به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو»به نقل ازاقتصادنیوز، بر اساس آژانس بینالمللی انرژی، رشد در تقاضای جهانی نفت در سال 2015 در حدود 1.8 میلیون بشکه در روز (1.9 درصد) بوده که بیشترین رشد در 5 سال اخیر بوده است. تحلیلگرن این رشد تقاضا را به قیمتهای پایین سوخت نسبت میدهند. قبل از آغاز سقوط قیمت نفت در سال 2014، اجماع کلی در میان اقتصاددانان این بود که تقاضای بنزین به روند نزولی خود در کشورهای توسعهیافته ادامه دهد؛ چرا که خودروها در این کشورها روز به روز بازده سوختی بهتری دارند؛ در حالی که سوخت صنایع و کشتیرانی نظیر گازوئیل، موجب رشد مصرف فراوردههای نفتی خواهد شد.
تحلیلگران در حال حاضر بر سر اینکه آیا رشد تقاضای بنزین در سال جاری نیز تکرار خواهد شد یا خیر به دو جبهه تقسیم شدهاند. سرمایهگذاران با دید صعودی به این نکته معتقدند که تقویت تقاضا بهعنوان دلیل اصلی برای بهبود قیمت نفت در نیمه دوم سال 2016 در نظر گرفته خواهد شد. آنها همچنان بر این باورند که خرید وسایل نقلیه با بازده سوختی کمتر مانند خودروهای اسپرت بزرگ، نشان میدهد که تقاضا برای بنزین سالها بالا خواهد ماند. علاوه بر این، رانندگان آمریکایی در 10 ماه نخست سال 2015، بیش از 2.6 میلیارد مایل سفر رفتهاند که بیشترین مقدار برای این مدت زمان بوده است. همچنین فروش خودرو در آمریکا در سال 2015 به بیشترین مقدار خود رسیده است که بخش عظیمی از آن را خودروهای بزرگ و با مصرف سوخت بیشتر تشکیل میدهد. بر اساس موسسه تحقیقات حملونقل دانشگاه میشیگان، خودروی جدید فروخته شده در آمریکا در سال گذشته، اقتصاد سوخت متوسط 25.3 مایل به ازای هر گالن داشتهاند که 0.1 مایل بر گالن کمتر از سال 2014 بوده است.
بر اساس گزارش اتحادیههای خودروسازان چین و هند، سال گذشته فروش خودرو در چین و هند نیز افزایش داشته است. مرکز تحقیقات برنشتین در یادداشتی نوشت: «کشش تقاضا منجر به قیمتهای پایینتر در سال 2015 شده و انتظار میرود افت قیمت در سال 2016 بیشتر از این شود.» برنشتین انتظار دارد که تقاضای جهانی به 1.4 میلیون بشکه در روز در سال جاری افزایش پیدا کند.
با این حال آژانس بینالمللی انرژی با استناد به «پسزمینه فوق خطرناک اقتصادکلان» انتظار دارد که تقاضای جهانی به سرعت رشد بیش از حالت طبیعی خود در حدود 1.2 میلیون بشکه در روز در سال جاری برسد. میزان مصرف در آمریکا، فرانسه، آلمان و ژاپن در ماه اکتبر کاسته شده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ماه دسامبر اعلام کرده بود که تقاضای بنزین درسال 2015 در حدود 2.5 درصد رشد کرده ولی در سال جاری تنها 0.1 رشد خواهد کرد. با این حال در بسیاری از کشورها نظیر اندونزی و عربستان سعودی که دولت در این کشورها در دو سال گذشته اقدام به حذف یارانه سوخت کرده است باعث شده تا میزان تقاضا به شدت افت پیدا کند.
اگر تقاضا در سال جاری افزایش پیدا کند، موجب افزایش قیمت نفتی خواهد شد که هفته گذشته به کمترین میزان 12 سال اخیر خود رسیده بود. موجودی مخازن بنزین نیز در کشورهای توسعه یافته بالاتر از سطوح سالهای گذشته بوده است ولی نسبت به ذخایر نفت خام یا فراوردههای پتروشیمی رشد کمتری را تجربه کردند. اگر موجود مخازن بنزین شروع به کاهش کند، رانندگان شگفتزده خواهند شد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.