خسارت ۵۰ میلیارد تومانی سیل به راههای قزوین
عصر خودرو- معاون امور عمرانی استانداری قزوین با اعلام اینکه میزان خسارت برآورد شده راهها تاکنون ۵۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: با توجه به سیل ۲۰۰ کیلومتر از راههای استان نیاز به مرمت دارند.
عصر خودرو- معاون امور عمرانی استانداری قزوین با اعلام اینکه میزان خسارت برآورد شده راهها تاکنون ۵۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: با توجه به سیل ۲۰۰ کیلومتر از راههای استان نیاز به مرمت دارند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، علی فرخزاد معاون امور عمرانی استانداری قزوین اظهار کرد: حدود 200 کیلومتر از راههای استان و 100 دهانه از پلهای اصلی نیاز به مرمت دارند که میزان خسارت برآورد شده راهها تاکنون 50 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان سازمان جهادکشاورزی از روز گذشته اقدام به برآورد خسارت کردند، تشریح کرد: دیروز و امروز برای برآورد خسارت به اراضی کشاورزی، دامداریها، مرغداریها و مزارع پرورش ماهی اختصاص داده شده است البته باید سیل فروکش کند تا خسارات مزارعی که در زیرآب قرار دارند مشخص شود.
سیل در شهرستانهای استان کنترل شده است
معاون امور عمرانی استانداری قزوین با اشاره به اینکه تا ظهر روز گذشته در دو شهرستان بوئینزهرا و تاکستان درگیر سیل بودیم، خاطرنشان کرد: در شهرستان تاکستان رودخانه «ابهررود» شهر ارداق و روستای حسین آباد را تهدید میکرد که با باز شدن 50 مترمکعب از آب سد «کینهورس» و 50 مترمکعب از حوضه آبریز خطر برطرف شد، ولی سیل همچنان جاری است، اما شدت آن کم و قابل کنترل است.
وی اضافه کرد: رودخانه «حاجیعرب» واقع در شهرستان بوئینزهرا، شهر سگزآباد را در معرض خطر قرار داده بود که ظهر دیروز خطر رفع شد البته سیل خسارت زیادی وارد کرده و هنوز هم جریان دارد.
فرخزاد با اشاره به اینکه شدت بارندگی در برخی از رودخانهها دوره بازگشت زیادی داشت، تشریح کرد: دوره بازگشت سیل در رودخانه بازار که نام دیگرش رودخانه «نواب» است 100 ساله و در رودخانه «باراجین» نیز 200 ساله بود؛ در حقیقت چنین سیلی در 200 سال اخیر بیسابقه بوده است؛ رودخانه باراجین در انتها به رودخانه «یالیان» و شهر الوند میپیوست که به همینمنظور در معرض تخلیه اضطراری قرار داشتیم.
وی تصریح کرد: رودخانه «خر رود» شهرهای اسفرورین، شال و نرجه را مورد تهدید قرار میداد که با آبگیری سد «نُهُب» نزدیک به هفت میلیون مترمکعب آب در پشت آن ذخیره شد؛ حجم آب ورودی سد 20 مترمکعب در ثانیه بود که ما فقط پنج مترمکعب را از آن عبور دادیم.
معاون امور عمرانی استانداری قزوین عنوان کرد: در رودخانه «ابهر رود» علاوه بر سد «کینهورس» از ظرفیتهای موجود از جمله کانال خاکی تغذیه مصنوعی استفاده شد و آب را در آن هدایت کردیم تا علاوه بر تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی، سیل نیز مهار شود.
وی اشاره کرد: در شهرستان آبیک بند زیاران حدود 30 هزار مترمعکب ظرفیت داشت که با توجه به هشدارها پیش از بارندگیها بند را تخلیه کردیم و آبی که از منطقه زیاران میآمد را داخل بند نگاه داشتیم و به مرور به پایین دست هدایت کردیم.
برای بارندگیهای عصر جمعه آمادگی داریم
فرخزاد با بیان اینکه متوسط میانگین بارش دوره آبی یکساله استان 180 میلیمتر است، افزود: در هفته جاری 63 میلیمتر بارش در استان ثبت شد که این میزان یک سوم بارش دوره آبی یکساله بود که با مدیریت صورت گرفته شاهد خسارتهای جدی نبودیم و تخلیه اضطراری روستاها و شهرهای بزرگ نیز اتفاق نیفتاد.
وی با اعلام اینکه برای بارندگیهای عصر جمعه آمادگی داریم، گفت: شدت بارندگی مانند روزهای قبل نیست، ولی روز شنبه بهمنظور جمعبندی کارهای انجام شده، مستندسازی و آمادگی برای مقابله با سیل جلسه مدیریت بحران برگزار خواهد شد.
معاون امور عمرانی استانداری قزوین یادآور شد: بر اساس پیشبینیها برای اواخر فروردین و اوایل اردیبهشتماه یک سامانه پربارش دیگر خواهیم داشت که در روزهای آینده هواشناسی اخبار دقیقتر را اعلام خواهد کرد.