به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر؛ کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این مراسم با اشاره به اینکه تعریف امروز محیط زیست با گذشته متفاوت است، افزود: در گذشته فضایی که در آن زندگی میکردند را محیط زیست می نامیدند اما امروز تعریف محیط زیست مجموعه ای از منابع انرژی، آب، خاک ، هوا، انسان، گیاهان و جانوران است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم محیط زیست در تعادل باشد باید از نظر کمی و کیفی در شرایط مناسبی باشد و در غیر این صورت عدم تعادل و تخریب محیط زیستی اتفاق میافتد، گفت: رشد جمعیت، تلاش برای تأمین مواد غذای، توسعه صنعتی، تولید پسماند، تخریب لایه ازن و تغییرات آب و هوایی و دهها موضوع دیگر لحظه به لحظه اهمیت محیط زیست را در جهان دوچندان می کند.
کلانتری با اشاره به اینکه کشور ما هم از این اصل مستثنی نیست، اظهار داشت: کشور ما علیرغم اینکه کشوری با تنوع آب و هوایی، اقلیمی و اکوسیستمی است ولی بسیار آسیب پذیر و شکننده و از نظر آب و جنگل فقیر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه ایران کشوری در حال توسعه بوده و توسعه هم بر محیط زیست اثر می گذارد، افزود: راهکار این است که بر منابع مدیریت داشته باشیم، باید درست مصرف کنیم و توسعه در کشور را در مسیر درست هدایت کنیم .
کلانتری در ادامه سخنان خود به حفظ محیط زیست در کنار توسعه کشور اشاره داشت و گفت: ما نیازمند توسعه و ایجاد اشتغال و همچنین تولید هستیم اما باید در کنار آن محیط زیست را حفظ کنیم و سازمان حفاظت محیط زیست در کنار توسعه است و در مقابل آن نیست.
وی ادامه داد: حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و ما هم باید همگام با دنیا نسبت به محیط زیست احساس تکلیف قانونی و شرعی داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه در دین ما هم بر حفظ محیط زیست و مواهب الهی تأکید شده است، اظهار داشت: ما در روی زمین ساکن هستیم و مالک نیستیم، مالک خداوندمتعال است و انسان ها باید به اندازه نیاز و به اندازه ظرفیت قابل تحمل محیط زیست از منابع برداشت کرده و ضمن بهسازی آن را به نسل بعد واگذار نماید.
کلانتری در بخشی دیگر از سخنان خود به اجرای قانون هوای پاک از سال گذشته اشاره داشت و افزود: در قانون هوای پاک جرم انگاری شده و هم برای کسانی که به تکالیف قانونی خود عمل نکنند جرم تعیین شده و مجازات در آن دیده شده است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته اقدامات خوبی برای کنترل آلودگی هوا در راستای اجرای این قانون انجام شده است، گفت: از جمله این اقدامات استاندارد سازی سوخت توسط وزارت نفت است که بر اساس آن حتما باید در تهران هم بنزین یورو 4 و گازوئیل استاندارد توزیع شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: همچنین سختگیری در استاندارهای معاینه فنی ، تبدیل سوخت نیروگاه ها و واحدهای بزرگ صنعتی از نفت کوره به گاز ، مسائل مربوط به مدیریت هوا ، طرح کاهش و برخورد پلیس با خودروهای آلاینده و ده ها اقدام دیگری که در سال گذشته بر اساس مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا انجام شد.
وی گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته وضعیت هوا بهتر شده است و این نشان دهنده آن است که قانون هوای پاک قانونی کاربردی است به شرط آنکه همه مردم و مسئولان در آن مشارکت داشته باشند.
کلانتری در پایان با بیان اینکه نصب کنیستر و کاتالیست در خودروها از تکالیف قانونی است، خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست موظف است طبق قانون این موضوع را پیگیری کند تا این قطعات در خودروها نصب و همچنین در ادوار تعویض این قطعات هم نظارت و پیگیری لازم را خواهد داشت.
حسین توکلی کجانی فرماندار شهرستان ملارد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه خوشبختانه نگاه ویژه ای در مجموعه عملکردی محیط زیست در حال حاضر وجود دارد، افزود: با توجه به اهمیت موضوعات محیط زیستی باید مسائل زیست محیطی را به عنوان یک اولویت ببینیم.
وی با بیان اینکه محیط زیست سرمایه ای است برای نسل آتی و این نگاه در کشور باید تقویت شود، اظهار داشت: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه هم نگاه ویژه ای به موضوعات محیط زیست شده است.
فرماندار شهرستان ملارد در ادامه سخنان خود تصویب و اجرای قانون هوای پاک را نتیجه تعامل مجلس و دولت عنوان کرد و افزود: خوشبختانه لایحه هوای پاک توانسته نقش بسزایی را در کنترل آلودگی هوای کلان شهرها ایفا کند.
توکلی کجانی با اشاره به اینکه زمانی که در کشور در حوزه اقتصادی مشکلاتی به وجود آمد بسیاری گفتند که نباید نگاهمان به بیرون باشد، ادامه داد: البته این یک اصل است و با توجه به تولیداتی که در کشور داریم می توانیم اقتصاد مقاومتی را که نگاه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نیز هست را تحقق دهیم اما باید تعامل جهانی نیز داشته باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: این که جهان را کنار بگذاریم و فقط در فضای داخلی کشور فعالیت کنیم نمیتوانیم مسائل و مشکلات را که مربوط به سیاستهای کلان اقتصاد کشور هست برطرف نماییم.
حجت الاسلام والمسلیمن حسینی امام جمعه صفادشت نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امروز هزینه های جانی و مالی بسیاری بدلیل وجود آلودگی هوا در کلان شهر می شود، افزود: اگر کسی در بحث آلودگی هوا و آلوده کردن آن سهمی داشته باشد را باید فاسد بنامیم.
وی با بیان اینکه، فساد صرفا به مسائل اقتصادی مربوط نمی شود و ایجاد آلودگی که به سلامت مردم آسیب می زند هم فساد می باشد، اظهار داشت: البته کسی هم که در رفع آلودگی هوا و پاک نگهداشتن آن در تلاش است را باید فردی با ایمان و فردی که موثر در این دنیاست معرفی کنیم.
در این مراسم که به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد کنیستر 520 دستگاه تاکسی بصورت رایگان تعویض شد.