورم و احتقان شده و همچنین بر سیستم اعصاب مرکزی و بخشهایی از مغز که نفس کشیدن و خواب را کنترل میکند تاثیر میگذارد.
در این بررسی متخصصان آمریکایی به بررسی اطلاعات 1863 نفر و همچنین دو نوع از شایعترین آلایندهها یعنی NO2 و ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون پرداختند.
متخصصان دریافتند افرادی که طی مدت پنج سال در معرض بالاترین سطح آلاینده NO2 بودند تقریبا 60 درصد بیشتر احتمال دارد دچار پایینترین میزان کیفیت خواب شوند. همچنین قرار گرفتن در معرض بیشترین سطح ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، افت کیفیت خواب را تا 50 درصد افزایش میدهد.
به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، متخصصان اظهار داشتند: در آینده مطالعات دیگری در مورد رابطه بین دیگر انواع آلایندهها و کیفیت خواب انجام میشود. همچنین بررسی میشود چگونه این آلایندهها در الگوی خواب افراد اختلال ایجاد میکنند.