به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل ازایسنا، سازمان جهانی بهداشت با مشارکت ائتلاف اقلیم و هوای پاک (CCAC) و دولت نروژ پویش آگاهیبخشی جهانی را در مورد خطرات آلودگی هوا به خصوص کشندههای نامرئی همچون کربن سیاه، متان و گاز اوزون در جو برای سلامت به راه انداخته است.
این پویش به دنبال آن است تا شهرها و ساکنان آنها را در موضوع سلامت و حفظ زمین در برابر تاثیرات آلودگی هوا بسیج کند. همچنین قرار است کارشناسان و شرکایی که میتوانند با تاثیرات آلودگی هوا بر آب و هوا و سلامت مقابله کنند گردهم جمع شوند.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا هر سال به مرگ نزدیک به هفت میلیون نفر یعنی حدود 12 درصد مرگ و میرهای جهانی منجر میشود. همچنین آلودگی هوا علت 35 درصد فوتیهای ناشی از بیماری ریه، 27 درصد فوتیهای ناشی از بیماریهای قلبی، 34 درصد فوتیهای ناشی از سکته مغزی و 36 درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ریه است.
سطح آلودگی هوای مناطق شهری در بسیاری از شهرهایی با درآمد پایین و متوسط و مناطق حومهای شهرهایی با درآمد بالا به میزان قابل توجهی بیش از اندازه است. در نتیجه کاهش سطح آلایندهها میتواند فوائد گستردهای بر سلامت گروههایی با درآمد پایین، کودکان، افراد مسن و زنان داشته باشد.
به گزارش مرکز اطلاعی رسانی سازمان ملل متحد، این پویش به دنبال آن است که تا سال 2030 تعداد مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا به نصف کاهش پیدا کند. همچنین در این پویش به سیاستهای کاربردی که شهرها میتوانند از طریق ساختمانسازی مطلوب، زیرساختهای حمل و نقل، مدیریت بازیافت و همچنین سیستمهای انرژی، وضعیت آلودگی هوا را ارتقا دهند اشاره شده است.