به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، X55 که با برند ام وی ام فعالیتش را در بازار ایران آغاز کرد به نوعی نسخه اقتصادی تیگو7 شناخته می شود که در نسخه جدید نیز این سنت را حفظ کرده و با قوای محرکه مشابه تیگو7 پرو، از امکاناتی نسبتا مشابه بهره می برد و البته از نظر ابعاد کوچکتر از تیگو7 پرو است و طراحی کاملا متمایزی دارد.
تغییرات ظاهری
X55 پرو در نمای ظاهری تغییرات محدود اما محسوسی نسبت به نسخه قبلی داشته است. در نمای جلو، جلوپنجره مشترک با دیگر محصولات مدیران خودرو با عنوان کهکشانی جلوه ای تفاوت به دماغه خودرو داده و سپر نیز به تبع تغییر این جلوپنجره طراحی تازه ای دارد و نواری قرمز رنگ به پایین آن افزوده شده است. در نمای جانبی، نوار قرمز رنگی در پایین در ها ادامه دهنده طرح نوار قرمز سپر جلو است و رینگ های 17 اینچی دو رنگ جدید با رگه های قرمز و کالیپرهای قرمز ترمز نیز تاثیر بسزایی در تحول چهره این خودرو بخصوص در نی جانبی داشته اند. در نمای عقب نوار کرومی که تا میانه چراغ ها ادامه داشت، کوتاهتر شده و تا مرز چراغ ها ادامه دارد و به همین دلیل طراحی چراغ ها نیز متحول شده است.
X55 کراس اوور 4318 میلیمتری است که ارتفاعش به 1664 میلیمتر می رسد و عرض آن 1830 میلیمتر است. این در حالی است که اگر این کراس اوور را با تیگو 7 پرو مقایسه کنیم متوجه می شویم که طول X55 پرو آن حدود 18 سانتیمتر کوتاه تر است و این اختلاف بدون شک روی عملکرد دینامیکی خودرو به دلیل اشتراک قوای محرکه تاثیر گذار خواهد بود. همچین این اختلاف در طول در فضای بار نیز اثرگذار بوده و این فضا را به حدود 370 لیتر رسانده که در مقایسه با رقبا کمی محدودتر است اما در عوض فضای پای استانداردی برای سرنشینان بوجود آورده است.
قلبی قوی تر با گیربکسی متفاوت
X55 پرو در نسخه جدید از پیشرانه 1.5 لیتری تروبو 156 اسب بخاری بهره می برد که حدود 9 اسب بخار نسبت به نسخه قبلی قوی تر شده و حداکثر گشتاور آن نیز از 210 نیوتون متر به 230 نیوتون متر افزایش پیدا کرده است. همچنین وظیفه انتقال قدرت به محور جلو در این کراس اوور بر عهده گیربکس CVT با قابلیت تعویض دستی مصنوعی 9 سرعته است که در مجموع ان را از نظر قوای حرکه کاملا مشابه تیگو7 پرو می کند.
صف تکنولوژی های ایمنی
مدیران خودرو همواره در زمینه نصب تکنولوژی های ایمنی روی محصولاتش نسبت به رقبا و بخصوص صنعت خودروساز یایران سرامد بوده و در زمره نخستین خودروسازان ایرانی است که سیستم کنترل الکترونیکی پایداری را روی عمده محصولاتش نصب کرده است. X55 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست و ضمن بهره گیری از سیستم ترمز دیسکی در جلو و عقب، به کیسه های هوای جلو و جانبی مجهز شده (جای خالی کیسه های هوای پرده ای در این خودرو حس می شود) و از تکنولوژی های ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز ، سیستم کنترل الکترونیکی پایداری ESP ، کنترل کشش TCS، اتوهلد، ترمز کمکی، کنترل حرکت در سراشیبی و کمک حرکت در سربالایی نیز بهره می برد.
کابینی تازه
X55 پرو هرند در ظاهر مانند برادرانش تغییرات زیادی نداشته اما وقتی به کابین آن قدم بگذارید با خودرویی تازه روبرو خواهید شد. فرم و تریم صندلی ها و داخل در ها به طور کلی تغییر کرده و نوار قرمز در جای جای اتاق و حتی در میانه داشبورد نیز به چشم میخورد. مهمترین نکته ای که در کابین این خودرو به چشم می آید کمی صرفه جویی در نصب برخی آپشن ها است تا به حفظ فاصله قیمتی این خودرو و تیگو7 پرو کمک کند. صندلی راننده تنظیم برقی قابلیت تنظیم برقی 6 جهت و تنظیم گودی کمر را دارد اما صندلی شاگرد از این امکان بهره نمی برد و در عوض هر دو صندلی به گرم کن مجهز شده اند. فرمان این خودر مشابه نسخه قبلی با تنظیمات کروز کنترل و سیستم صوتی است اما این سوال پیش می آید که چرا هنوز این فرمان بر خلاف همه رقبا به فرم D-Cut تغییر شکل نداده است. نمایشگر X55 در نسخه قبل یکی از نقاط ضعف این خودرو به ساب می آمد ک هدر بررسی خودروامروز، مشکلات متعددی داشت اما در نسخه جدید نمایشگر 10.25 اینچی مشترک با برادرانش از برند Fownix عملکرد قابل قبولی دارد و در کنار نمایشگر 7 اینچی پشت فرمان اطلاعات مورد نیاز راننده را در اختیار قرار می دهد و حتی قرار دادن سیستم تهویه مطبوع در حالت اتوماتیک به کمک آن صورت می پذیرد. یکی از نکات قابل توجه در کابین این خودرو آپشن هایی هستند که در ظاهر به چشم می آیسند اما در باطن وجود ندارند که از آن جمله می توان به پنل سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با ظاهر تهویه مطبوع دوگانه و پنل شارژ وایرلس که تنها محل قرارگیری تلفن همراه است اشاره کرد. از جمله دیگر ارزان سازی های X55 نسبت به تیگو7 پرو می توان به سانروف دو حالته برقی به جای سقف آپپانورامیک اشاره کرد. X55 پرو علاوه بر موارد اشاره شده به امکاناتی نظیر نورپردازی 7 رنگ داخل کابین، دوربین 360 درجه، سیستم رانندگی اقتصادی و اسپرت، فرمان با کمک برقی، 4 پورت USB، کنترل فشار باد تایرها، آینه های برقی جانبی با گرم کن، 6 بلند گو و ورد و استارت بدون کلید نیز مجهز است.
پشت فرمان X55
فرصت تست این خودرو در پیست اتومبیلرانی آزادی هر چند محدود اما بیانگر نقاط قوت متعددی از X55 پرو بود. با توجه به این نکته که چندی پیش همین فرصت تست با تیگو7 پرورا داشتیم امکان مقایسه عملکرد دو خودرو وجود داشت. موضوعی که در X55 پرو به خوبی جلب توجه میکند هماهنگی قابل توجه گیربکس و موتور با وزن 1439 کیلوگرمی این خودرو و دینامیک متفاوتش با توجه به ابعاد کوچکتر است و البته تست خودرویی که برای تست و هماهنگی در اختیار واحد مهندسی مدیران خودرو بوده و تغییراتی داشته نیز چندان در این مساله بی تاثیر نبود. شتابگیری خودرو در مسیر مستقیم نوید شتابی حدود 10 تا 10.5 ثانیه بود و خودرو پایداری خوبی در پیچ ها داشت و سیستم ESP نیز به خوبی در کنترل این مساله نقش داشت اما کمی کم فرمانی یا به اصطلاح تمایل خودرو به ورود به داخل پیچ حس می شد که مساله نگران کننده در یک رانندگی نسبتا معقول نبود. میزان ورود صدا به کابین کم و قابل توجه است و گیربکس تعویض مصنوعی دنده ها را به خوبی انجام می دهد و خلاف تیگو7 پرو، شاهد توقف دنده های مصنوعی و نیاز به معکوس دادن دستی نبود و خودرو گیربکس برای شتابگیری سریع وارد عمل می شد.
آیا ارزش خرید دارد؟
X55 پرو به عنوان نسخه اقتصادی تیگ7 پرو، احتمالا قیمتی بین 900 تا یک میلیارد تومان خواهد داشت و با این توصیفات هر چند قیمتی فراتر از رقبای مشابهش دارد اما اگر به صورت اقساطی خریداری شود می تواند خودروی یمناسب برای کسانی باشد که به دنبال عملکرد خوب یک خودرو هستند و حالا حالاها قصد فروش آن را ندارند چرا که X55 در بازار دست دو کمی ضعیف تر از دیگر محصولات مدیران خودرو است که البته خود آن ها نیز در بازار دست دو نسبتا ضعیف هستند. در نهایت با توجه به اینکه طی سه سال گذشته تنها محصولات مدیران خودرو شرایط فروش مستدام و به روز داشتند حتی با قیمت بالا اگر شرایط فروش اقساطی این خودرو برای شما مناسب بود و خودرویی برای خانواده و استفاده روزمره و سفرها می خواهید X55 پرو می تواند گزینه ای مناسب تر از تیگو 7 پرو با توجه به اختلاف قیمتی با این خودرو باشد.