به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، محسن پورسید آقایی در یادداشتی که آن را در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داده است نوشت: این روزها روزهای خوبی برای مردم تهران است. اگرچه همه ایرانیان این روزها از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرند، اما حداقل تهرانیها امسال هوایی سالم را نفس کشیدند و از این جهت، هوای تهران کیفیتی بیسابقه را از سر گذراند. این روزهای سخت و تحریم و مشکلات هم میگذرد، اما خاطره این یک سال هوای سالم و تقریباً مشاهدهی هرروزه کوههای پر برف در پاییز و زمستان زیر آسمان آبی، در ذهن مردم تهران میماند. امیدوارم این تجربه و منظره صرفاً به صورت یک خاطره نماند و سالهای بعد وضعیت بهتر شود.
وی از خداوند بدلیل نعمت هوای پاک سپاسگذاری کرده و نوشته است: از همه همشهریان تهرانی نیز تشکر میکنم به خاطر همکاری با برنامههایی که در حوزه کاهش آلودگی هوا پیگیری شد. همچنین از همکارانم در شهرداری و دوستان عزیز در دولت و سازمان محیطزیست، که تلاش کردند زمستان آلوده 96 و تعطیلیها و دشواریهای آن دیگر تکرار نشود.
معاون شهردار تهران در ادامه یادداشت خود آورده است: تجربه هوای نسبتاً پاک امسال نشان داد که اگر بخواهیم، با همه مقاومتها و سختیها و با وجود کمبود امکانات و منابع، اگر عزم و تلاش جدی به خرج دهیم، میتوانیم قدمهای بزرگی برای حل مشکلات برداریم. مشکل مردم را باید از زبان خودشان شنید. خود مردم تهران در همه نظرسنجیها گفتهاند مهمترین مشکل تهران از نظر آنها آلودگی هوا و ترافیک است. من به جد معتقدم که ما اگر فقط برای حل همین دو مساله تلاش کنیم، در پیش خدا و مردم سربلند خواهیم بود.این مسائل البته یکوجهی نیست اما پیچیدگی و مزمن بودن آنها، قرار نیست توجیه انفعال ما باشد و بهانهای شود برای اینکه کاری نکنیم. همه دیدند که با وجود اینهمه عدم تمرکز در اختیارات و تصمیمگیریها؛ همین کنترل معاینه فنی، طرح ترافیک جدید و اجرای معاینه فنی برتر، نظارت بر اتوبوسها و کامیونها، افزایش کیفیت سوخت و کارهایی از این دست چقدر توانست بر کیفیت هوا اثر بگذارد.
پورسیدآقایی با اشاره به اینکه ما در شهرداری میخواهیم این تلاشها را در سال آینده نیز ادامه دهیم تصریح کرد: البته دولت باید کمک کند. بدون کمک دولت که به نوعی جبران هزینههای پایتخت بودن تهران است، کارها به سختی پیش میرود. البته بدون کمک و همراهی مردم که قطعاً هیچ کاری به پیش نمیرود. طرح کاهش آلودگی هوا در سال 97 تجربه خوبی از این همکاری دوجانبه شهرداری با دولت و مردم بود.برای کاهش ترافیک هم ما در تهران هیچ راهی بهجز کاهش استفاده از خودروی شخصی در شهر نداریم. نه خیابانهای تهران جایی برای اینهمه ماشین دارد، نه معابر تهران گنجایش این حجم سفرها را دارد. اما از طرف دیگر، وقتی میتوانیم به مردم بگوییم خودروی شخصی را کنار بگذارید که مترو و اتوبوس برایشان راحت و دردسترس باشد. البته این فقط برای کاهش ترافیک نیست، برای عدالت بیشتر در شهر هم هست.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این یادداشت یادآور شد: اینکه همه میگوییم توسعه حمل و نقل همگانی، معنایش این است که پذیرفتهایم خیابانهای شهر فقط متعلق به کسانی نیستند که خودرو دارند و خودروسوارند. شعار «شهر برای همه» یک ارجاع دقیق به این موضوع است که ما شهر را عادلانه و همگانی میخواهیم. امکانات حمل و نقلی هم باید برای همه باشد تا شهری عادلانهتر داشته باشیم. ناوگان اتوبوسرانی ما به سن کهنسالی رسیده و سالهاست که کار جدی برای نوسازی و بهسازی اتوبوسهای تهران نشده است. مترو البته وضعیت بهتری دارد؛ با این تاکید که متروی تهران میتواند هم برای نقاط بیشتری از شهر قابل دسترس باشد و هم در خطوط موجود با ظرفیت و کیفیت بهتری سرویسدهی کند.
وی در پایان یادداشت خود آورده است: از خدای بزرگ یاری میطلبم و به شهروندان عزیز تهرانی قول میدهم که تلاش کنیم در سال 98 روند تغییر سیاستها، تغییر نگاه و تغییر رفتارهای ترافیکی و حمل و نقلی در شهر تهران را با جهتگیری به سمت شهری پاک، انسانی و عادلانه ادامه دهیم و بهبود ببخشیم. از دگرگونکننده دلها و احوال بخواهیم که حال ما و شهر ما را به سمت بهترین حالات دگرگون کند و سالی پر از برکت، حلاوت و عدالت را پیش رو داشته باشیم.