به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، خبر تک نرخی شدن بنزین که از مدتی پیش زمزمههای آن در محافل خبری و غیر خبری شنیده میشد از روز گذشته به صورت رسمی اعلام شد و بر این اساس از شب گذشته و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران با هدف یکسانسازی قیمت حاملهای انرژی، بنزین به صورت تک نرخی ارئه میشود.
با توجه تأثیری که افزایش نرخ سوخت در سبد خانوار خواهد داشت، مردم برای صرفهجویی در هزینهها به سمت استفاده هرچه بیشتر از حمل و نقل عمومی سوق پیدا میکنند. اگر از پرداختن به اینکه ظرفیت حمل و نقل عمومی کلانشهری مانند تهران برای افزایش تقاضای مردم پاسخگو است یا خیر بگذریم پرسش دیگری مطرح بود مبنی بر اینکه آیا تک نرخی شدن بنزین و حذف سهمیهها شامل تاکسی و اتوبوسها نیز میشود یا خیر.
در شرایطی که این موضوع در هالهای از ابهام قرار داشت، حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور در مصاحبه با شبکه خبر اعلام کرد «با توجه به افزایش نرخ کرایهها از ابتدای سال جاری تاکسیها خودورهای عمومی و اتوبوسها مجاز به افزایش قمیت کرایه به بهانه افزایش قیمت حاملهای انرژی نیستند در صورتی که رانندهای کرایه را به این بهانه بیشتر از نرخ مصوب دریافت کند متخلف محسوب میشود و با آن برخورد خواهد شد».
وی ادامه داد: «از ابتدای سال 94 افزایش 20 درصدی کرایه برای حمل و نقل عمومی به اجرا درآمد ضمن اینکه اکثر تاکسیها سی ان جی مصرف میکنند و مصوبه دولت هیچگونه اضافه قیمتی در سی ان جی نداشته بنابراین هیچگونه افزایش کرایه وسائل عمومی را نخواهیم داشت و شهروندان نیز نباید کرایه اضافی پرداخت کنند».
ابولفضل قناعتی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نیز با در نظر گرفتن اینکه نرخ سوخت برای تاکسیرانها تغییر نکرده است، به خبرنگار تسنیم گفت: نرخ کرایههای تاکسی و اتوبوس برای سال جاری افزایش 20 درصدی داشت که رقم خوبی برای تاکسیها محسوب میشود و بخش خصوصی اتوبوسرانی هم به خوبی از این افزایش منتفع شد.
وی ادامه داد: بنابراین به این بهانه هیچ رانندهای نمیتواند افزایش نرخی در کرایههای حمل و نقل عمومی داشته باشد.
این در حالی است که سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفتوگو با یکی از رسانهها اعلام کرد «با اشاره به قطع سهمیههای بنزین خودروهای عمومی و تاکسیها، طرح یکسان سازی قیمت بنزین از فردا شب در کل کشور اجرایی میشود».
در شرایطی که بر اساس مصوبه سال جاری شورای اسلامی شهر تهران نرخ کرایههای تاکسی و اتوبوس 20 درصد افزایش داشت و این رقم نارضایتی مردم را در پی داشت، جای این سوال از مسئولان دولتی وجود دارد که آیا با توجه به سهمی که تاکسی و اتوبوس در جا به جایی روزانه مردم در شهر دارد لازم نبود تدبیری برای این دسته از خودروهای عمومی اندیشیده شود؟
آیا تبعات افزایش نرخ سوخت بدون در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای این قشر آن هم در شرایطی که بسیاری از تاکسیرانها مصوبه تک نرخی شدن بنزین را به بدون افزایش نرخ کرایهها بر نمیتابند، سنجیده شده و اقدامی معقول به شمار میآید؟
تلاش خبرنگاران برای برقراری ارتباط با مظفر مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران بیفایده بود چراکه وی تلفن خود را پاسخ نداد اما امید است دولت تدبیر و امید، تدبیری هم برای این موضوع که میتواند تبعات منفی در پی داشته باشد بیندیشد.