به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، سرهنگ محمد باقر سلیمی در یک برنامه رادیویی درباره راه های دستیابی به آسمان پاک ، حمل و نقل را نیاز ضروری زندگی های امروزی خواند و گفت: یکی از پسامدهای ناخوشایند ترافیک، بحث آلوده کننده های زیست محیطی و به ویژه هواست.
وی با بیان اینکه منابع آلوده کننده هوا طبق نظر کارشناسان به دو دسته تقسیم می شود گفت: منابع آلاینده ثابت شامل صنعت، کارخانجات و مصارف خانگی و منابع آلاینده متحرک نیز شامل وسایل نقلیه با سهم 70 درصدی است.
رئیس پلیس ترافیک شهری ناجا با اشاره به اینکه موتورسیکلت ها و خودروها شاخص ترین سهم را در آلوده کردن شهرها دارند گفت: کامیون ها و خودروهای دیزل با سوخت گازوئیلی و در درجه بعدی موتورسیکلت ها بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند.
سرهنگ سلیمی سفرها و آمد و شدها را منشأ همه آلودگی های هوا دانست و مطرح کرد: برای اجرای هر برنامه در کلانشهرها باید سفر را هدف قرار داد و واحد کوچک حمل و نقل را مدیریت کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مدیریت تقاضای سفر در سطح جهانی به شدت مطرح است و کشورها تمام ظرفیت خود را برای این کار به کار می گیرند افزود: متولیان و طراحان شهری باید با استفاده از سیستم های IT و دولت الکترونیک و استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در دسترس و ارزان، انجام سفرهای شهری با حمل و نقل پاک را ترویج کنند.
رئیس پلیس ترافیک شهری افزایش 200 درصدی خودروها و افزایش 120 درصدی موتورسیکت ها طی 10 سال اخیر را حاکی از ادامه رشد تقاضای سفر دانست و گفت: توجه به مدیریت تقاضای سفر به شدت ضروری است.
وی معتقد است که ارتقای استانداردهای خودروها و اصلاح فرآیند سوخت به ویژه در موتورسیکلت های کاربراتوری و تبدیل آن ها به موتورسیکلت های برقی ما را در دستیابی به نتیجه مطلوب و کاهش روزهای آلوده کمک خواهد کرد.
سرهنگ سلیمی با اذعان به عقب ماندگی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: بیش از 60 درصد وسایل نقلیه عمومی فعال در کلانشهر تهران فرسوده و آلوده کننده است اما پلیس در حد توان و ظرفیت های قانونی خود به این موضوع پرداخته و مطالبه گری هم کرده است.
رئیس پلیس ترافیک شهری پلیس راهور ناجا با اشاره به اهمیت استانداردسازی سوخت و خودروها تصریح کرد: طبق قانون تا زمانی که سازمان استاندارد و محیط زیست برای هر وسیله نقلیه موتوری تاییدیه صادر کنند ما هم موظف به ارائه خدمات شماره گذاری و تردد هستیم اما استانداردهای ما معیارهای حداقلی اند و ارتقای آن ها واجب است.
سرهنگ سلیمی ضمن اشاره به نقش کلیدی مردم در کاهش آلودگی هوا تأکید کرد: شهروندان سفرهای زائد را به حداقل ممکن برسانند و از حمل و نقل عمومی بیشتر استفاده کنند.