سکوت سازمان استاندارد یکماهه شد
عصر خودرو- یکماه از وعده سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر اجرای فاز دوم استانداردهای ۸۵گانه گذشت و همچنان مشخص نیست که خط تولید کدام خودروها در این مرحله متوقف میشود.
عصر خودرو- یکماه از وعده سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر اجرای فاز دوم استانداردهای ۸۵گانه گذشت و همچنان مشخص نیست که خط تولید کدام خودروها در این مرحله متوقف میشود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، در حالی که قرار بود در ابتدای تیرماه سال جاری، اجرای فاز دوم استانداردهای 85گانه خودرویی در دستور کار قرار گیرد و استانداردهای خودرویی از 61 به 63 مورد ارتقا یابد اما سازمان استاندارد ایران علیرغم گذشت یکماه از موعد تعیین شده، موضعگیری در این رابطه نداشته و برخلاف مرحله اول مشخص نیست که قرار است چه تعداد خودرو با توقف خط تولید روبرو شوند.
در مرحله اول اجرای فاز اول استانداردهای 85گانه خودرویی که قرار بود 61 استاندارد خودرویی مدنظر قرار گیرد، سازمان ملی استاندارد ایران در موعد مشخص و در ابتدای دیماه سال 1396 اسامی 25 خودروی سواری و سنگین جادهای را منتشر و اعلام کرد که باید خط تولید آنها متوقف شود.
چهارم دیماه سال گذشته بود که تولید و واردات برخی از خودروهای غیر استاندارد از جمله خودروهای MVM 315 سدان، MVM 550، تیگو 5، سایپا 131 و سایپا 132 دوگانه سوز، سایپا 141 بنزینی و دوگانه سوز، آریو 1500 سی سی، پژو پارس با موتور XUM، وانت تک کابین و دو کابین مزدا بنزینی و دوگانه سوز، کارا 1700(بنزینی و دوگانه سوز)، آسا B 50F، لیفان 620، لیفان X50، لیفان X60، جک J5، هیوندای i10 از دستور کار خودروسازان خارج شد.
علاوه بر خودروهای سواری اعلام شده، خودروهای سنگین کشنده نیمه تریلر آکسور مدل 1843 LS، کامیون فاقد اتاق بار دانگ فنگ مدل K1051S، کشنده نیمه تیریلر اسکانیا مدل R440LA، کشنده نیمه تریلر اسکانیا مدل R460LA کشنده نیمه تریلر FAW مدل J6-CA 4250 کشنده نیمه تریلر FAW مدل J6-CA4180 و اتوبوس بین شهری درسا با موتور اسکانیا dc 13107 خودروهای سنگینی هستند که از ابتدای آذرماه سال جاری بر اساس مصوبه مربوط به توقف خط تولید خودروهای غیراستاندارد با توقف خط تولید روبرو شدند.
اسفند ماه سال 1395 بود که سازمان ملی استاندارد ایران از افزایش تعداد استانداردهای خودرویی از 55 به 85 مورد خبر داد و اعلام کرد که براساس تفاهمنامهای بین این سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتقای این استانداردها از نظر تعداد و کیفیت مطرح شده است؛ موضوعی که بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری خودرو با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان ملی استاندارد، خودروسازان و قطعهسازان در دستور کار قرار گرفت.
براساس زمانبندی صورت گرفته باید تا ابتدای دی ماه سال گذشته 61 مورد استاندارد خودرویی اجرایی میشد و پس از آن تا ابتدای تیر ماه سال 1397 دو مورد به 61 استاندارد قبلی اضافه شده و در نهایت با اضافه شدن 22 مورد استاندارد خودرویی دیگر تا دی ماه سال 1397، تعداد استانداردهای اجباری خودروهای سواری به 85 مورد افزایش مییافت.
حال در مرحله دوم اجرای طرح استاندارد اجباری 85گانه خودروها، خبری از اسامی خودروهایی که به دلیل عدم رعایت استانداردهای 63گانه با توقف خط تولید روبرو میشوند نشده و معلوم نیست که به چه علت سازمان ملی استاندارد ایران در این رابطه موضع سکوت پیش گرفته است. حتی اگر قرار است در این مرحله از اجرای طرح مذکور هیچ خودرویی با توقف خط تولید مواجه نشود بهتر است که سازمان ملی استاندارد در این خصوص اطلاع رسانی کرده و وضعیت اجرای مرحله دوم طرح اجباری استانداردهای 85گانه خودرویی را مشخص کند