به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، دکترعلیرضا رییسی با اعلام این خبر، افزود: در کلانشهرها، آلودگی هوا به ویژه ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون وارد ریه و بافت بدن افراد شده و عوارض زیادی به وجود میآورد.
وی بیان کرد: طی سالهای 92 تا 94 شاهد کاهش غلظت آلایندههای هوا بودیم، اما از سال 94 تا 96 افزایش غلظت و آلودگی هوا را داشته ایم و هم اکنون این آلودگی 3.3 برابر حد مجاز جهانی است.
رییسی تصریح کرد: هزینه های مستقیم و غیر مستقیم تحمیلی ناشی از آلودگی هوا بسیار زیاد است که تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، بازار بخشی از آن است.
وی با بیان اینکه طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی این هزینه در ایران بالغ بر 30 میلیارد دلار و برابر با 2.48 درصد تولید ناخالص ملی است، خاطرنشان کرد: طبق آمار، میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران در سال 97، بالغ بر 3 هزار نفر از افراد بالای 30 سال بود که بیماران مزمن تنفسی 85 نفر، سرطان ریه 96 نفر، بیماران قلبی 1058 نفر و سکته های مغزی 526 نفر بودند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: برای کلانشهرهایی مانند تهران و اصفهان نیازمند برنامهها و تمهیدات ویژه هستیم. همچنین، در جنوب، غرب و شرق کشور با پدیده غبارآلودگی نیز مواجه هستیم که راهکارهای این آلودگیها باید مورد توجه قرار گیرد.