به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، طی تابستان امسال کیفیت هوای تهران 75 روز سالم، 17 روز ناسالم برای گروههای حساس و یک روز ناسالم برای همه افراد بود. علت آلودگی هوا طی این 18 روز از تابستان افزایش غلظت آلاینده ازن اعلام شده است.
هر چند که غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هشت روز از تابستان در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت اما به دلیل آنکه در تمام روزهای آلوده، آلاینده ازن غلظت به مراتب بیشتری نسبت به ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون داشت به عنوان آلاینده شاخص (AQI) اعلام میشد.
آلاینده ازن پیشسازهایی همچون مواد آلی فرار (VOC) و ناکس یا اکسیدهای نیتروژن دارد. این مواد در مجاورت گرما و نور خورشید به آلاینده ازن تبدیل میشوند. مواد آلی فرار (VOC) از منابع مختلفی مانند پمپ بنزینها یا باک خودروها متصاعد میشوند و خودروها نیز بهطور مستقیم آلاینده ناکس تولید میکنند.
درباره اثراتی که آلاینده ازن بر سلامت انسان دارد باید گفت که این آلاینده بعد از ذرات معلق 2.5 میکرون خطرناکترین آلاینده برای انسان است و بهویژه تاثیرات سوء برای بیماران تنفسی، مبتلایان آسم و کودکان دارد همچنین زمانی که غلظت ازن افزایش مییابد، احتمال بروز علایم تنفسی و سرفه در کودکان و افرادی که فعالیت زیادی در فضای بیرون دارند، بیشتر است.
بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آلاینده ازن طی سال گذشته 12 روز از هوای پایتخت را در شرایط نامطلوب قرار داد همچنین طی سالهای اخیر به دلیل گرمتر شدن هوا و به روزرسانی سیستمهای سنجش آلودگی هوا از آلاینده ازن به عنوان یکی از آلایندههای تابستانی نام برده میشود.