به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، هیچ اطلاعاتی درباره عامل این حمله یا انگیزه آن مشخص نیست. این حمله یک روز پس از پیوستن ژاپن به متحدان غربی در تحریم روسیه در واکنش به حمله نظامی به اوکراین روی داد اما معلوم نیست این حمله سایبری ارتباطی به آن دارد یا خیر.
حمله سایبری به یک مسئله مهم در ژاپن تبدیل شده و منتقدان دولتی می گویند رویکرد غیریکپارچه مانع واکنشهای موثر به تهدیدهای هک شده است و حمله به یک تامین کننده گمنام کافی بود تا یکی از بزرگترین خودروسازان جهان را به تعطیلی فعالیت خانگی خود وادار کند.
تویوتا در بیانیه ای اعلام کرد خطوط تولید تویوتا در تمامی 14 کارخانه این شرکت در ژاپن روز چهارشنبه به کار خواهند افتاد. توقف تولید در روز سه شنبه به از دست رفتن تولید 13 هزار خودرو منجر شد.
شرکت کوجیما اینداستری که قطعات پلاستیکی و قطعات الکترونیکی برای تویوتا تولید می کند، اعلام کرد شنبه شب خطایی در یکی از سرورهای فایل خود شناسایی کرد. پس از ریبوت سرور، تایید کرد به ویروس آلوده شده استو پیام تهدیدآمیزی را پیدا کرد. این پیام به انگلیسی نوشته شده بود اما سخنگوی کوجیما حاضر نشد اطلاعات بیشتری منتشر کند.
طبق اعلام کوجیما، خرابی سیستم مانع ارتباط با تویوتا در خصوص سفارش قطعات شد و به توقف تولید در این خودروساز منجر شد.
بر اساس گزارش رویترز، مرکز هماهنگی/تیم واکنش اضطراری رایانه ژاپن اعلام کرده است گزارشها از فعالیت بدافزار قدرتمند اموتِت از نخستین هفته فوریه سال 2022 افزایش پیدا کرده است. این بدافزار برای دسترسی به رایانه قربانی پیش از دانلود کردن بدافزار دیگری مانند بدافزارهای طراحی شده برای سرقت کلمات عبور بانکی یا باج افزار استفاده می شود. هنوز معلوم نیست اموتِت علیه تامین کننده تویوتا استفاده شده است یا خیر. تویوتا در این باره توضیحی نداده است.