به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از فرارو، نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: نقدینگی سرگردان در جامعه در جریان جابهجایی بین بازارهای مختلف، مانند سیل بازار خودرو را تحت شعاع قرار داد.
محمدرضا امیرحسنخانی درخصوص دلایل گرانی خودرو افزود: متأسفانه برای نقدینگی سرگردان در دست مردم، چارهاندیشی و برنامهریزی لازم صورت نگرفت؛ درصورتی که میتوانستیم با استفاده بهتر از آن، جلوی هجوم آن به بازارهایی مانند خودرو را بگیریم.
نماینده مردم فردوس، سرایان، طبس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقدینگی باید بهسمت تولید و کارهایی که برای کشور ارزش افزوده دارد، سوق داده میشد، در حالیکه، در شرایط کنونی این نقدینگی همزمان با حضور دلالان در بازار خودرو، موجب تلاطم قیمتی در این حوزه شده است.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس فضای روانی جامعه و تلاش مخالفان و اخلالگران اقتصادی را از دیگر دلایل گرانی خودرو عنوان کرد و افزود: اگر برنامهریزی و مدیریت بهتری وجود داشت، تنش در فضای اقتصاد و بازار کمتر میشد.
امیرحسنحانی با اشاره به وجود خودروهای دارای کسری قطعات در پارکینگ خودروسازان، گفت: تعداد بسیار زیادی خودرو معطل یک یا چند قطعه هستند و بههمین دلیل در انبارهای خودروسازان، ماندهاند.
به گفته وی شرایط تأمین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خودرو بهدلیل عدم همکاری شرکای خارجی با دشواریهای زیادی همراه شده است.
این نماینده مجلس عدم عرضه تعمدی خودرو توسط خودروسازان را رد کرد و افزود: با بررسی نمایندگان مجلس و سار نهادهای نظارتی مشخص شده که اتهام احتکار و انبار خودرو، منطقی نیست و واقعیت ندارد.
امیرحسنخانی در پایان گفت: باید برای رفع مشکلات تأمین مواد اولیه و واردات قطعات مورد نیاز خودرو، تدوین قوانین جدید در دستورکار قرار گیرد تا قطعهسازان و خودروسازان بتوانند با کمترین مشکل و مانع، اهداف تولیدی خود را محقق کنند.