به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، محمدحسین بازگیر با اشاره به اینکه اداره محیط زیست استان تهران اقداماتی از جمله برگزاری جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا را برای کنترل آلودگی در دستور کار خود داشته است، اظهار کرد: طی این مدت به برخی از واحدهای تشدیدکننده آلودگی هوا دستور داده شد که فعالیت خود را کاهش دهند و یا برای برخی دیگر مانند معادن شن و ماسه دستور توقف فعالیت صادر شد.
وی ادامه داد: طبق مطالعات رسمی و کاملی که با همکاری موسسه جایکا (دفتر سازمان همکاریهای ژاپن) در مورد منابع انتشار آلودگی هوا انجام شد، سهم منابع ثابت در آلودگی هوای تهران 30 درصد و سهم منابع متحرک 70 درصد اعلام شد.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به اینکه این مطالعات در حال به روز رسانی است، گفت: سیاهه انتشار ذرات معلق حدود 10 سال پیش منتشر شد اما با توجه به تغییرات شهری لازم است که این تحقیقات بهروزرسانی شود.
بازگیر با بیان اینکه منابع ثابتی مانند کارخانهها و کارگاهها بخش دیگری از منابع آلاینده هستند، تصریح کرد: موتورخانههای اماکن مسکونی، آموزشی، اداری و تجاری سوختهایی مصرف میکنند که میتوانند در آلودگی هوا اثرگذار باشند. ضایعات سوزیها و پروژههای عمرانی شهری نیز بخش دیگری از منابع ثابت آلایندگی هوا هستند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش آتش نشانی روزانه حدود 70 فقره آتش سوزی در سطح شهر و اطراف آن اتفاق میافتد که هر کدام سهم خاصی در آلودگی هوای شهر تهران دارند.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه منابع ثابت تحت پایش و کنترل محیط زیست هستند، اظهار کرد: سوخت منابع متحرک مانند خودروها تحت نظارت دستگاههای مربوطه و محیط زیست است و کیفیت آن نسبت به گذشته بهتر شده است.
وی در پایان با تاکید بر حذف خودروهای فرسوده گفت: ناوگان حمل و نقل عمومی باید توسعه یابد. در این جهت شهرداری در این زمینه برنامههای خوبی برای گسترش مترو دارد. آنطور که مشخص است قوانین زیست محیطی خوبی برای کنترل آلودگی هوا وجود دارد و تنها لازم است که قوانین اجرا شوند.